Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 22 oktober 2013

Overpeinzingen...


Zondagmiddag 20 oktober 2013...

Henk is bezig met klussen, ik zit aan de keukentafel wat voor me uit te mijmeren. Straks, over pak hem beet een half uurtje, eten. Een zondagse broodmaal, net even wat uitbundiger als een doordeweekse broodmaal.
Ik zit hier met zicht op onze tuin, waarin het altijd een drukte van belang is met vele soorten vogels. Zo af en toe word ik afgeleid door een 'bijzonder' exemplaar... momenteel is er een bonte specht druk in de weer, heel veel mussen, koolmeesjes, winterkoninkje, merels... het vliegt af en aan. Ik zou het willen vastleggen met mijn camera, maar... dat gaat niet, dus doe ik ook geen poging. Het zonnetje schijnt, dus eigenlijks zou ik mijzelf best even nuttig kunnen maken door het vele blad in de tuin te ruimen. Maar... ik blijf zitten. De kat staat zo'n beetje op zijn kop in de waterbak, die leeg is. Maar... ik kijk alleen maar toe. De tafel ligt bezaaid met 'weekend' rommel, ik schuif datgene wat me in de weg ligt aan de kant en... blijf zitten.
De laptop voor mijn neus, daar waar ik zo af en toe even een regeltje op plaats... op mijn blog wel te verstaan. Als ik mijn blog aanschouw, ben ik deels met mijn gedachten in Frankrijk.


Eerst er even tussen uit. Verse eieren uit het kippenhok halen om vervolgens onze zondagse broodmaal klaar te maken... mijn buik begint namelijk behoorlijk te knorren.


Zondagnacht 20/21 oktober 2013...

Zo, hier zit ik weer aan mijn keukentafel. Voor het geval u zich afvraagt of de broodmaaltijd gesmaakt heeft ... UITSTEKEND ;-)
Na de maaltijd zijn we in de auto gestapt om even een heuveltjeslucht op te snuiven in Duitsland. Als we daar tegen een heuveltje opklauteren wanen wij ons een heel klein beetje in Frankrijk.
Nu zit ik weer achter mijn laptop, blog voor mijn neus, gedachten bij Frankrijk...


Maandagnacht 21/22 oktober 2013...

Reeds weer een dag voorbij. De stilte is hier ingevallen... hè hè... katten, honden en zelfs Henk ligt al op één oor. En ik... ik zit eventjes weer aan mijn keukentafel achter de laptop een leuk verhaal te bedenken voor de blog, alleen er is maar één maar... Dat is, dat ik zo onderhand maar amper meer weet waar ik het zoal over gehad heb en waar over nog niet.

Vandaag was het hier stralend weer, zacht voor de tijd van het jaar en toch... toch heb ik binnen gezeten om mijn broodmaaltijd te nuttigen. Uiteraard ben ik wel even buiten geweest, lange wandelingen met de honden gemaakt en eventjes in de tuin bezig geweest. Maar toch... toch dronk ik mijn kop koffie binnen, genietend van de zonnestralen die hier naar binnen schenen.


Jawel, best wel genieten. Maar toch... net even anders als het genieten op zo'n stralende zachte dag in Frankrijk. Op zo'n dag als vandaag zitten we daar geheid buiten onze kop koffie te drinken, evenals dat we dan onze broodmaaltijd buiten zouden opeten. Gek toch!!! Hier hebben we ook wel leuke plekken in de tuin om te zitten, er staan zelfs wel stoelen buiten ;-) De vogels komen hier vlakbij je zitten, zelfs in veel grotere getale als in Frankrijk... het vliegt echt de gehele dagen af en aan. Maar nee... ik drink mijn kop koffie binnen, kijkend door het raam naar het schitterende herfstweer...
Niet nu, nu is het donker en zit ik achter mijn laptop die ik zo ga afsluiten om net als de rest op één oor te gaan liggen. Welicht dromend over een kop koffie, buiten in een luie tuinstoel, op een heerlijke zonovergoten herfstdag in Frankrijk.

SNURK, SNURK, SNURK... morgen weer een nieuwe dag.

2 opmerkingen:

 1. Ach ja binnenkort ga je toch weer naar Frankrijk? Je woont in Nederland ook leuk! Zie dat ook maar als vakantie! Maar ik ken dat verlangen, daarom hebben wij besloten om hier, France, te gaan wonen, maar ook hier moet gewerkt worden voor de kost.Maar alles is anders, voelen ons er thuis en het is nog lekker weer, zelfs warm.Wanneer ga je weer naar Frankrijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Janny,

   Wij zijn gewoon dikke bofkonten, want ja... ook hier wonen wij prachtig in een mooi groot authentiek, dik 100 jarige woning met ruime tuin.
   Fijn zeg dat jullie besloten hebben om definitief in France te gaan wonen. Zelf weet ik niet of ik dat zou willen. Zo lang het financieel haalbaar is en het reizen geen problemen geeft, denk ik dat wij twee huizen prefereren... één hier en één in LDF. Zouden wij plotsklaps voor de keuze staan, dan zou ik het er erg moeilijk mee hebben om te kiezen. Ik voel me Nederlander, ik blijf Nederlander maar ben dol op de natuur en ruimte in LDF.

   In november gaan we weer, de exacte datum weet ik nog niet. Heb er wel al weer veel zin in :-)

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen