Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 12 januari 2016

Op naar de pin automaat...


Ondertussen zitten we weer op ons stekkie in Nederland, even wennen. De wasmachine en de droger draaien overuren.

Afgelopen zondag ging de reis in eerste instantie lekker vlot, jawel in eerste instantie...
We konden België al zo'n beetje ruiken totdat...

POLITIE... snelheidscontrole... STOP.

We reden door een klein dorpje (Le Chesne), ons keurig aan de snelheid houdend. Maar... even te vroeg trapte Henk het gaspedaal weer wat verder in (hij rook België).

Grrr... met zo'n mannetje of tien stonden ze daar op het einde van het dorp te controleren.

STOP... aan de kant met de auto, te samen met verscheidene anderen. Papieren tonen, om vervolgens een tekst in het Engels onder de neus gedrukt te krijgen. Vele Fransen spreken geen Engels, zo ook de gendarme niet. Daar hadden ze blijkbaar een oplossing voor, een papier waar de reden van de aanhouding in meerdere talen opstond.

Duidelijk, wij reden te hard. Bijna 70 km daar waar we 50 km mochten rijden. Bekeuring, terecht... daar ga ik hier ook niet over zeuren. 90 Euro... Zonde geld, maar ja... eigen schuld dikke bult ;-(

Alleen daar kwam een klein probleempje om de hoek kijken, we hadden niet genoeg contant geld bij ons en het moet gelijk contant betaald worden. Ook hadden we geen cheques, alleen maar pin passen en credit cards. Met een mannetje of 5 gingen de agenten in overleg... een GROOT probleem.
Na veel overleg moesten we uiteindelijk achter een politiebus aan, op naar een pin automaat.
Over allemaal kleine binnenwegen, zo'n 20 kilometer, kwamen we uiteindelijk bij een plaats (Grandpré) waar we konden pinnen. Daar gepind, 90 euro betaald, lang gewacht tot alle papieren getekend waren... om vervolgens onze reis voort te kunnen zetten.Al met al waren we zodoende een dik uur verder... pfff...

Volgende keer genoeg contant geld meenemen, OF... niet te snel rijden ;-)10 opmerkingen:

 1. Wij hadden er zelf 2 te pakken, beiden op de heenreis, weliswaar kleintjes (5km. en de andere 9km. te hard...), maar het is nooit fijn om te moeten betalen. En dat ondanks het flitser abonnement Frankrijk op onze TomTom .... Groet Kees & Netty.
  P.S. Komende voorjaarsvakantie zitten wij in Valcivière (vlakbij Ambert). Kom je een bakje doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees en Netty, leuk om even weer wat van jullie te horen :-)
   Tja, je hebt altijd baas boven baas, hahaha... Blij dat wij maar 1 keer mee hoefden om te pinnen. Die 90 euro is natuurlijk erg balen, maar 'sightseeing' met de gendarme was haast nog meer balen. We waren een dik uur langer onderweg, sowieso duurde de reis al wat langer omdat we de aanhanger bij ons hadden (totaal ongeveer 15 uur).
   Als we dan ook in Frankrijk zijn komen we graag een keer langs, uiteraard zijn jullie ook van harte welkom. We zijn van plan om ergens in maart weer die kant op te gaan, daarna waarschijnlijk eind april of begin mei.
   Vriendelijke groetjes, ook van Henk,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Volgens de huidige planning zullen wij onze (school)voorjaarsvakantie (23-04 t/m 07-05-2016) doorbrengen in het "Maison-du-Cheix" bovenin Valcivières. Vanaf "le-Prè-Bonnet" is het plm. 70km. rijden ....(dus ruim een uur). We zouden het erg leuk vinden om af te spreken!

   Verwijderen
  3. Hoi Kees,

   Ik heb net even naar dat huis gekeken, wat een erg mooi huis zeg en ook nog eens in een prachtige omgeving... ik zou zo weer op vakantie willen, maar ja, dat zit er voor ons niet in...hahaha (grapje).
   Als wij in die weken in Le Pre Bonnet zitten gaan we wat afspreken, lijkt ons leuk om jullie weer een keer te zien.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Wat een bureaucratisch gedoe! Je wordt er doodziek van....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je Walter, we konden er gelukkig ook nog wel om lachen ;-)
   Lieve groet, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Jaha in Frankrijk weten ze wel hoe ze de schatkist moeten vullen;-)
  ik hoor en lees de verhalen al jaren.
  Volgens mij hebben jullie nog geluk gehad dat je aangehouden bent en meteen(nou meteen) betaalde en de bekeuring niet later op de deurmat viel want dan was het bedrag nog hoger geweest volgens mijn weten.
  Vraag me af hoe ze het aanpakken wanneer de gene die aangehouden wordt geen Frans verstaat en geen andere taal kan lezen...

  Lieve groet,Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   We kregen er voor die 90 euro wel een gratis 'sight seeing' onder begeleiding bij ;-)
   Ja... dat heb ik me ook wel eens afgevraagd. Denk wel dat je dan in grote problemen komt te zitten omdat Fransen over het algemeen nogal op hun strepen staan.
   Dus Ger, als je door Frankrijk tuft niet te hard rijden of andere overtredingen begaan... of genoeg cash geld in de beurs, hahaha...
   Trouwens in Nederland zijn de bekeuringen voor te hard rijden nog hoger volgens mij.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 4. Ha Cilia,

  Wat een volgende keer misschien kan helpen: ik heb altijd een oude rekening van de EDF in mijn auto liggen. Daarmee kan ik aantonen dat ik een residence secondaire heb en een adres waar de bekeuring naar kan worden opgestuurd. Sindsdien heb ik twee keer een bekeuring thuisgestuurd gekregen in frankrijk. Aan een preek ter plaatse van de overtreding valt daarmee jammer genoeg niet te ontkomen. Ik heb ooit ten afscheid, na een gesprek van 20 minuten en een nachelijk bezoek aan een pinautomaat, de agent een
  goede jacht toegewenst. Helemaal fout. Daarna nog tien minuten uitleg gekregen dat het geen jacht is maar het bevorderen van de verkeersveiligheid etc. etc.

  Groet Jeroen B, 62

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jeroen B.,

   Wij zijn niet aangesloten bij EDF, krijgen onze stroom via zonnepanelen en een aggregaat. Ook hebben we geen waterleiding, water krijgen we van een eigen bron.
   Wel is het huis verzekerd, dus misschien een idee om de verzekeringspapieren bij ons te stoppen.
   Hahaha... prachtig dat stukje met ze een goede jacht toe te wensen. Wees blij dat je MAAR tien minuten uitleg kreeg, want daar zijn ze doorgaans erg goed in.
   Wij doen altijd onze best om als kleutertjes ja en amen te zeggen, met een verwrongen lachje. Helpt overigens ook niet echt, want blijkbaar hoort zo'n preek erbij ;-)

   Vriendelijke groeten, Cilia

   Verwijderen