Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 7 mei 2011

Raam in de badkamer

Wij wilden graag een raam in onze badkamer, maar durfden dit echter niet goed zelf te doen, zodoende waren we hier hulp bij nodig. Vrienden van ons hebben ons, twee dagen, met een paar klussen geholpen, waaronder een raam in de badkamer maken. Zelf hebben wij een hele oude eiken balk klaar gemaakt om te gebruiken. Alle oude rottige plekken eruit gehaald en daarna GRONDIG met gif bewerkt tegen allerlei ongedierte. In Frankrijk staan de bouwmarkten vol met potten, in velerlei maten, xylophene. Waar ze blijkbaar alles wat van hout is mee behandelen tegen allerlei ongedierte, dit doen wij niet omdat we helemaal geen voorstanders zijn van gifjes. Wel behandelen wij erg aangetaste oude balken, tja een beetje hypocriet.

Op de foto hierboven is een begin gemaakt van het toekomstige raam.

Aan de buitenkant wordt een eiken balk ingemetseld. Hier wordt hij nog tijdelijk ondersteund.

Een heel puzzelwerkje om alles weer met mooie passende natuurstenen op te bouwen. Een geduldwerkje...

Voila, een nieuw raam in de badkamer, met een mooi eiken balkje als latei. Nog even een keer een verfje en wat verder afwerken, SUPER...

Straks, als de badkamer af is, tandenpoetsend genieten van zo'n uitzicht. Daar kan ik me al helemaal op verheugen. Komende zomer willen we, als alles meezit, de badkamer afmaken, zo niet, dan zet ik er een teiltje neer om toch maar te kunnen genieten van het raampje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten