Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 23 oktober 2017

Week 25... oktober 2017Week 25 zit er ondertussen ook op. Fijn om hier weer te zitten.

Afgelopen week een paar schitterende dagen gehad, stralend weer met mooie blauwe luchten. 's Avonds koelt het hier vaak wel flink af, dus de houtkachel erbij aan.

Ook een week waarin onze Mila een nieuwigheidje ontdekt heeft, tot onze grote ergernis.
Vlakbij ons, ietwat hoger gelegen, ligt een weiland waar wat koeien op staan. Deze koeien hebben wat kleine kalfjes, vier stuks.


Onze Mila is dusdanig geobsedeerd door die kleine kalfjes, dat ze ons al verscheidene keren ontsnapt is om naar de kalfjes te gaan, die soms vrolijk achter Mila aan rennen. Voor ons weer een enorme klauter partij tegen de berg op om haar daar weg te halen. Een behoorlijke ergernis, verder loopt ze eigenlijks nooit weg. Ze komt uiteindelijk ook wel weer zelf thuis als wij haar niet ophalen... maar we willen gewoon niet hebben dat de honden alleen van het erf afgaan.
Nog nooit eerder met 1 van onze honden daar problemen mee gehad, dus rest ons nu om te bedenken hoe we dat voorkomen kunnen. Moeilijk, moeilijk, grrr... hoop maar dat het van voorbijgaande aard is.

Ook nog wat leuke uitstapjes gemaakt de afgelopen dagen. Gisteren (zaterdag) en vandaag was het weer niet echt om over naar huis te schrijven, dus hoppa in de auto om wat rond te tuffen.

Weinig foto's gemaakt, mede omdat het niet echt stralend weer was en tevens omdat ik VAAK vergeet om mijn fototoestel mee te nemen.

Een kleine compilatie van vandaag...


Aubusson d'Auvergne...


Thiers...


Een plaats waar heel veel leuks te zien is...


Waar we maar niet op uitgekeken raken...


Ook dit is in Thiers, zo'n straatje die als passant wel leuk is om te zien... maar om er te wonen??? Daar heb ik zo mijn twijfels over ;-)

Zo aan de foto's te zien lijkt het haast alsof we voornamelijk plaatsen bewonderen, terwijl dat meestal alleen maar een bijkomstigheid is. Want het grootste gedeelte van de tuf momenten rijden we door de prachtige natuur en stoppen we meestal op de mooiste stille plekjes, daar waar de honden heerlijk rond kunnen rennen.


Tja... en dan plots zit week 25 er ook alweer op en gaan we verder met week 26. Kijken wat die in petto heeft.

6 opmerkingen:

 1. Hey Cilia & Henk,

  Wij zijn sinds zaterdagavond jl. ook weer 'thuis' na ons weekje in de Morvan. En direct kwam de vraag 'in de groep' op: waar gaan we de volgende (voorjaars)vakantie naar toe?

  De MB kwam weer eens bovendrijven omdat we daar nog wat te koop staande panden willen bezoeken, o.a. een huis met een lapje grond op een bergje, wat volgens ons niet erg ver (zeg minder dan 25 km.?) bij jullie vandaan zou kunnen liggen ...

  We kunnen de afslag naar jullie huis niet meer traceren op onze detailkaart. Vandaar de vraag: welk nummer heeft de doorgaande weg ook al weer, en/of tussen welke 2 dorpjes ligt jullie afslag ook al weer?

  Alvast bedankt om onze topografische kennis weer wat bij te puinen!

  Groetjes, Kees & Netty HB, Someren;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees en Netty,

   Ik hoop dat jullie een fijne week gehad hebben daar in de Morvan, vind ik trouwens ook een erg mooie omgeving met zeer leuke dorpjes.

   Dus jullie zijn nog steeds op zoek naar een huis in Frankrijk. Jammer dat het tot nu toe nog niet gelukt is, maar wie weet wat de toekomst brengt :-)

   Onze afslag ligt aan de D7, tussen Laprugne en Le Mayet de Montagne.
   Op Google maps is het vrij gemakkelijk te vinden... Le Pre Bonnet, Laprugne.

   Vriendelijke groetjes vanuit wonderschoon Montagne Bourbonnaise ;-)
   Henk en Cilia

   Verwijderen
  2. Bedankt Cilia voor de update! Het huis waar we nog naar toe willen ligt plm. 5km. van le Mayet af, en is van een Franse juriste die in Den Haag werkt bij het Internationaal Strafhof. Groet, Kees HB.

   Verwijderen
  3. Geen dank Kees en veel succes met het verder zoeken naar een leuk huis.
   Trouwens Le Mayet ligt op zo'n 12 km bij ons vandaan, doen we regelmatig onze boodschappen.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Honden zijn eigenlijk net kinderen....
  hoor het mijn moeder nog zeggen;al heb je tien kinderen er zijn er geen twee hetzelfde,en dat maak ik uit jou verhaal ook op over het gedrag van de honden.
  Nou heb ik wel enig verstand van kinderen opvoeden maar van honden totaal niet.
  Dus kan je geen tip geven hoe avontuurlijke Mila op het erf te laten blijven.
  Het wordt ook hier wat somber en herfstig buiten maar het is ook al bijna november.
  Jullie maakten nog leuk uitstapje wat weer foto's opleverden met Frans sfeertje,ze laatste foto vind ik echt fantastisch mooi.

  Ga de kaarsen aansteken en kom groentesoep opscheppen Har en mij.

  Fijn weekeind en lieve groet,
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja, honden hebben in dat opzicht veel overeenkomsten met kinderen... ze hebben allemaal hun eigen karakter, zelfs als ze van hetzelfde ras zijn ;-)
   De koeien zijn ondertussen weer verplaatst, naar een weiland waar het voor ons wat gemakkelijker is om Mila weg te halen (niet zo'n klauterpartij).
   Ach... en uiteindelijk ben ik er wel van overtuigd dat het allemaal wel weer goed komt. Het is vaak een schat van een meid, met oren die er voor de sier op zitten ;-) Ze ligt nu weer heerlijk languit, op haar kussen naast mij, voor de houtkachel.

   Vandaag was het hier koud maar erg mooi zonnig weer. Zijn de gehele middag op ons weiland, in de zon, bezig geweest.

   Zo dadelijk aan de stamppot boerenkool, uit eigen tuin.

   Voor jou en Harry ook nog een fijn weekend gewenst (zaterdagavond en zondag). Natuurlijk ook voor de rest van de week ;-)

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen