Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 19 mei 2011

Onderbroekenlol...

Even zonder foto, ik zou kunnen overwegen om er een foto van één van onze onderbroeken op te zetten, maar daar maak ik niemand gelukkig mee. Zodoende dit keer zonder foto.
Ik weet niet hoe het bij jullie toegaat met het kopen van kleding, maar hier kopen wij ieders onze eigen kleren, inclusief ondergoed. Om eerlijk te zijn weet ik niet eens de maat van Henk zijn kleding, zo ook Henk niet de maat van de mijne. Ook hou ik niet bij of Henk genoeg ondergoed o.d. heeft, hij kan namelijk zelf wel tellen.
Laat op de avond voor vertrek kwam Henk mopperend naar mij toe, tijdens het inpakken van zijn reistas was hij tot de conclusie gekomen dat hij barre weinig onderbroeken had. Tja, alsof ik er wat aan kan doen, echt niet dus. Ik heb hem nog wel aangeboden dat hij wel een paar van mij mocht lenen, vond hij niet leuk ;-) mopper, mopper. Vrolijk heb ik hem gerust proberen te stellen, door hem te zeggen dat hij altijd nog tussentijdse handwasjes in Frankrijk kon doen, drogen boven de houtkachel... of aan de buurman vragen of die nog wat reserve had... Humeurig vertrok hij weer naar de slaapkamer om zijn tas verder in te pakken. De volgende dag zijn we in goede stemming alsnog vertrokken, Henk met een mager gevulde reistas en ik tuurlijk met een uitpuilende reistas. Wat schertst mijn verbazing 's avonds na aankomst in Le Pre Bonnet, ligt er een hele tas met ondergoed in de kast. Wij doen onze vuile ondergoed in een aparte tas, zodat onze reistassen niet gaan meuren. Deze waren wij blijkbaar vergeten, Henk blij maar niet heus, want het waren gebruikte onderbroeken. Dat heb je dan met een tweede huis, je wordt wat laconiek en voordat je er erg in hebt vergeet je de helft mee terug te nemen.

4 opmerkingen:

 1. HAHAHA ook weer zo herkenbaar!! groeten Annette Werger (ik volg je blog graag, wij zijn ook al 6 jaar bezig met renoveren in Auvergne)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annette,
  Blij dat we niet de enigsten zijn... Je wilt niet weten wat we zoal vergeten. Momenteel ligt onze sikkel (een hele fijne) in LDF, dat terwijl we hem hier eigenlijk nodig zijn, grrr. Over twee weken gaan we hem ophalen, dat is dan wel weer leuk, altijd een reden om die kant weer op te gaan ;-)
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer lekker herkenbaar, wij zijn nu zover dat we zowel in nederland als in frankrijk wat hebben liggen, vooral werkkleding.Jullie hebben weer hard gewerkt. ziet er super uit!!
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marja,
  Wij hebben er geen wasmachine, zodoende moeten de kleren e.d. mee terug. We hebben er wel wat oude werkspullen, handdoeken, dekbedovertrekken etc. voor de noodgevallen. Verder zijn we nog druk aan het verzamelen, ondertussen is er al vrij veel, maar er blijft volgens mij altijd wel iets over wat je wel in het ene huis, maar niet in het andere huis hebt. JAJA ZUHAUSE HABEN WIR ALLES een uitdrukking die we regelmatig hanteren.
  Vriendelijke Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen