Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 12 november 2014

Quality time...


Pfff... het tandartsbezoekje zit er weer op. Als er één ding is waar ik tegenop zie, dan is het wel een bezoekje aan de tandarts. En... het stomme is dat daar heel geen reden toe is. Ik heb een hele lieve begripvolle tandarts die ik al jaren (bijna 30 jaar) ken, ook de assistente een schat van een meid.
Vandaag hooguit 10 minuten op de stoel... beetje tandsteen verwijderen en klaar. Geen centje pijn, maar toch... telkens opnieuw hik ik er tegenaan.Zo... even iets compleet anders, QUALITY TIME 

Wat toch eigenlijks een leuk woord hè!!!

Maar goed... daar komt ie...
In Frankrijk zijn Henk en ik de gehele dagen samen. Uiteraard is Henk overdag aan het werk, maar we eten samen, drinken samen koffie, zitten samen zo af en toe gezellig op het terras of elders. Met andere woorden : we kwebbelen daar vaak even met ons beiden.

Hier thuis, in Nederland, is Henk overdag weg. Tegen de tijd dat hij vertrekt lig ik doorgaans nog op één oor. Als hij 's avonds thuiskomt maken we vaak voor de gezelligheid een wandeling met de honden. Tijdens het lopen nemen we even de laatste roddeltjes van de dag door.
Weer thuis, moet er regelmatig nog even een boodschapje gehaald worden. Nog even een ditje en een datje. Vervolgens eten maken om dit daarna te verorberen. En dan... dan doen we vaak ieders ons eigen ding. Geen tijd voor elkaar, geen tijd om samen iets te ondernemen, geen tijd om samen te brainstormen (ook al zo'n leuk woord...). We zeggen nog wel even weltrusten voordat we op bed gaan, dat nog wel ;-)
Tja... dat zijn zo van die gewoontes die er in de loop der jaren ingeslopen zijn en waar we hier in Nederland gelijk weer in vervallen.

Sinds kort proberen we daar wat verandering in aan te brengen, quality time... 
Tijdens het eten bepalen we een tijd dat het ons beiden schikt, om zo een uurtje te prikken dat we bij elkaar gaan zitten... quality time. Televisie uit, laptop uit, geen geklus of andere dingen. Kaarsje aan, glaasje lekkers erbij en tegenover elkaar zitten... KWEBBELEN.
Na dat uurtje, een zucht van verlichting ;-)... kaarsje weer uit en ieders ons eigen ding weer oppakken.
Daar hebben we in Frankrijk geen erg in, doordat we daar de gehele dagen bij elkaar zijn en vaak even samen zitten.
Hoe lang we dit gaan volhouden, geen flauw idee. Maar... het bevalt op zich wel prima.

Gisteren is ons quality time uurtje erbij ingeschoten, omdat ik behoorlijk tegen het tien minuten durende tandartsbezoekje aan hikte ;-)  


NOG vijf-en-halve week, dan gaan we weer. Heb er alweer veel zin in ;-)
Zou het sneeuwen? Of... koud zijn? Of regenen?Foto's van vorig jaar (november)...


Haast onvoorstelbaar...6 opmerkingen:

 1. Oh wat klinkt dat heerlijk die tijd voor elkaar!
  Het leven is vaak al hectisch genoeg en je leven moet meer uit gezelligheid en leuke dingen bestaan dan de drukte die het soms met zich mee brengt! Ga maar vaak naar Frankrijk want daar genieten jullie volop van elkaar. Wij zijn hier druk met het opknappen van de woning van onze tweede dochter die het huis verlaat. Hopelijk is die drukte ook weer snel achter de rug. En ken je dit versje:
  Een mens lijdt dikwijls het meest
  door het lijden dat hij vreest
  doch dat nooit op komt dagen.
  Zo heeft hij meer te dragen
  dan God te dragen geeft.
  Nu ben ikzelf niet zo van God maar het gedichtje klopt zo goed.
  Dus volgende keer niet meer zo druk maken hoor!!
  liefs Petra B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,

   Tja... dat wil er wel eens bij inschieten om samen gezellig bij elkaar te zitten. We zijn allebei nogal op onszelf, vermaken onszelf ook vaak uitstekend en dan willen we weleens vergeten om even een uurtje voor ons samen uit te trekken.
   Ach... valt dik mee hoor ;-) Soms zijn we ook net van die klittebollen, daar hoeven we niet voor naar Frankrijk, hahaha...

   Dus... dat gaat daar bij jullie straks even wennen worden, als je dochter het huis uit is (Wat een gekke kromme zin hè!). Tja Petra... 50 hè! Dan krijg je dat... kinderen verlaten het huis en Pa en Ma blijven sipjes achter, gniffel gnuif...
   Onze zoon is al 12 jaar het huis uit (op zijn 18de om te studeren), waar blijft de tijd...

   Oo Petra, hoe vaak ik wel niet tegen mezelf gezegd heb dat ik me niet zo aanstellen moet. Maar als de tijd daar is, dat ik weer naar de tandarts moet, sluipt de angst stiekem weer binnen. En daadwerkelijk, het is een waarheid als een koe... dat een mens vaak meer lijdt aan het lijden dat hij vreest. Een mooi versje/gedichtje, zo kon ik hem niet. Misschien moeten we God even vervangen voor iets anders ;-)

   Succes met het opknappen van de woning van je dochter en nog een fijne dag.
   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Hihi, het kan nooit kwaad om die dingen uit te proberen!
  Gesellie! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja Walter, met zo'n frisse nieuwe relatie als dat jij hebt is dat n.a.w. nog LANG niet nodig.
   Maar als je, zoals wij, al VELE jaren samen bent... moet er voor gewaakt worden om niet samen voortijdig in te dutten ;-)
   Groetjesss..., Cilia

   Verwijderen
 3. Ja bah tandarts afschuwelijk als er iets gedaan moet worden! Heb griezelige ervaring in Frankrijk ermee, maar had al snel een aardige betere vrouw gevonden.
  Ja even tijd voor elkaar is heel belangrijk, goed idee. Het is uiteindelijk het belangrijkst. Ik hoop op een zachte winter. Denk wel dat we dit jaar sneeuw krijgen. Nu alweer zoveel regen gehad. Vandaag weer zonnetje, ga met mijn kleindochtertje op pad.
  fijne dag,
  Groeten Janny
  Salut

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   Tja... die tandarts blijft een probleem. Maar gelukkig, het zit er weer op. Ik hoef 'pas' ergens in januari weer op de 'martelstoel'.
   Zo'n uurtje is best wel even goed, want ook al zit je regelmatig bij elkaar... dat wil nog niet zeggen dat je aandacht voor elkaar hebt.
   Is de laatste tijd erg veel regen gevallen hè, daar in het zuid-oosten van Frankrijk.
   Heerlijk om even met je kleindochter op pad te gaan. Wens je een fijne dag met haar en een hele vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen