Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 6 januari 2016

De tamme kastanje enzo...


De boosdoeners...


Een prachtboom de tamme kastanje, maar... het ligt hier nog bezaaid met 'egels'.


Nou zou dat op zich niet zo'n probleem zijn, ware het niet dat de honden om de haverklap zo'n geval in hun vacht zitten hebben.
Ze zien er niet alleen heel stekelig uit, ze zijn ook heel erg stekelig.
Met de bladhark heb ik de meesten al van het pad afgeveegd, toch presteren de honden het nog met regelmaat om ze in hun vacht te hebben. En... het is absoluut geen pleziertje om die stekelige dingen uit hun vacht te peuteren.
~~~~~~~~~~~~

Hier geen ijzel, zoals in Groningen... dus ook niet schaatsen voor de deur. Jammer... maar niet heus, brrr.
Hier nog steeds een redelijk aangenaam temperatuurtje. Niet zoals de eerste week, buiten eten wordt ons momenteel te koud. Maar een kop koffie buiten drinken, nadat we in de tuin bezig geweest zijn, wil nog prima.

Het 'gewone' leventje, na alle feestdagen, is hier ook weer begonnen. Henk is weer met thuiswerken begonnen sinds maandag en ik... tja ik... rommel lekker wat aan ;-)


Ondertussen al vele hazelaars teruggesnoeid...


Daar maken we een soort houtwallen van...

Doordat we vaak erg veel snoeiafval hebben, is dat een leuke oplossing. Hazelaars en berken gebruiken we niet voor het stoken. Ook hebben we weer verscheidene essen gekapt, nieuw stookhout voor over 1 of 2 jaar. Hiervan komt ook erg veel snoeiafval.
Zodoende hebben we op het terrein verscheidene houtwallen op de scheiding, maar ook langs wat paden.
Wij vinden het leuk ogen en het werkt erg gemakkelijk, als we wat takkerij hebben proppen we het er gewoon tussen. Als alles weer groen wordt groeit er van alles in, veel bramen, maar ook veel kamperfoelie.


Bovenstaande foto is vanaf het terras.

Als we de hazelaars, op de scheiding, niet snoeien hebben we op den duur geen uitzicht meer op het naast gelegen terrein.
Er zijn mensen die tegen ons zeggen, wat moet je met zoveel grond... daar heb je alleen maar veel werk van. Daar hebben ze gelijk in... veel grond erbij is leuk, maar wil je wat uitzicht of dergelijke houden dan heb je er veel werk van, want als we er niets aan doen groeit gewoon alles dicht met bomen, bramen e.d.
Jaartje rond zijn we ermee bezig, alleen al om het te houden zoals het is.
Gelukkig vinden wij het allebei leuk om te doen en ook erg leuk is dat we nu al jaren hout stoken van eigen terrein...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten