Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 31 januari 2016

Januari 2016...


Laatste dag van januari alweer, fijn gevoel.
Moet zeggen dat de maand mij omgevlogen is, mede omdat we de eerste 10 dagen nog in Frankrijk zaten.
Januari... altijd een beetje een maand van 'niets'. Niet eens omdat ik de winter nou zo vervelend vind, maar meer gevoelsmatig.
Vaak gebeurt er hier dan niet veel, beetje binnen klussen, dikke pot snert maken, maar vooral...


Onderuitgezakt met de voeten op tafel...

Daar valt niet zo heel veel over te bloggen, laat staan spectaculaire foto's van te maken. Uiteraard heb ik wel mijn best gedaan, al was het alleen maar om het hier op de blog een beetje gezellig te houden... vandaar deze fantastische 'selfie' ;-)

De tuin staat hier alweer vol met sneeuwklokjes, de katten hebben soms al een beetje een voorjaarsgevoel (beetje vroeg zou ik zo denken, maar ja...) en wij zijn voorzichtig bezig met nieuwe plannen aan het maken... in maart gaan we n.a.w. voor een poosje naar Frankrijk om vervolgens in mei, juni of juli weer voor langere tijd naar Frankrijk te gaan. Daar gaan we komende maand even over nadenken. Zo ook over een nieuw klusrooster, wat we dit jaar graag verwezenlijken willen.

Op naar de nieuwe maand... FEBRUARI.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Zie niet enkel een fantastische 'selfie'
  maar ook een fantasievol sokkenpatroon;-)
  Fijn voor jullie om weer bezig te zijn met plannen maken voor vertrek en wat te doen eenmaal in Frankrijk.

  Ook al heeft februari er dit jaar een extra dag bij gevoelsmatig gaat die maand voor mij meestal snel voorbij omdat ik het voorjaar ruik.
  Beetje net als bij jou katten denk ik.

  Geniet van de sneeuwklokjes en de nieuwe maand!!!

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ik had natuurlijk wel mijn mooiste sokken aan voor de foto ;-) Heerlijke warme wollen sokken, waarvan ik er meerdere heb ...in verschillende kleurstellingen.

   Grappig, dat heb ik ook met de maand februari. Komt ook denk ik, omdat er alweer wat bloemen boven komen... zoals de sneeuwklokjes, maar ook de wilde hyacinten laten hun neusjes massaal zien.

   Nu het weer nog :-) en dan weer nieuwe plannetjes maken. Ik heb er alweer zin in.

   Jij ook een fijne februari maand toegewenst en lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Ha Cilia, jeetje ben blij weer wat te horen, ik maakte mij al ongerust . . . By the way, wat een leuke sokken heb je aan! Zelf gebreid?
  lieve groeten van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Hier doen we aan een winterslaapje ;-)
   Onze Mitsie huppelt nog steeds vrolijk in het rondte, wel wordt het gezwel steeds groter... wat ons natuurlijk nog dagelijks zorgen baart. Tja, we doen ons best om nog zoveel mogelijk met en van haar te genieten.

   Ik had hier graag vermeld dat ik zelf zo creatief was... HELAAS, sokken breien gelukt me niet... ook eerlijk gezegd nooit geprobeerd ;-) Ooit wel truien en sjaaltjes, hahaha.

   Jij ook lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  2. hi Cilia, ja ik kan mij zo goed voorstellen dat het een grote zorg is dat gezwel van Mitsie. Je kijkt er telkens naar en ook vraag je je af wanneer . . . het is zo'n onzekere factor.
   Die leuke sokken hebben mij al op internet laten struinen naar sokkenbreipatronen, maar er ligt nog zoveel leuk hobbymateriaal op mij te wachten en kan niet kiezen.
   doei liefs van mij

   Verwijderen
  3. Hoi Yvonne,

   Het grote nadeel van honden en andere huisdieren is : dat er ooit een moment komt dat je afscheid moet nemen. Iets wat je verstandelijk wel weet, maar waar ik gevoelsmatig telkens weer veel problemen mee heb. Maar goed, Mitsie is gelukkig nog steeds bij ons...

   Ha, sokken breien... snel mee beginnen. Ik kan je zeggen dat deze wollen sokken HEERLIJK zitten... lekker warm. Heb er meerdere van, dus... nooit koude voeten ;-)

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen