Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 10 oktober 2019

Bizons...


Hier niet ver vandaan is een park waar Bizons rondlopen. Soms vind ik het leuk om daar even te kijken. Vaak zien we de bizons niet, aangezien het een vrij groot terrein is.
Wel is er in de zomermaanden een mogelijkheid om met een toeristisch karretje rondgetoerd te worden, maar eerlijk gezegd hebben wij daar niet zo'n behoefte aan. Komt bij dat wij doorgaans onze honden bij ons hebben en ik heb een sterk vermoeden dat deze niet mee mogen in het karretje.

Dit keer hadden wij geluk, gelijk bij aankomst zagen we de bizons vlakbij het hek staan. Uiteraard geen fototoestel bij me, dus moest het met Henk zijn mobieltje vereeuwigd worden.
Aangezien ik niet zo bedreven ben in het omgaan met Henk zijn mobieltje, nam het nogal wat tijd in beslag eer ik een foto kon maken.
Mopperdemopper, ja... eindelijk gereed voor de foto, draaien de bizons me de rug toe om vervolgens flink de pas er in te zetten.


Ik heb nog een poging gedaan, maar helaas...


Nog een poging...
Nou ja. aan de contouren kun je zien dat het wellicht een bizon is ;-)

In het park kun je dus eerst een fijn rondritje maken (geen idee of het fijn is, maar dat stel ik mij zo voor), genieten van de prachtige bizons... om vervolgens daar een stukje bizon vlees te kopen. Tja... dat laten wij graag aan anderen over.

Zoals al eerder vermeldt hebben wij vaak onze honden bij ons en nou wil het geval dat je daar tevens leuk kunt lopen.
Aangezien het met de bizons niet echt zo'n groot succes was, even een stukje lopen met de honden.

Gelukkig stonden er in de buurt koeien, daar ben ik ook dol op.


Geen idee wat voor ras, maar mooi zijn ze wel (althans dat vind ik).


Vooral deze met zijn maskertje...

Plots zagen we er een klein kalfje bij lopen, een beetje een vreemd kalfje. Schuchter was hij of zij ook nog eens... zodoende erg lastig om het kalfje op de foto te krijgen.
Sowieso stuk voor stuk wat slechte onscherpe foto's, ligt aan mijn onkunde om met Henk zijn mobieltje om te gaan... maar goed we moeten het er maar even mee doen.


Het gaat om dat bruine kalfje...


Sorry, een ONTZETTEND slechte foto.
Maar ik zat mij af te vragen, zou het een bizon kalfje zijn?

Erg raar, geen flauw idee of het mogelijk is dat een bizon kalfje grootgebracht kan worden door een koe. Het weiland, waar bovenstaande koeien op staan, ligt wel vlakbij het bizonpark.
Helaas was er ook niemand die we het even konden vragen.


Altijd leuk om te zien hoe koeien op onze honden reageren.






Geen opmerkingen: