Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 13 mei 2011

Roanne

Een prachtige Trompe-l'oeil in Roanne. Trompe-l'oeil betekend in het Frans letterlijk : bedrieg het oog. Het lijkt ook daadwerkelijk net echt, maar...niets is echt. Zoom maar eens in.

De foto's zijn niet super geworden, dit komt mede omdat wij voor een stoplicht stonden die tijdens het foto maken prompt op groen sprong. Maar omdat ik, elke keer als we er langskomen, het geweldige mooi vind lijken, wil ik deze foto's toch even delen.

Het straatbeeld van Roanne. Beetje saai...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zoals zo vaak moesten wij ook de afgelopen vakantie weer naar de bouwmarkt, twee keer zelfs. Twee keer naar Roanne, naar de Brico Dépôt, alwaar ze veel bouwmaterialen hebben. Vaak zijn we dan uren onderweg. De reis erheen is absoluut geen straf, heerlijk tuffend door de bergen. Roanne zelf vinden we niet zo mooi, op de prachtige Trompe-l'oeil na. De reis terug zitten we meestal met z'n allen opgepropt tussen vele zakken cement, hout en andere dingen die we denken nodig te hebben, tja want als je wat vergeten bent, ben je zo weer een hele ochtend of middag onderweg.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk, 3 weken geleden waren wij ook in Roanne, en heb ik foto's gemaakt van de muurschilderingen. De stad zelf is idd niet erg boeiend, hoewel er best leuke winkeltjes zijn vond ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ellie,
    Dat zijn vast en zekers prachtige mooie foto's geworden, jouw fotografiekunsten kennende...
    Had je zo even langs kunnen wippen voor de koffie, ons huis ligt ten westen van Roanne in de bergen.

    BeantwoordenVerwijderen