Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 5 juni 2017

Week 5... juni 2017


Gek toch... zo kijk je ergens naar uit, zo zit je er midden in, zo is het verleden. De eerste vijf weken hier behoren alweer tot het verleden.

Eerst even de ellende...

Afgelopen week twee vogeltjes gesneuveld, 1 zwartkop meesje en 1 winterkoninkje. Beiden maakten ze dezelfde fout, door dat ze door de deur ons huis in vlogen en vervolgens tegen het raam. Beiden waren op slag dood. Gossie, dat begroot me zo, twee van die kleine nog warme zachte bolletjes die voorheen nog zo vrolijk rond ons huis vlogen.

Zo ook is ons enigste tuin krekel, die de gehele dagen vrolijk tjirpte, overleden.


Overal hoor je de krekels op omliggende graslanden, bij ons zat er maar 1 (de krekel op bovenstaande foto), een mannetje, die er nu dus niet meer is. Tja... nu maar hopen dat er nog 1 gaat komen.

Verder zijn we nog met Mila naar de dierenarts geweest voor de uitslag. Ze vermoeden dat het de ziekte-van-lyme is. Vandaar dat ze een AB-kuur voor 30 dagen gekregen heeft. De eerste tien dagen zitten er al op, nog twintig te gaan en dan opnieuw voor controle.


Ontzettend vervelend, mede omdat wij de honden en katten altijd regelmatig behandelen tegen vlooien en teken. Maar goed, aan Mila is gelukkig niets meer te merken.

Nu schakelen we over naar het positieve van week 5...

Week vijf was gelukkig niet een en al droefenis. Welnee... we hebben heerlijk genoten van het vele buiten verpozen, leuke kleine uitstapjes gemaakt (naar de supermarkt ;-)) en bovenal SUPER genieten hier in de tuin.


Onze brug vernieuwd, de oude 'loopplanken' waren wat verrot, ook werd het bruggetje wat gammel. Nu is het weer een stevig bruggetje.


Verder hebben we in onze oude 'badkamer' een paar legplanken/stellingen gemaakt, zodat we wat meer bergruimte hebben voor de tuinspullen. Ziet er nu nog lekker leeg uit, ik ben benieuwd hoe lang dat gaat duren ;-) Hoe dan ook, wel fijn om wat meer bergruimte te hebben.
Ooit... ooit hopen we in dit hok ook een wasmachine te plaatsen, wie weet komt dat er nog een keer van.


Dat was week vijf alweer, op naar week zes... kijken wat die gaat brengen.~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten