Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 24 april 2010

De maten

Dit raam is net geverfd, al ligt het wel in de bedoeling om hem tezijnertijd te vervangen voor een nieuw raam, die overigens net zo word als deze.
Ons bureau, waar we tot nou toe eerlijk gezegd nog maar zeer weinig aangezeten hebben. Maar goed, de mogelijkheid daarvoor is wel aanwezig.
Onze vier katten blijven altijd in Nederland achter als wij naar Frankrijk gaan, ter compensatie hebben we een surrogaat kat in Frankrijk.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Even een paar foto's tussendoor, gewoon voor de leuk zeg maar. En trouwens wat ook nog wel even leuk is om te vermelden, is dat het huis op zich helemaal niet klein is. Ik heb al twee mails van mensen gehad, die dachten dat het een erg klein huis was. Ik heb er even een foto van een tekening met maten bijgedaan, om een beetje een idee te geven. Het zijn trouwens wel de buitenmaten, maar desondanks is het van binnen wel redelijk ruim. Boven de woonkeuken zit een slaapkamer van ongeveer 4.90 meter bij 7.00 meter (buitenmaat). In de schuur van 9.20 meter bij 7.00 meter zit een trap naar een ruime kelder, die onder de woonkeuken zit en onder de mezzanine (de oude mezzanine) zit ook nog een ruime schuurruimte. De muren zijn ongeveer 0.50 meter, dus de binnenkant van het huis is minder groot. Het is nou niet dat je zegt, wat een enorm groot huis, maar klein is ook wat anders.

2 opmerkingen:

 1. Grappig is dat meestal de schuur of stal veel groter is dan het woonhuis..
  Maar dat is in Nederland ook zo, Koeien zijn groter dan mensen en ze zijn ook met meer....
  De schuur bij de boerderij van mijn oom Roelof (op't Grunningse platteland) was enorm, vergeleken bij het voorhuis. En nu maken wij van die schuren de mooiste woonruimtes! Tof toch?
  Groetjes, Dees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou moet ik er wel bij zeggen dat dit zekers geen grote boerdrij was, meer een zeer klein keuterboerderijtje, waar een paar koetjes op stal stonden. Vroeger, ongeveer vet 100 jaar geleden heeft er een klompenmaker met gezin in ons huis gewoond, die n.a.w. een paar koeien op stal hadden. Die stonden onderin de schuur, daar zit nog een oude voedertrog die dicht gemaakt is.
  Groetjes,Cilia

  BeantwoordenVerwijderen