Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 14 april 2010

Schoolreisje

Zaterdag 3 april was het eindelijk weer zover, na 3 maanden weer richting Le Pre Bonnet. We hadden hele vele goede voornemens om in die drie maanden allerlei dingen voor te bereiden, maar het was te koud (ik moet toch ergens de schuld neerleggen). Lui zaten we in tussentijd te bedenken, wat we zoal KONDEN doen maar helaas niet zoveel dus. Wel hadden we weer wat spullen vergaard die mee moesten, o.a. een hoekkast die in tussentijd nog even gepimpt moest worden. Deze moest mee in de auto omdat we dit keer geen aanhanger mee wilden nemen. Helemaal bepakt en bezakt zijn we 's morgens tegen een uur of acht vertrokken. Het geeft altijd weer een beetje een schoolreisjes gevoel, dikke tas met proviand mee, altijd bang dat we verhongeren en uitdrogen en na een half uurtje zitten we al op de kop in de tas om onze eerste broodjes eruit te vissen. Zakken vol snoep, die we overigens normaliter bijna NOOIT eten alleen tijdens het reizen, heel veel drinken bij ons, want ja je weet maar nooit, thermoskan gevuld, koffie e.d., gekookte eieren voor de afwisseling en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het gekke is dat je tijdens zo'n reis bijna geen energie verbruikt, maar desondanks eten we voor tien. Trouwens ook voor de honden hebben we een aparte reistas met lekkers bij ons, want ja zij hebben zich helemaal aan ons aangepast en vinden het ook zeer nodig om gezellig mee te doen.
Onderweg hebben we nog een paar keer een pauze ingelast, ook zijn we nog even langs een supermarkt gegaan, i.v.m. de feestdagen, om de nodige boodschappen voor de eerste dagen in te slaan. 's Avonds tegen een uur of negen kwamen we aan bij ons huis. Alles was nog net zo als dat we het achter gelaten hadden op één ding na, onze geiser had de kou niet goed doorstaan. Dus dat word weer haren wassen met koud, zeg maar gerust ijskoud, water. Water koken voor een afwasje. Maar goed wij zijn bikkels dus wij laten ons niet uit het veld slaan door een beetje koud water. 's Nachts nadat we ons geïnstalleerd hadden en gegeten, koffie gedronken, wijntje na, zijn we voldaan onder het wolletje gekropen. Net alsof we helemaal niet weggeweest zijn. Heerlijk.

4 opmerkingen:

 1. Hi hi.... Bekend die tas met eten.Is ook in onze auto altijd aanwezig......
  Gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè, gelukkig. Zijn we niet de enigsten. Als we 's avonds uit de auto stappen hangt er gewoon een zoete geur van de winegums in...
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Cilia, bedankt voor je leuke berichtjes in mijn gastenboek! Ik heb ook weer genoten van je blog! En ow wat een geweldige foto van dat hondenneusje met die vlinder/narcis!Ik moest ook lachen om de WC, dat plekje, lachuh! Vooral nu die gasblokken er om heen staan! En wat is de nieuwe trap mooi zeg! jeetje het iet er al echt zo gezellie Frans uit! En weet je wat nou zo leuk is, bij ons in de camper ruikt het ook vaak naar winegums!!!!
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Yvonne, je hebt ook werkelijk zo'n prachtige site, vooral die over jullie honden. Al die schitterende foto's van de geboorte van de puppies, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Die kleine pootjes ook hè! Ik hoop van harte dat alles goed met ze komt, ik blijf je volgen.
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen