Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 7 mei 2017

Eerste week mei 2017...


De eerste week hier zit er ondertussen alweer op.

De eerste week stond veelal in het teken van ons hier installeren. Omdat we van plan zijn om hier voor een behoorlijk lange periode te blijven, is het fijn om het hier een beetje als ons thuis te beschouwen en niet als een vakantieverblijf.  Dus : haakwerkje mee, slofjes mee, natuurlijk ook de leesbrilletjes mee, de sanseveria's mee etc. etc. en alles moest een plekje hebben ;-)

Maar ik zal even beginnen bij het begin : DE REIS.
Vorige week zaterdag, 's morgens vroeg redelijk op tijd, vertrokken vanuit Nederland. De eerste paar honderd kilometers gingen als een tierelier, geen vuiltje aan de lucht. Alle nieuwe snufjes in onze 'tweede hands' nieuwe auto uitproberen... de elektrisch bedienbare stoelen, de stoelverwarming, het navigatiesysteem e.d. Alles functioneerde prima. Zo ook de pittige motor, we zoefden erover. Zelfs ik begon de auto haast wel aardig te vinden.
TOT DAT...
We ergens halverwege de reis een foutmelding kregen, acuut ging de auto over in de veiligheidsmodus, wat inhoudt dat de auto bijna niet meer vooruit te branden was. Om de haverklap sloeg de motor af en snel rijden of inhalen zat er absoluut niet meer in. In Frankrijk zijn we nog bij een garage langs geweest om de storing uit te lezen en te resetten. Daarna ging het zo'n 10 minuten goed totdat we wilden inhalen... floeps... opnieuw een foutmelding.
Al met al zijn we met een slakkengangetje, badend in het zweet, toch nog met ons allen bij ons huisje aangekomen. Tja, moet je toch niet serieus aan denken dat je onderweg strandt met drie katten, twee honden, een propvolle aanhanger e.d.

Gelukkig viel uiteindelijk het euvel mee. Afgelopen woensdag is de auto naar de garage geweest, daar bleek dat de dieselfilter vervangen moest worden. Pfff...

Zondags hebben we ons heerlijk uitgeslapen na al het gedoe. Het was een zalige zonnige dag, de auto hebben we gelaten voor wat het was en wij hebben genoten van de dag en ons hier wat geïnstalleerd.


De tuin was een grote wildernis, zodoende weer wat gemaaid. Dan lijkt het gelijk wat verzorgder ;-)


Ook zagen we meteen dat we nieuwe buren hadden, twee mooie schimmels.


Afgelopen week kwamen ze gelijk even bij ons buurten. Tja... het gras is bij de buren altijd groener zal'k maar zeggen.

De week is ons hier voorbij gevlogen, leuke visites... waaronder van lieve vrienden die we al erg lang niet gezien hadden, SUPER gezellig. Veel in de tuin bezig geweest, daar waar alweer vele bloemetjes bloeien o.a. de wilde orchideeën. Kom ik nog op terug in volgende blogs. Zo ook op vele andere dingen, nog zeer weinig foto's gemaakt.

Nu op naar de tweede week...


5 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Ben ik bijna ingedut.......heb jij al weer een week achter de rug met allerlei leuke gebeurtenissen.
  Wat fantastisch wanneer jij over de drempel van het huis naar buiten stapt de wilde orchideeën aan je voeten te hebben.
  Jullie gaan vast weer een heerlijke tijd beleven op jullie Franse stekje.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Een week is zo voorbij :-)
   Er staan hier momenteel heel veel wilde orchideeën, erg mooi. Maar helaas hebben we hier niet van die schitterende lelietjes van dalen, waar jij prachtige foto's van hebt gemaakt. In Nederland hebben we er wel veel van in onze tuin, ze stonden net op sprong om uit te komen. Ooit hoop ik ze hier ook in onze tuin te krijgen, ze ruiken ook zo lekker hè.

   Lieve groetjes vanuit druilerig Le Pre Bonnet, Cilia

   Verwijderen
 2. Dat klinkt heerlijk! Zeker met de luxe auto met alles erop en eraan zal de reis snel gaan. Ik heb een nieuwe nissan die heeft er ook alles op en aan wat een luxe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al die luxe snufjes aan de auto zijn prettig, maar het belangrijkste is dat de auto goed loopt... gelukkig loopt hij nu weer goed.
   Nissan heeft er ook erg leuke auto's tussen zitten. Wie weet nemen we ooit een leuke 4x4, die heeft Nissan wel :-)

   Verwijderen
 3. De Nissan Pathfinder 4x4! Heb er zelf wel eens in gereden, en het is echt een ervaring! Groot en comfortabel.

  BeantwoordenVerwijderen