Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 2 oktober 2019

Nog steeds druk...


Hahaha... niet wij hoor! Wij zijn bijna nooit druk ;-)

Druk op ons weiland en in de tuin met hommels, vlinders, 'grashoppers', vogels, spinnen e.d. Uiteraard wel veel minder vlinders dan de afgelopen maanden, maar er fladderen nog verscheidene rond.


Icarusblauwtje (denk ik...)


Erg leuk om even een momentje tussen de bloemen op het weiland te zitten, genietend van alle 'beestjes' om me heen. Het krioelt op de grond van de spinnetjes, grashoppers en hagedisjes, bij iedere stap is het oppassen geblazen.


Hm... dit vlindertje is zo te zien op zijn retour...


Rode bosmierennest.


Een drukte van belang...

Dit mooie nest staat in een hoek van ons weiland, ver weg van ons huis. Meestal ga ik minstens 1 keer per week even kijken naar al die bedrijvigheid daar... ik ga er trouwens niet op de grond zitten, want zo'n mierenbeet is echt geen pretje.


Op het weiland zitten vele soorten gaten, kleine gaten, grote gaten en van alles ertussen in.
Geen flauw idee door wat voor beesten die gaten gemaakt worden.


Op de foto zie je het niet zo goed, maar het weiland loopt helemaal af naar beneden en wordt omsloten door bos. Een deel van dat bos hoort bij ons terrein.


Momenteel zijn we bezig bomen die dood zijn, zoals bovenstaande aangegeven bomen, te markeren. Zodat we ze in de winter, als het blad van de bomen is, herkennen. Deze bomen gaan we komende winter kappen voor de nieuwe houtvoorraad, voornamelijk essen. Tevens elzen, eiken en beuken die omgevallen zijn of zwaar beschadigd.


Een stapeltje eikenhout...
Vaak een heel gesjouw met het hout, dit komt onder van het weiland af.


Dit hout lag al een jaar onderaan het weiland, sowieso moet eiken een behoorlijk tijdje drogen.


Klein kevertje die zich stevig vasthoud aan een grasspriet ;-)


Ook de boerenkoolplantjes hebben het er maar druk mee.
Nog even en we kunnen stamppot boerenkool eten.


Ah bah... op La Luniere, vlakbij ons bruggetje...


Hè, wat weer een vrolijkheid allemaal. Nou zo vrolijk is het ook niet altijd hoor, het zijn allemaal maar  momentopnames moet je maar rekenen... en eh, die stinkzwam wil je echt niet ruiken.  
Zo hoorden we vandaag plots vlakbij geweerschoten, gevolgd door gegil van een varken... nou dan weet je wel hoe laat het is. Is echt geen pretje om zo'n varken is doodsnood te horen. Het jachtseizoen is weer in volle gang.
Nog zo'n geval, hier vlakbij zit al een tijdje een patrijs of vrouwtjes korhoen (ben er nog niet helemaal achter wat het precies is). Op zich erg leuk, alleen maak ik me soms zorgen, want als de honden de kans krijgen... dan vrees ik het ergste ;-(



4 opmerkingen:

Walter zei

...dit keer ben ik er stil van....

Ron Roelandt zei

Leuk is dat, een stuk land waar op het eerste gezicht weinig gebeurd, maar waar, als je wat beter kijkt een bedrijvigheid heerst van jewelste.

Cilia zei

Hoi Walter, ikke niet... omdat ik je nog even een GOED weekend toewensen wil. Bij deze.
Lieve groetjes, Cilia

Cilia zei

Hallo Ron,
Allereerst, LEUK dat je volger geworden bent :-)
Bij iedere stap op het land springt er wel wat weg, erg mooi om te zien. Ook al is het wel altijd oppassen geblazen, voor je er erg in hebt sta je bovenop een beestje.
Momenteel is het hier wat natter(afgelopen dagen wat regen) dan is het tevens druk met vuursalamanders.
Trouwens, even verderop ligt een stuk land waar ze mais op hadden staan. De boer had het stuk land bespoten voordat hij mais zaaide. Werkelijk geen spinnetje o.d. te zien op het land, een dood stuk land. Erg jammer...
Fijn weekend en een vriendelijke groet, Cilia