Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 15 juli 2010

De badkamer en wc 1

Lijkt zo al wat, of niet soms!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aan de hand van wat foto's wil ik een klein beetje een indruk geven van wat we zoal aan de wc en de badkamer gedaan hebben. Dit verspreid ik over meerdere blogs. Op deze blog laat ik het werk wat we tot nu toe binnen gedaan hebben zien.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Als eerste hebben we wat palen opgezet, die gaan dienen als kozijnen. Dit kwam vrij nauwkeurig, omdat deze palen bepalen waar de muren en de deuren komen. Dus veel meetwerk.
Daarna hebben we de muren buitenom opgetrokken met gasbetonblokken.
Ook moest de mezzanine wat doorgetrokken worden. Een nieuw stukje vloer erbij aan. De trap waar Henk op staat valt helemaal weg in de muur.
Ook moesten er gaten in de vloer en buitenmuur gemaakt worden voor de afvoer van de wc, wastafel en douche. Best een erg zware klus, de vloer was keihard. Maar zoals op de foto te zien is, is het gelukt.
Toen dit alles klaar was hebben we de tussenmuur, die helemaal tot boven dicht gemaakt is, opgetrokken. Ook boven de dwarsbalken in het kozijn is het dicht gemaakt met gasbetonblokken. We willen graag een aparte wc en badkamer hebben.
Dit is in grote lijnen het werk wat we binnen verricht hebben aan de wc en badkamer de afgelopen vakantie. We zijn van plan om in augustus waterleiding en elektrisch aan te leggen, de wc zover mogelijk af te maken, de deuren afhangen en de wasbak te plaatsen. Zodat we de komende winter niet meer buitenom naar de wc of badkamer hoeven. We hebben goede hoop dat ons dat gaat gelukken.

5 opmerkingen:

 1. Dat is al een berg werk wat jullie verricht hebben, ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja,ach.... Nee hoor erg lief van jullie alletwee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap dat jullie zelf de verbouwing doen. Ik heb ooit mijn huis in Zwolle zelf verbouwd. Heb ik 5 jaar over gedaan. Dat was mijn allerlaatste verbouwing.

  Ik heb een webpagina gemaakt met Nederlandstalige aannemers in Frankrijk. Handig voor Nederlanders die een renovatieobject hebben gekocht in Frankrijk. Zie :

  http://www.woningkopenfrankrijk.nl/2009/10/27/nederlandse-aannemers-in-frankrijk/

  Groet,

  Jos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jos, bedankt voor je leuke reactie.
  Ik zal een linkje plaatsen naar je leuke webpagina in de zijbalk.
  Heb je zelf trouwens OOK een huis in Frankrijk? Een heerlijk land met helaas hele vele kerncentrales. Dan prefereer ikzelf toch de lelijke windmolens. Maar ja, wie ben ik!

  BeantwoordenVerwijderen