Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 18 mei 2019

Hommels...



Hommels, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Er zitten hier vele soorten hommels, kleine, grote en van alles ertussen in. Ze zien er van dichtbij altijd zo aaibaar uit, gaan we maar niet doen... we laten ze gewoon smullen van de vele bloemen.
Paardenbloemen zijn ze trouwens ook dol op, dus... gras niet te vroeg maaien, of om de paardenbloemen heen maaien. Zo'n keurig gemaaid gazonnetje mag dan wel leuk staan, maar voor de hommels en andere insecten is er niets aan.


Even op het bankje in het zonnetje, helaas nog niet heel vaak.
Het weer laat het nog een beetje afweten.

BLANCO

Zo had ik hier vol trots foto's willen plaatsen van o.a. de courgettes, cherry tomaten en de sierkalebassen. Helaas gaat dat niet, ze zijn afgestorven door de kou. Gelukkig had ik nog veel zaad over, dus snel wat nieuwe gezaaid, maar jammer is het wel.
Wel zien de peultjes er veelbelovend uit, ook de aardappelen doen het goed. Dat wordt komende zomer dagelijks peultjes met aardappelen eten. Tussendoor een ruccola salade, die doet het ook goed ;-)


Een bloemetje voor het weekend.
Vanaf hier een fijn weekend gewenst.
~~~~~~~~~~~


4 opmerkingen:

Walter zei

Prachtige en sfeervolle foto's!

Cilia zei

Heel lief complimentje. DANK JE WEL :-)

Ger zei

Hoi Cilia,

Weer of geen weer........
altijd wel iets te beleven bij jullie tussen het groen.
Ook hier verloopt de mei maand wat het weer betreft wisselvallig,de ene dag staat de achterdeur open en de andere dag zik ik met dik vest aan bij de verwarming.
Wanneer de zon daar is net als nu het geval komt er af en toe een citroenvlinder voorbij fladderen of de dikke hommel die zich vermaakte tussen de viooltjes is zijn oriëntatie vermogen even kwijt en vliegt met een dof klapje tegen het serre raam, zó glashelder zijn die nou ook weer niet😜
Jammer dat de jonge planten het begaven door de kou,maar jij geeft het niet op en begint gewoon opnieuw.
Lijkt me trouwens geen straf om nieuwe piepertjes en peultjes te eten ook daarin kan je veel variatie in aanbrengen.

Fijne dag(en) en lieve groet!!!
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Vandaag eindelijk zonder jas buiten. Afgelopen tijden nog regelmatig de winterjas buiten aangehad hier. Maar voor morgen zijn de voorspellingen erg goed, komt bij... als het dan mooi weer is dan ben ik het minder mooie weer ook snel weer vergeten en is het weer volop genieten buiten.
Ja jammer hè dat sommige planten doodgegaan zijn, dat terwijl ik ze met HEEL VEEL liefde groot gebracht had.
De aardappelen en de peultjes staan er heel goed bij momenteel, ach en nog gelukkig wel veel meer. Ondertussen ook alweer nieuwe courgettes, die ik uit zaad gekweekt heb, tomaten, verscheidene soorten sla en nog veel meer... ook heel veel bloemen. DUS, valt allemaal wel mee, maar desondanks toch altijd wel weer jammer als iets niet lukt.

Heerlijk hè, al die hommels en vlindertjes. Iedere keer weer genieten.

Jij ook hele lieve groetjes en ik hoop dat het wat beter gaat met je gezondheid.
Doehoeg, Cilia