Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 16 oktober 2012

Buitenmens...


Dagelijks maak ik hier in Nederland minstens twee wandelingen, van ongeveer een uur gemiddeld, met de honden. Niks sportief ofzo, dat jullie maar echt niet gaan zitten denken dat ik sportief aangelegd ben :), nee... gewoon lekker slenteren met de honden in de natuur (geen stap te snel... zal'k maar zeggen).
Ook ben ik zo af en toe eventjes hiero in de tuin bezig.

MAAR... valt me wel op dat we hier veel minder met buiten bezig zijn als dat we in Frankrijk doen.

Daar zitten wij zo'n beetje jaartje rond dagelijks (als het niet regent) wel eventjes buiten, al is het met een dikke deken, drie dikke truien, wanten, vuurkorfje, lange onderbroek etc. etc.

Gek is dat wel, maar hier in Nederland doen we dat gewoon domweg veel en veel minder snel... ondanks dat ik het hier wel regelmatig mis.

Bijvoorbeeld mijn eerste kop koffie en bakje kwark met inhoud. In Frankrijk drink en eet ik die regelmatig even buiten op, ook in de winter, onderwijl genietend van de natuur. Hier in Nederland is er geen haar op mijn hoofd die er ook maar eventjes aan denkt om dat buiten te doen... VEELSTE koud en tevens onhandig i.v.m. de krant die ik dan even lezen wil... ondanks dat ik het wel mis.

Eigenlijks ben ik gewoon dol op BUITEN, toch doe ik het hier veel en veel minder.

Gek toch! Ik moet er haast om lachen, als ik me voorstel dat ik hier in de kou met een dekentje, lange onderbroek, drie dikke truien, wanten, vuurkorfje etc. etc. in de tuin zou gaan zitten. Terwijl ik het toch behoorlijk mis.

Eigenlijks zou ik mezelf een buitenmens willen noemen :), maar ja... dat gaat dan alleen voor Frankrijk op, want hier verkies ik het om bij de cv mijn kop koffie, bakje kwark met inhoud te drinken en te eten... onderwijl mijn krantje door te bladeren.

Herfstasters, een oudje... van vorig jaar.


2 opmerkingen:

 1. Tja, zo werkt dat. Soms neem ik mij voor een vakantie gedrag in mijn tuin voort te zetten. Dit keer werd ik er strontverkouden door!!! ;-)
  De blaasontsteking was ik nèt voor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,
   Evenals jij dat vakantiegevoel zou willen voortzetten in de tuin, zo ik het Frankrijkgevoel. Met dat verschil... dat ik er niet eens aan begin.
   Bespaart me wel n.a.w. een giga snotneus ;-)
   Dus... een volgende NIET WEER DOEN hè! Blaasontsteking ligt op de loer, hahaha...

   Verwijderen