Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 19 januari 2016

Goede raad...


GOEDE RAAD...

Ik weet niet hoe u dat vergaat, maar soms heb ik daar best moeite mee.

Afgelopen oktober besloten wij om onze aanhanger in Frankrijk te laten staan tot december.
Komt er iemand bij ons die met enige klem adviseerde om de aanhanger achter ons huis te zetten, onder het afdakje.
Henk probeerde de persoon in kwestie duidelijk te maken dat het niet mogelijk was, omdat we dan met de aanhanger dwars door de tuin (bloemen) moesten... bergje af. Als we de aanhanger daar weer weg zouden willen halen, bergje op.
Nog voordat Henk uitgepraat was, was de persoon in kwestie al aan het meten... JAAH... de aanhanger paste prima onder het afdak.
Na nogmaals veel uitleggen dat we daar geen zin in hadden, mede omdat dan de tuin deels vernield zou worden, legde de persoon in kwestie, die weinig op heeft met bloemetjes e.d. maar meer van het functionele is, zich daar bij neer.
Maar klaar was hij bij lange na nog niet met goede raad geven... Henk moest een band van de aanhanger halen, voor het geval dat...
Met een ietwat betrokken gezicht liep Henk naar de aanhanger, richting LINKER bandje. Waarop prompt onze 'adviseur' zei dat Henk het RECHTER bandje eraf moest halen, omdat die meer in het zicht was.

Zo gezegd, zo gedaan... maar inwendig kookten wij alle beide.

Afgelopen keer dat we er waren hebben we weer een stuk of 20 bomen omgezaagd. Deels voor brandhout, maar voornamelijk omdat we uiteindelijk het terrein iets opener willen hebben.

Daar was plots onze gratis 'adviseur' weer, met GOEDE RAAD.
Hij adviseerde ons om niet teveel bomen te kappen, omdat we dan over ... tig jaar misschien niet genoeg brandhout meer zouden hebben.
Wij wezen hem erop, dat er nog wel een paar honderd bomen staan (beetje overdreven misschien), dus dat het echt niet zo'n vaart zou lopen. Hij keek naar het stuk grond waar wij heen wezen en maakte ons duidelijk dat wij voorzichtig moesten zijn met het kappen van bomen, stel dat deze van eventuele buren zouden zijn. GOEDE RAAD... grrr.  Wij nogmaals zeggen dat het onze eigen grond is, waarop onze adviseur ons toch nog eventjes op het hart drukken wilde dat we toch echt oppassen moesten want........ blablabla.
Hij beëindigde het gesprek met een laatste TIP... dat brandhout ERG duur is.

De bomen die wij kappen zijn voornamelijk essen. Deze essen zijn in de loop der jaren op La Lunière (ons stuk grond aan de andere kant van de weg) spontaan opgekomen. Er staan ontzettend veel, zodoende kappen wij er jaarlijks verscheidene van.


Op bovenstaande foto zie je enkele staan, de lange kale bomen op de achtergrond.
Op zich kan een es best een mooie boom worden, maar ik vermoed dat de essen op ons terrein zo lang worden, zonder noemenswaardige zijtakken, omdat ze zo dicht op elkaar staan.

Eiken, beuken, appelbomen e.d. laten we zoveel mogelijk staan, tenzij...
Onze appelboom droeg trouwens nog appels... zomaar even ;-)Goede raad... soms erg fijn, maar kan soms ook vreselijk lichtjes irriteren... ook al heeft de ander soms gelijk.
Bijvoorbeeld : Ik rook nog steeds... als een ander mij dan gaat vertellen hoe slecht roken wel is en dat het beter is om niet te roken. GOEDE RAAD... maar ik begin dan wel wat te koken.
Of... Ik wil er best wel wat kilo's af hebben. Als een ander me dan gaat vertellen dat ik dan maar beter niet kan gaan frituren. GOEDE RAAD... maar ik kan er niets mee ;-)
Zo zijn er ..tig voorbeelden te noemen van GOEDE RAAD waar je niets mee kunt en waar ik, als eigenwijs mens, soms helemaal kriegelig van word ;-)

Soms schurkt GOEDE RAAD ook een beetje tegen BEMOEIZUCHT aan.


10 opmerkingen:

 1. Als ik je een goede raad mag geven ;-) , lekker doorgaan wij zijn iig erg blij met de gekapte essen. Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Nou vooruit dan, jij mag even goede raad geven ;-)
   De essen hebben ons ook heerlijk warm gehouden de afgelopen keer in LDF :-)
   Jullie binnenkort weer(krokusvakantie)? Ooh nee, dat is pas eind februari, las ik net. Nog even afzien...
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Kan de aanhanger ook bij mij in dat andere huis zetten kunnen jullie altijd bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arno, dat is een lief aanbod... BEDANKT :-)
   We hebben de aanhanger nu hier, nemen hem komende zomer sowieso weer mee die kant op. Kans is dat we hem daarna weer een tijd in Frankrijk achterlaten. Dan kloppen we misschien wel even bij jou aan, zou wel gemakkelijk zijn.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Hi Cilia, ik moest echt weer lachen hoor om die raadgevingen . . . Altijd een beetje moeilijk hè, maar het is o zo goed bedoeld . . . en tevens baal je dat je niet zelf op dat idee gekomen was . . . enuhhh nee hoor over roken zeg ik niets en al helemaal niet over die extra kilootjes . . . doeiiiiiiiiiiiiii kus van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Goede raad waar je wat mee kunt, heb ik ook niets op tegen, maar soms grenst bepaalde raad tegen irritatie aan. Neem bijv. mijn tandarts die het vaak nodig acht om te zeggen : goed blijven poetsen hoor! Alsof hij het tegen een kind van 10 heeft. Wurgen zou je hem, de helft van de dagen doe ik niet anders als tanden poetsen ;-(
   Zo zijn er wel honderden van die goed bedoelde raadgevingen waar je niets aan hebt... toch wel... ergernis... hahaha.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 4. HAHA ja als ik zo eens nadenk heb ik ook wel een lijstje met irritaties hoor . . . en dat van die tandarts is er inderdaad ook zo eentje! ik hoor dat ook van de MH en dát terwijl ik vroeger zelf tandartsassistente was en het allemaal wel weet grrr En dan die kl** vogels die willen niet bij ons komen denk ik, zelfs de pindakaas pot is nog maagdelijk! En dan heb je ook nog van die mensen die je laten zien dat er sneeuw ligt in hun dorp . . . OHHH ergernissen alom . . maar voor de rest gaat alles goed hoor! liefs van mij en ik vind het zo leuk dat ik altijd om je lachen moet!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net terug van de winterse wandeling met de honden, zat ik me hier suf te denken... wat bedoelt ze toch met MH. Hoofd nog vol van de sneeuwpret ;-)
   Maar... plots schiet e te binnen dat je waarschijnlijk de mondhygieniste bedoelt.
   Praat me er niet van... die is nog een graadje erger als mijn tandarts. Ach wat... ik ben maar wat blij met ze, zonder hen beiden (echtpaar) had ik hier n.a.w. al met een kunstklappertje gezeten.
   Fijn weekend Yvonne.
   P.s. vogeltjes zijn dol op zelfgebrouwen vetbolletjes met HEEL VEEL rozijnen erin ;-)
   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  2. hè gelukkig, het gaat dooien bij jullie pff weer een ergernisje minder . . . liefs van mij
   Dank je voor het vetbollenrecept, ga ik maken hoor!

   Verwijderen
  3. Het sneeuw kraakt NOG wel ;-)

   Verwijderen