Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 13 april 2012

Tomettes, dakhout, raam, etc...


Even weer een lekker luchtig blogje.
Nog even een foto van de laatste dag voor vertrek. We zijn tot de drempel gekomen, drie banen liggen erin. De volgende keer denken we dat het wat gemakkelijker gaat, omdat we dan gewoon aansluiten kunnen op wat er al ligt. Daar kan ik me super op verheugen.
Een detail foto van hoe we om een uitstekend steentje heen werken. Dat soort gepriegel vindt ik doorgaans het mooiste werk.
Hier thuis ben ik weer druk bezig met houtjes zagen en verven voor het dak. We waren door onze oude voorraad vloerhout heen, die we hier thuis nog liggen hadden. Zodoende moesten we een nieuwe 'oude' partij vloerhout kopen. Viel ons behoorlijk tegen, de prijs die ze voor tweedehands vloerhout vragen. Is blijkbaar veel vraag naar. Maar goed, we hebben een nieuw voorraadje... dus kunnen we weer verder.
 Het zijn behoorlijk wat vierkante meters, die nog afgemaakt moeten worden.
Het zwart van de dakfolie beviel ons goed, vooral het leuke contrast. Vandaar dat we het hout wat tussen de balken komt ook allemaal zwart verven.
Henk is druk bezig met een raam maken voor boven, wat hem nog niet meevalt (het kozijn is reeds gereed). Het lijkt eigenlijk best erg simpel maar valt toch wat tegen. Het idee is dat het raam net zo gaat worden als de oude ramen in de keuken en op de slaapkamer, met van die blokken... uitzetramen. Als het allemaal gelukt, ligt het in de bedoeling om later ook zelf de oude ramen te vervangen... deze zijn niet meer in optimale conditie/behoorlijk slecht zeg maar gerust.
Tenslotte nog even een leuk vaasje bloemen, zomaar even voor de leuk. FIJN WEEKEND...

2 opmerkingen:

  1. WAt een klus; mooi werk; mooi resultaat; bon change !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Simon,
    Bedankt en dan nog te bedenken dat we het ook nog mooi werk vinden, dubbelop pret... behalve m'n hand die lichtelijk zeer doet van de honderden houtjes die ik de afgelopen dagen handmatig gezaagd heb ;-)

    BeantwoordenVerwijderen