Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 1 oktober 2013

En... Veel geklust?
'En... Veel geklust?', die vraag word me vaak gesteld. Dan sta ik gelijk een beetje te haperen, moet recht even nadenken wat we zoal gedaan hebben de afgelopen zomer.
Begin dan steevast over het dakraam, wat op zich wel vreemd is. Het dakraam zat er in een paar uurtjes in. Daarna moest het nog een beetje afgewerkt worden en klaar was het.
Neem bijvoorbeeld het dak verder aftimmeren, daar zijn afgelopen zomer heel veel uren in gaan zitten en het gekke is dat het niet echt interessant is om dat te vermelden. Komt denk ik omdat we daar al jaren mee bezig zijn en... het is nog niet af. Eén kant is eindelijk dicht en gelukkig vorderd de andere kant ook. Zelf vinden we het erg mooi worden, al hebben we het wel een beetje onderschat. Als we van tevoren geweten hadden dat er zoveel tijd in ging zitten... hadden we het waarschijnlijk ook gedaan ;-)Het wordt een prachtig mooi zwart plafond, tegen de tijd dat het klaar is prefereren we misschien paars. Beginnen we gewoon opnieuw ;-)
We hebben best aardig wat geklust, bijvoorbeeld een scheur in de buitenmuur uitgebikt en opgeknapt, een deels ingestorte muur in de kelder voor het grootste gedeelte opgebouwd (is nog niet helemaal af) en vele andere klussen en klusjes. Helaas nog geen veranda, ook nog geen kippenhok en nog één ding... de achterwand, op de mezzanine, daar hebben we ook nog niets aan gedaan, was wel de bedoeling. Probleem was dat we niet precies wisten wat we ermee zouden doen. Maar... 4 maanden later hebben we eindelijk een plan, er ligt al hout te drogen ;-) Zo ook het hout voor de veranda, wat nog even drogen moet en tevens hebben we al prachtige mooie oude dakpannen aangeboden gekregen. Leuke klussen voor een volgend lang verblijf.

We hebben afgelopen zomer heel veel in de nabije omgeving rond getoerd. Leuke dorpen bekeken, mooie huisjes bewonderd...


Klein gehucht...

 

Prachtig... met al dat groen...


Of... van die schitterende blauwe luikjes...Franse bouwstijl? Van voren was het een schitterend huis...


Aardige poortjes...

En... bovenal genoten van de schitterende natuur.
Om heel eerlijk te zijn hebben we niet zoveel geklust als dat onze bedoeling was, eigenlijks zijn we best wel een beetje lui geweest de afgelopen zomer en het leuke is... dat we daar in het geheel geen spijt van hebben. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren en zijn het huis en de tuin nog lang niet gereed. Maar we kunnen er zo al heerlijk verpozen en... wat vandaag niet komt, komt morgen wel ;-) We hebben geen haast (meer).


Voor nu, een fijne dag en wie weet tot de volgende blog.


1 opmerking: