Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 12 juli 2010

Al weer nieuwe buren

Even een boswandelingetje.
Hallo, even voorstellen : de nieuwe buurtjes, echte Charolais koeien.
Even wat afkoeling in ons stroompje.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jawel nieuwe buren. Dit keer vier mooie blonde volvette buurvrouwen. Naast ons op het veld waren ze al een paar dagen bezig, wat snoeien en hekwerken plaatsen. Tot we op een zekere ochtend opschrokken van veel lawaai, in een flits zagen we wat koeien een jeep en wat mannen rennen en roepen. Daar waren ze, onze nieuwe buurvrouwen. Op het veld naast ons zijn vier koeien komen te staan. Prachtig, zo gebeurd er toch nog iets met het veld naast ons. Af en toe, met het warme weer, hoorden we wat geplons, zaten ze samen in het stroompje te badderen, erg mooi om te zien. Een paar dagen nadat de koeien er stonden heb ik in mijn gebroken frans ( Henk was even weg) nog even een babbeltje met de boer en boerin gemaakt. Ze kwamen samen even langs om te kijken. Op mijn vraag of ze nog meer koeien hadden, antwoordde de boer, dat ze nog heel veel hadden maar dat waren melkkoeien. Glunderend vertelde hij erachter aan dat deze voor de biefstukken waren. OEPS....
Trouwens op één van de eerste dagen dat we er waren werden we ook al verrast door vrolijke dikke dames, die samen een boswandelingetje maakten langs ons pad. Dit gebeurd wel vaker bij ons in de buurt, dat de koeien zelf even een nieuw weilandje uitzoeken. En gelijk hebben ze, TOCH!!!!!
We vinden het wel geweldige mooi zo met die koeien, vanaf ons terras hebben we er heel mooi zicht op. Zo midden in het bos toch een beetje een landelijk gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten