Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 24 mei 2017

Week 3... mei 2017


Vanwege het super mooie weer zou ik haast week 3 vergeten... maar ondertussen zit week 3 er ook al lang weer op.

Grootste gedeelte van week 3 zat Henk in Nederland en ik hier in mijn uppie met de beestjes.
Henk moet zo af en toe voor zijn werk naar Nederland. Veel wil via telefoon en Internet, zelfs vergaderen e.d., maar niet alles. Soms moet hij zijn neus even laten zien...
Op zich geen ramp, we zijn al lang blij dat het allemaal zo kan.

Henk heeft vaak een drukke week als hij in Nederland zit. Wasjes draaien (we hebben hier geen wasmachine), boodschappen halen (ze hebben hier geen kroketten e.d.), de tuin in Nederland een beetje bijhouden (anders wordt het daar een enorme wildernis), etc. etc. en uiteraard werken (zou je haast vergeten :-)).

Hier is het in zo'n week vaak behoorlijk stil. Dan gaan er dagen voorbij dat ik geen mens zie. Soms hoor ik in de verte wat geluiden, boeren die op hun land bezig zijn, die duiden op aanwezigheid van andere menselijke wezens op deze aard. Heel sporadisch hoor ik tevens in de verte wat geluiden van motoren of vrachtverkeer... Maar doorgaans krijg je hier, in zo'n week, het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Cilia alleen op de wereld...
Ook merk ik aan de honden dat ze vaak wat alerter zijn als Henk er niet is, vooral 's avonds. Als ze een vreemd geluidje horen vinden ze het nodig om even in koor te blaffen. En ik moet bekennen dat ik me op zo'n moment soms best eventjes wat onbehaaglijk voel. Gelukkig blijft dat gevoel niet lang hangen en vermaak ik me hier in mijn uppie meestal uitstekend en slaap ik als een roosje (geen gesnurk naast mij ;-)).

Verder hebben we voor het eerst dit jaar onze bbq weer van stal gehaald. Dat smaakte voortreffelijk kan ik u vertellen. Geen foto, daar was geen tijd voor ;-)

Dan maar een foto van een belletjesbloem.


Helaas waren afgelopen winter bijna al onze overwinteraars (potplanten zoals belletjesbloemen, geraniums, begonia's e.d.) doodgegaan. Waarom ze het niet overleefd hebben weet ik niet, jaren lang ging het wel goed... dit jaar niet.
Maar niet lang getreurd, gewoon wat nieuwe gekocht zodat het weer een vrolijke boel is.

Zo, nu verder met week 4, ondertussen zitten we al over de helft. Lekker lang weekend waarin ons veel zon belooft is... we hebben er hier alweer veel zin in.

6 opmerkingen:

 1. Dag Buurvrouw.
  Heerlijk weer hé ?
  We zijn er kort as dinsdag weer naar huis.
  Gr Arno en Pamela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi buurman en buurvrouw,

   Vanmiddag dachten wij al dat we een parasol bij jullie huis zagen. Dus... TOCH ;-)
   Leuk en jullie treffen het wel met het weer.
   Je weet ons te vinden, altijd welkom.

   Groetjes van ons beiden, Henk en Cilia

   Verwijderen
 2. Gelukkig zie ik dat je buren hebt. Ik zie dat je zo'n 3 en half uur bij mij vandaan zit. Dat is net ff te veel om even koffie te drinken bij je. Blijven jullie weer lang deze zomer?
  Morgen is het moederdag in Frankrijk, voor mij ook.

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Er zitten hier best wel veel Nederlanders in de omgeving. Arno heeft een huis vlak in de buurt van ons. De dichtstbijzijnde buur-Nederlander, ongeveer 1 km bij ons vandaan. Wij hebben hier geen naaste buren.
   De bedoeling is dat we hier tot ergens in oktober blijven, dus... mocht je je deze zomer nog bedenken, dan staat de koffie klaar :-)
   Ha wat fijn voor je zeg, even lekker verwent worden als moeder morgen. Helaas komt onze zoon, met zijn vriendin, niet. Ach... wie weet vertroeteld Henk me morgen (koffie op bed) ;-)

   Een fijne moederdag morgen en vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. cilia, je plantjes zijn dood gegaan omdat het in maart erg mooi weer hier was en begin mei heeft het nog behoorlijk gevroren. onze aardappelen waren ook allemaal afgestorven en komen nu weer mooi op. groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marion,

   De potplanten staan hier in de winter altijd binnen, maar waarschijnlijk was dat het afgelopen jaar te koud voor ze.
   Buiten hadden we wel wat vorstschade aan sommige planten zoals de hortensia's (die zullen dit jaar helaas niet meer bloeien) en de vlinderstruiken... die gelukkig weer wat hersteld zijn.
   Onze aardappelen hebben totaal geen schade opgelopen, ze staan er erg mooi bij. Fijn dat ze bij jullie ook weer mooi opkomen.

   Vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen