Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 25 oktober 2012

Espagnoletten...


We waren al een tijdje op zoek naar espagnoletten voor op de slaapkamerramen, 1 voor op het nieuwe raam en ook 1 voor op het oude raam... die we t.z.t. willen vervangen.


We dachten bij onszelf, een fluitje van een cent. Op naar de bouwmarkt in Frankrijk. NIETS... volgende bouwmarkt... NIETS... nog een andere bouwmarkt bezocht... NIETS... alleen maar inbouw espagnolettes, terwijl wij een ouderwetse opbouw espagnolette hebben moesten. Op rommelmarkten gekeken... NIETS.


Oké, hier in Nederland wisten we wel een adres met prachtige mooie espagnoletten, jaren geleden hebben wij daar voor ons huis in Nederland hang en sluitwerk gekocht... maar ERG duur. Veel duurder als dat ons raam inclusief nieuw kozijn gekost heeft, dat was dus niet onze bedoeling. Marktplaats, zoeken, nog eens zoeken... en JAWEL, op een adres ongeveer 20 km van ons vandaan, twee mooie espagnoletten, tesamen voor 40 euro (ook nog twee mooie, zeer oude, deurklinken erbij). We zijn bezig om ze wat op te knappen, verfje erop... en over een paar weekjes mee naar Frankrijk.


Foto hierboven is in onze voortuin gemaakt. Overal zag ik al de meest schitterende foto's van vliegenzwammen. Ik iedere dag in onze voortuin kijken, ieder jaar staat het er vol, maar niets. Totdat ik plots een paar kopjes onder de blaadjes zag uitpiepen. Foto gemaakt, die ik uiteraard even op mijn blog zet, voor de hoognodige herfstvreugde die ik zo even met jullie deel. De kaboutertjes moeten we ons er maar even zelf bij bedenken :)

6 opmerkingen:

 1. Mooi, allemaal mooi. De espagnoletten echt chique om te zien én ook je vliegenzwambolletjes. Je hoordt er nu helemaal bij :) Heel veel plez de weekjes in Fr. gr i

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hèhè, helemaal blij dat ik er helemaal bij hoor, tja wat een enige bolletjes hè!

   Alvast bedankt Inez, moet nog wel flink wat daagjes aftellen hoor!

   Fijn weekend...

   Verwijderen
 2. Goedemorgen,
  Allereerst bedankt voor jullie kaart.En voor die espagnoletten hadden jullie niet zo lang hoeven te zoeken, die hebben we nog over van de oude ramen alleen zit er dan een draaiknop in het midden.Maar die van jullie zijn wel mooier ;-)
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedenavond Michel,

   Kans is groot dat je het op een ander tijdstip leest :)

   Welgemeend (kaartje)... dus geen dank.

   Nou zeg, dus als we weer op zoek zijn naar iets leuks kunnen we misschien het beste eerst even jullie opbellen ;-) Ik denk dat we in de toekomst nog wel één kunnen gebruiken voor in de keuken, dat raam gaat met een lat open en dicht... werkt voor geen meter. Hebben we het nog wel een keer over.

   Voor eerst hele vriendelijke groetjes en liefs,
   Cilia (ook van Henk)

   Verwijderen
 3. Geweldig die espagnoletten; ook in Pas de Calais nergens te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Simon,

   Staat mij bij dat ze in het verleden gewoon bij de bouwmarkten te koop waren... Nu dus niet meer. Jammer

   Verwijderen