Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 5 februari 2016

Onze 50 jarige BICO...


Zo maar even tussendoor...

Al meer dan 30 jaar geleden kwam BICO in mijn leven.

Tijdens een stevige schoonmaakbeurt van mijn koelkast, ijs uit het vriesvakje steken met een mes, zei de koelkast plots : PSSSSSST... er kwam een wolkje uit en plots was het gedaan met mijn koelkast. RAMP... geen koelkast meer en ook geen geld voor een nieuwe.
Marktplaats bestond nog niet, wel waren er enkele tweedehands winkeltjes... er was zelfs een sjacheraar die in tweedehands koelkasten deed.
Vele koelkasten had hij er staan, maar geen van allen vond ik leuk of ze waren me te duur.
Plots zag ik ergens verstopt, achter vele andere koelkasten, BICO staan.
De verkoper deed nog allerlei pogingen om mij op andere gedachten te brengen, vertelde dat BICO al minstens een jaartje of 20 was, dat hij er geen garantie op kon geven... blablabla.
Maar... ik had mijn zinnen op BICO gezet en kon hem uiteindelijk voor een habbekrats kopen.

BICO vergezeld mij nu ondertussen al meer dan 30 jaar. Af en toe krijgt BICO een leuk kleurtje, regelmatig moet zijn vriesvakje even van het ijs ontdaan worden... maar voor de rest heeft BICO nog NOOIT gemopperd en doet datgene waarvoor hij bedoeld is uitstekend... KOELEN.

Helaas is BICO niet erg energiezuinig en kan dus jammer genoeg niet mee naar Frankrijk, zodoende kunnen wij niet emigreren... want tja, zonder BICO is geen optie ;-)


Een ode aan onze 50? jarige BICO.

Iemand een NOG oudere koelkast?

FIJN WEEKEND
4 opmerkingen:

 1. OHH wat leuk die Bico! Het doet mij gelijk weer terug in het verleden duiken, wij hadden toen een wasmachine die Bico heette. Die kwam bij Wastora in Zaandam vandaan, de zaak waar mijn vader héél in het begin cheffie was en wij achter die winkel woonden!Later begon mijn vader een eigen reparatiebedrijf, jawel voor Bico wasmachines!
  doeiiiiiiiiiiii wees maar zuunig op die ouwe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Nou zeg, dat is toevallig. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van het merk Bico gehoord en kon er ook niets over vinden op het Internet. Waarschijnlijk bestaat het merk niet meer. Best wel jammer, want het is een super goeie koelkast... in al die jaren nog nooit problemen mee gehad. Weet niet hoe de wasmachines waren, maar als die net zo lang mee gingen had je vader niet veel te repareren ;-)

   Fijne voortgang van het weekend, doehoeg... Cilia

   Verwijderen
  2. haha ja hoor toch had hij werk genoeg want ik heb nog nooit een boterham zonder beleg gehad in mijn jeugd! Ik kan het hem niet meer vragen maar de naam Bico was samengesteld uit letters van meerdere personen die bij die ontwikkeling betrokken waren. Net als de naam van de winkel Wastora (WAsmachines STOfzuigers RAdio's
   doeiiiiiii liefs van mij

   Verwijderen
  3. Hahaha... na je jeugd wel? Grapje... maar neemt niet weg dat er, tot nu toe, aan onze koelkast nog geen cent verdiend is door een reparateur.
   Zit trouwens ook een heel leuk pedaaltje onderaan de deur, als je daar op trapt gaat de deur open. Niet dat ik dat pedaaltje ooit gebruik, maar toch ;-)
   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen