Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 27 juli 2010

Weekendje weg

De vlinderstruik die bezocht werd door een kolibrie vlinder. Deze vlinder is in staat om tijdens het opslurpen van de nectar helemaal stil te hangen in de lucht, erg mooi om te zien.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zo, we zijn al weer terug van een lang weekend Frankrijk. Vrijdagochtend zijn we tegen een uur of acht vertrokken en 's avonds laat, na 15 uur ongeveer, bij ons huis aangekomen. Daar geconstateerd dat de muizen wat anders te eten gevonden hadden. Ketjap Manis, een zoete Indonesische saus, ze hadden de dop eraf gepeuzeld, de fles omver geworpen en de saus op gesmuld. Blijkbaar houden ze wel van lekker kruidig, misschien een volgende keer er wat rijst bij zetten, GRRR.
Twee dagen heerlijk genoten in ons huis, op visite en visite. De bosmaaier had er even geen zin in, dus gras met een zeis eraf gehaald, voor zover mogelijk. En jawel hoor de stokroos was stiekem gaan bloeien, ook de vlinderstruiken stonden volop te bloeien. Hebben we ze toch maar even verrast met onze komst.
Ook hebben we een tv, van 10 euro, een schotel en twee nieuwe zonnepanelen meegenomen naar Frankrijk. We zijn er niet aan toe gekomen om het te installeren, dus dat word nog een verrassing of het gaat werken. De twee extra panelen hebben we gekocht om in de toekomst ietwat meer stroom te krijgen, kunnen we namelijk de tv ook nog even aanzetten hè! En een koelkast lijkt ons ook wel prettig. Dus meer stroom.
Maandags zijn we tegen acht uur 's morgens weer vertrokken. Erg spannend omdat we op de terugreis naar een hondje gingen kijken. Jawel Yvonne, een heuse Gordon Setter. Een snoepie om te zien, een klein reutje van 8 weekjes oud. We konden kiezen uit drie reutjes, ik kan zeggen dat dat erg moeilijk is omdat ze alledrie even mooi zijn, dus alle drie mee, nee hoor grapje. Na alle waarschijnlijkheid halen we volgende week puppy oranje op. Tja het had ook puppy roze of puppy groen kunnen zijn, maar het is puppy oranje geworden. Vraag me niet waarom puppy oranje, want echt ze spraken ons alledrie evenveel aan. Maar ORANJE word het dus.
Door alle consternatie zijn we totaal vergeten om een foto te maken, maar ben je nieuwsgierig hoe een Gordon eruit ziet kun je altijd even een blik op Yvonne haar site werpen http://www.gordonsetters.nl/ .
Dus wie weet gaat er in de toekomst nog een hondje met ons mee naar Frankrijk, dan gaan we met z'n vijfen. Gezellig toch! Al met al waren we pas tegen 01.30 uur 's nachts thuis. Maar wel weer een heerlijk weekendje weg geweest en zekers de moeite waard.

2 opmerkingen:

  1. Sweet! Ik ben erg benieuwd naar het jong! Onze baby maakt hier de tent onveilig!
    Ik zie op je foto dat jij dubbele stokrozen hebt. Die zijn ook erg mooi, met die volle bloemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1 bloeiende stokroos, maar wel een erg mooie.
    Volgende week plaats ik waarschijnlijk even een foto van onze toekomstige huisgenoot. Een echt droppie om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen