Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 11 maart 2013

Een aardig bootje...


Vandaag eindelijk weer eens een zondagje lekker niets. Zo'n dag dat niets hoeft en alles kan. Geen verplichtingen... gewoon even lekker niets.
Tot een uurtje of 11.00 lekker ongewassen in pyamabroek met shirt rondhobbelen. Uitgebreid brunchen, want het zijn nog onze dagen. Jawel... onze dagen, zo noemen we sinds een dikke maand de dagen dat we druk zijn met het huis van mijn vader als we ons weer eens tegoed doen aan VEELSTE veel en VEELSTE vet eten. Dan zeggen wij tegen elkaar : Tja, we zitten ook nog in de dagen! Helaas, grapje!!!, morgen komt daar een eind aan, we zijn klaar met het huis van mijn vader. Tja... en dan moeten toch eindelijk de overtollige kilo'tjes eraan geloven, nou ja... we gaan onze best doen zal'k maar zeggen.


Aah... bah... het fruitschaaltje zit mij al aan te gluipen. Doe mij maar een lekkere vette hap. Maar nee dus, morgen weer aan de gezond... hm.

Vandaag gelukkig nog niet dus!

Na de wel zeer uitgebreidde brunch, gezellig even een tijdje achter m'n 'lappie' hangen om vervolgens tegen een uurtje of vier 's middags naar het BUITENLAND te vertrekken. Duitsland wel te verstaan, een zucht en we zitten er al... maar buitenland klinkt wat verder weg hè!
Daar een grote wandeling met de honden gemaakt door het licht glooiende besneeuwde landschap, eventjes een beetje een berggevoel opsnuiven.
Op de terugreis ons toekomstig bootje even aanschouwd, of deze er nog mooi bij ligt. Het bootje ligt tijdelijk in Papenburg, daar waar wel vaker van dit soort leuke bescheiden soort bootjes liggen. Even een foto? Oké, ééntje dan...


Nou... is ie mooi of niet!!! Vooruit... nog een foto... smullen!


Nou... best wel aardig hè?
Nog één dan, daar de boot niet in één keer op de foto past...Wat een gevaarte hè! Net een groot flatgebouw, eerlijk gezegd zou het mij absoluut niet trekken om zo hutje me tutje boven op elkander een reis over de grote wateren te maken. Maar wat een weelde, gigantisch en alles super de luxe.

Even wat gegevens voor de liefhebbers onder jullie...

Norwegian Breakaway


Totaal aantal passagiers: 4000
Aantal dekken: 14
Aantal sterren: 4+

Faciliteiten

Aantal restaurants: 12
Specialiteitenrestaurants: ja
Bibliotheek: ja
Bioscoop: nee
Casino: ja
Discotheek: ja
Internetcafé: ja
Foto gallerij: ja
Kapsalon: ja
Kind vriendelijk: ja
Kinderfaciliteiten: ja
Kunst gallerij: ja
Liften: ja
Sauna: ja
Schoonheidssalon: ja
Theater: ja
Wasruimtes: ja
Whirlpools: 4
Winkels: ja
Zwembaden: 2

Bemanning

Aantal bemanningsleden: 1595

Technische gegevens

Bruto Tonnage: 144017 BRT
Lengte: 324.0 meter
Breedte: 40.0 meter
Diepgang: 8.2 meter
Kruissnelheid: 22 knopen
Voltage: 110/220 volt

Dit cruiseschip vertrekt het gehele jaar door vanuit New York voor een cruise naar Bermuda.   Tja, nou ja... wij gaan weer plannetjes smeden om over een paar weekjes naar Le Pre Bonnet te gaan. Ach ja... is ook leuk ;-)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Toen wij half jaar geleden Papenburg bezochten lag er ook zo'n gigant,kan niet anders zeggen dan dat de familie Meyer sinds 1795 goed geboerd heeft van hout tot ijzerscheepsbouw en inmiddels 's werelds meest succesvolle is.Van mij mogen ze....
  maar ik heb er helemaal niets mee,moet er niet aan denken om op zo'n bakbeest van de ene havenstad naar de andere te varen tijdens vakantie.

  Nee,laat mij maar 'n dagje met fluisterboot door de prachtige Eilandspolder varen en ik verveel me geen minuut.

  Lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Nee... om op zo'n drijved flatje over de woeste wateren te varen is ook niet echt mijn ding.
   Wel lijkt het mooi om die giganten daar bij Meyer te zien liggen... nog mooier lijkt het als ze weggesleept worden over de Eems, soms gepaard met een vuurwerkshow.
   Voor ons is het dichtbij, zodoende gaan we er af en toe even kijken als er weer een nieuwe gigant ligt.

   Overigens 'gewone' bootjes vind ik wel leuk, om mee over de binnenwateren te varen.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen