Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 10 juni 2020

Nieuwe stelling enzo...


Afgelopen dag was het hier een grauwe dag, zo'n dag dat het niet echt regent, maar waar je ieder moment een bui verwacht en... koud.

Gelukkig scheen de zon de afgelopen week ook zo af en toe, en... voor de tuin is een regenbui op zijn tijd (liefst trouwens 's avonds of 's nachts) wel goed.

Zo... dat was het weerpraatje, nu even naar de tuin.


Momenteel bloeien er her en der prachtige klaproosjes.
Nog wel zeer bescheiden, geen velden vol, en ik heb een sterk vermoeden dat het ook zo blijft. Maar er staan nog verscheidene in knop, dus geen klagen ;-)


Aan enkele tomatenplanten verschijnen al wat tomaatjes.
Vele staan er al in bloei.


De allereerste walnoten aan een jonge walnotenboom in de tuin.

We hebben verscheidene walnoten bomen op ons terrein staan, waaronder hele oude bomen die regelmatig heel veel walnoten geven (behalve vorig jaar), ook dit jaar zitten er zo te zien weer vele walnoten in.. Maar bovenstaande walnotenboom is een vrij jonge boom die dit jaar voor het eerst vrucht draagt.


Het boompje staat achter het zitje (die met het grijze stammetje).

Deze boom laten we waarschijnlijk staan (is er spontaan gekomen), omdat we graag schaduwplekken willen hebben. Beiden zijn we niet van die echte zonaanbidders. Zouden we wel de gehele dagen in de zon willen luieren, kunnen we altijd nog naar het weiland. Ook al blijft er voor het huis ook altijd wel ergens een zonnig plekje... mits deze schijnt natuurlijk.


De courgettes doen het geweldig, we hebben ronde courgettes en 'gewone'.


Ah... en overal op het weiland prachtige bloemetjes, waaronder heel veel betonie.


 Klavers en klimmers...

Weer genoeg tuin voor nu, nou ja... ik zou er nog vele tientallen foto's kunnen plaatsen. Maar goed die zijn voor een andere keer ;-)


Binnen staan de vazen weer met grote regelmaat vol.

In het voorjaar en in de zomer koop ik zelden bloemen, aangezien de tuin dan vol genoeg staat om er wat tussenweg te plukken. Soms een beetje zielige armetierige bloemen, maar soms ook enorme weelderige bossen.


Verder zijn we binnen nog steeds druk bezig met het maken van een stelling.

Ondertussen zijn we al wat verder als op bovenstaande foto. De meeste legplanken zitten er al in, nog niet alle omdat we niet genoeg planken gekocht hadden. Verkeerde inschatting, of te zuinig geweest, ligt er maar aan hoe je het noemen wilt. Feit is wel dat we eerst weer naar de Brico in Roanne moeten voordat we verder kunnen.

Zo, ik zie op mijn klokje dat het alweer aardig laat is. Daarnet trouwens, onder het bloggen, nog even een bosteek van mijn schouder verwijderd. Enge beesten, die momenteel hier veel aanwezig zijn.
Het jeukt mij overal. Gek is dat, maar dat heb ik vaak zodra ik een bosteek op mijn lijf gevonden heb... het gevoel alsof er nog minstens tien ergens zitten ;-)

Nog even lezen, een oudje... boek van Dostojevski (Aantekeningen uit het dodenhuis) en dan op bed.


2 opmerkingen:

Walter zei

Tja...en ik maar denken dat jullie een vrij zorgeloos leven leiden, totdat je over die bosteken begon! ;-)

Cilia zei

Hahaha... ik schrijf natuurlijk doorgaans ALLEEN over de leuke dingen des levens.
Je moest eens weten hoe ZWAAR het leven hier soms is. Denk dat je dan wel wat medelijden met ons zou hebben ;-)