Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 10 juli 2010

Relmuizen 2

De bakken waar alles om te doen is.
Actie foto, een sprongetje van de kast, mislukt en weer opnieuw van voren af aan. Echt hele vele pogingen.
Daar is ie weer, mooi hè!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De relmuizen. Ze waren weer volop aanwezig. Soms klinkt het alsof ze met tientallen over ons dakzeil spurten. Met veel kabaal achter elkaar aanrennen. Ze zijn ook ontzettend nieuwsgierig, zo gauw ze ons in de gaten hebben gaan ze kijken wat we doen. Ze zijn ook absoluut niet bang, we kunnen op zo'n 50 centimeter afstand van ze komen. Wat wel grappig was, maar tegelijkertijd ook wel een beetje te, was dat ze de eet- en drinkbak van de honden gevonden hadden. Ze gingen gewoon op het randje zitten drinken en brokjes uit de bak pakken. Ze hadden zelfs voorkeur voor bepaalde brokjes. Deze brokken namen ze mee naar de voorraadkamer (een gat in de muur), daar zagen we ze soms heerlijk zitten peuzelen, brokje tussen de pootjes en smullen maar. Toch hebben we ze uiteindelijk wat uit de keuken geweerd, wat 'voorraadkamers' gevuld met cement, want hoe leuk het ook lijkt, gaat het gevoelsmatig wel wat kriebelen. Het blijven muizen die we toch liever niet teveel IN huis hebben. Ook gewone muizen hadden we de afgelopen weken erg veel last van. Die zaten eerst bij de zak met brokken, toen we deze weggepakt hadden was er één muis zo brutaal om ook te proberen bij de bak met eten te komen. Allerlei verwoedde pogingen om via een kast met een sprongetje op de etensbak te komen. Een enorme volhouder, toch gelukte het hem/haar niet. De laatste week hadden we geen last meer van gewone muizen. MAAR... de relmuizen horen blijkbaar bij het huis, althans dat vinden zij zelf, DENK IK..... Zolang het bij brokjes blijft vind ik ze nog leuk, daarna een jachtgeweer mee die kant op. NEE HOOR, doen we niet. Onze katten mee die kant op, ook al zitten daar drie van die theemutsen tussen die volgens mij bang voor muizen, beweging, zijn. Maar één van onze katten is een boskat en die kan er wat van, daar weet onze oppas alles van. Daar onze dame het altijd nodig acht om tijdens onze afwezigheid de oppas met vogels en muizen te verrassen. Wat zal onze kat het druk hebben in Pre Bonnet. Of zal ze, net als onze honden, ze gewoon accepteren? De relmuizen zijn echt geweldig mooi om te zien ook als ze met een brokje tussen de voorpootjes zitten te smullen, af en toe de oogjes erbij dicht. Vraag me wel af, wat ze nou aan het doen zijn, nu er geen brokjes zijn en zij het rijk alleen hebben. OEFFFFF

2 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze lief! Bij ons heb ik er nog nooit eentje gezien. Ook geen muizen, maar die zullen er vast wel zijn. Hier en daar zie ik ook wel eens keuteltjes liggen, dus ze komen wel langs.
  Onze Floyd is wel een beetje een jager.En we nemen deze vakantie een nieuw poesie mee, een baby. Errst dachten we dat het een jongetje is, dus hadden we hem Junior genoemd, omdat hij precies op Floyd lijkt. Maar het blijkt dus een meissie. Dus noemen we haar Fleur. Frans haalt haar vrijdag op in Groningen, bij zijn dochter.
  Haar Poes Jimmy (zij dacht eerst ook dat het een jongetje was) is de mamma van FLeur.
  Misschien kan die kleine dan ook leren jagen en France!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er ook ontzettend lief uit, maar het zijn wel knagers en enorme lawaaischoppers.
  Goh, wat leuk zeg een nieuwe jonge poes erbij. Ben je niet bang dat je haar kwijtraakt in LDF? Wij durven onze volwassen katten niet mee te nemen, lijkt me trouwens wel erg leuk, maar ik ben bang dat ze daar ertussen uit piepen en dan verdwalen ofzo. Wat een schijterd ben ik hè!

  BeantwoordenVerwijderen