Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 30 mei 2017

Week 4... mei 2017


Week 4 begon prettig, erg mooi weer, veel buiten, bbq-tje, gezellige visites en... verbrandde beentjes. Tja, dat krijg je hè! De ene week nog met dikke winterjassen aan en dan plots, alsof het niets is, de witte winter melkbeentjes in de zon. Dat waren ze niet gewent en lieten ze blijken ook door flink rood te worden.

Afgelopen week de beestjes weer behandeld tegen vlooien en teken.

Plots, een dag na de behandeling was onze Mila ziek. De gehele tijd had ze haar staartje tussen de poten, het staartje dat anders altijd zo vrolijk heen en weer wiebelt. Een zielig hoopje hond.
In plaats van beter, werd het slechter zodoende gelijk een dierenarts in Nederland gebeld... want het was Hemelvaartsdag en we konden hier geen dienstdoende dierenarts bereiken. Deze vermoedde dat het aan het tekenmiddel lag (wij ook) en adviseerde ons om Mila goed te wassen, zodat dat spul er weer af ging. Zo gezegd, zo gedaan.
Helaas was Mila vrijdag nog erg ziek, dus zijn we hier naar de dierenkliniek gegaan. Daar hebben ze haar meer dan een uur onderzocht, o.a. een bloedproef afgenomen. Hieruit bleek dat ze te weinig rode bloedlichaampjes had en teveel witte. De arts vermoedt dat het een tekenziekte is, volgens haar piroplasmose. Gelijk een injectie voor de zekerheid, een AB-kuur, pijnstiller en verder nog een extra bloedafname die opgestuurd is, zodat we meer zekerheid krijgen. Binnenkort krijgen we de uitslag te horen.

Het positieve... Mila was meteen 's middags weer de oude. Even vrolijk en enthousiast als altijd.

Nu nog afwachten wat er uit de bloedtest komt.

Verder was het de afgelopen dagen ERG warm, te warm om overdag in de tuin te werken. 's Avonds 'gieteren' (de potplanten) en sproeien (de aardappelen, boontjes etc. etc. ). Voor het sproeien heeft Henk wat bedacht met ons stroompje, hij vangt daar nu water op in een 60 liter vat waar hij een lange slang op aan gesloten heeft... zodat we boven niet meer met gieters bezig hoeven.

Foto's van afgelopen week...


De wilde koekoeksbloem, momenteel staan er vele van in onze tuin.


Eerste bloeiende goudsbloem, van dit jaar, in de tuin.


De eerste kleine tomaatjes, dit jaar, in de tuin.


Boerenkool, hier nog in potjes... nu in de tuin.


De eerste aardbeien, dit jaar, in de tuin.


Momenteel zijn sommige stukken van de tuin blauw-wit, van de margrieten en de wilde akeleien.
Duizenden margrieten...


De eerste vuursalamanders, dit jaar, die we uit onze put gevist hebben.


Enne ... op bovenstaande foto hadden de goudvinkjes moeten staan, die momenteel in grote getale onze tuin bezoeken. Regelmatig zitten ze in de wilde kersenboom (de boom op de foto), een pracht gezicht met hun felle kleuren.
Telkens als ik ze zie neem ik mij voor om ze op de foto te zetten. Ren naar binnen om de camera te pakken om, terug gekomen met camera, te moeten constateren dat ze weer weg zijn. M.a.w. het is mij nog niet gelukt om ze te fotograferen.
Ik blijf volhouden, wie weet gelukt het in week 5 :-)

Tot slot, week 4 is uiteindelijk ook weer redelijk prettig geëindigd. Mila is weer vrolijk en dat heeft zijn weerslag ook op ons... Al heeft ze wel weer menig medicijn en moeten we de bloedtest nog even afwachten.

Op naar week 5... Ik kan alvast verklappen dat die behoorlijk warm begonnen is ;-)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Altijd heel zorgelijk wanneer een van de huisdieren ziek is,hopelijk laat de bloedtest meer duidelijkheid zien.

  Die Henk van jou is wel een man van de goede ideeën,boven geen gesjouw meer.
  De planten komen bij jullie niks tekort zo te zien en het is volgens mij een prima margrieten jaar,de wegbermen staan er hier bij ons zelfs vol mee.
  Harry gaat de komende dagen zodra het niet meer boven de 30 graden is wat eenjarigen in potten en bakken zetten.Ben anders bang dat er niet veel keus meer zal zijn bij de kwekerij.
  Het waren hier ook rare weken van verkoudheden,griep en geloop van ene specialist naar de andere,verschillende scans laten zien dat er vernauwingen zitten in mijn wervelkolom en morgen krijg ik gesprek met neurochirurg die mij gaat opereren.
  Zoals ik er nou voorsta is ook niet om te doen,altijd pijn en kan hooguit 5 minuten lopen of staan,benen zijn coördinatie kwijt tijdens lopen;-((

  Wens je alvast een fijn en zonnig weekend en lieve groetjes,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Honden kunnen helaas niet vertellen wat er aan de hand is, je ziet alleen dat er iets aan de hand is en dat maakt ons dan vaak erg onzeker. Gelukkig is onze Mila weer enorme vrolijk en is er niets meer aan haar te merken. Nu nog de bloedtest afwachten.

   Dat scheelt heel wat gieteren, we hebben daar een groentetuin, een aardappelveldje , vele bloemen en kweekpotjes die bij warm/droog weer water hebben moeten. Best wel zwaar/veel werk, mede vanwege de hoogteverschillen hier.

   Altijd leuk potten met planten erin, hier ook al weer vele potten gevuld met planten.

   Gossie Ger, zit niet mee daar bij jullie. Kan me goed voorstellen dat het vreselijk vervelend is om altijd pijn te hebben en bijna niet te kunnen lopen. Hoop echt voor jou dat een operatie wat verlichting gaat geven... dat de pijn weg is en je weer goed kunt lopen. Je zou er toch humeurig van worden.

   Lieve Ger, sterkte met alles, geniet van de leuke eenjarigen die Harry voor jullie in potten en bakken gaat zetten, hou je kras en... HEEL VEEL LIEFS,
   Cilia

   Verwijderen