Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 2 oktober 2017

Week 22... september 2017


We merken hier steeds meer dat de zomer voorbij is.
's Morgens vroeg, als Henk met zijn werk begint, zo rond half zeven, is het nog donker en tijdens de late middagwandeling met de honden, uurtje of zeven gaan we vaak nog even met ze lopen, is het al regelmatig gebeurd dat het flink begon te schemeren op de terugweg. En... hier in het bos is het dan vaak behoorlijk donker ;-)
Doorgaans eten we pas tegen half negen/negen uur 's avonds, aansluitend koffie met gebak (mjammie mjam, was het maar zo, koffie met twee zielige kleine chocolaatjes... ook wel lekker maar toch...).


In de moestuin hangen nog enkele pepers aan de planten, de laatste paprika's zijn geplukt, zo af en toe kunnen we nog een kleine courgette plukken, de meeste tomatenplanten, op 1 na, zijn ermee gestopt, nog hooguit 1 of 2 maaltjes bonen hangen er aan de planten (dit jaar hadden we zeer veel sperzieboontjes). Wel binnenkort aan de boerenkool, die staat er mooi bij... stamppot 'mous' met spek en rookworst.


Op vele plekken in de tuin hadden we dit jaar goudsbloemen gezaaid, zelfs tussen de boerenkool. Oranje en gele goudsbloemen die momenteel volop in bloei staan, dat geeft nu nog steeds veel kleur her en der in de tuin.


Afgelopen week zijn we tevens weer druk aan het voegen geweest. In de keuken hebben we 1 wand met natuursteen. Deze hadden wij gelijk het eerste jaar, dat we ons huis hadden, al tevoorschijn gehaald en wat uitgebikt, maar nog nooit gevoegd. Een reden daarvan was, dat het vaak zo'n enorme rommel geeft... veel voorwerk en veel nawerk ;-(


Momenteel is het hier ook oppassen geblazen met de vuursalamanders, voordat je het weet sta je er boven op. Vaak in het vroege voorjaar en in de vroege herfst zijn ze hier behoorlijk actief. We zien ze momenteel overal, op onze terrassen, in de tuin en zelfs al een enkele in de schuur... die we dan voorzichtig naar buiten verplaatsen. 


Herfst... tja dat houdt ook in dat ons pad soms een blubberpad is. De katten en honden weer met vieze blubberpootjes door het huis heen denderen, overal modderafdrukken in huis. Nou moet ik zeggen dat we afgelopen zomer hier ook wel enorm verwent waren met al dat mooie droge weer en wij het al bijna ontwent waren al die viezigheid in huis ;-)
Een van onze katten, Morris, is dol op regen. Hij gaat volgens mij expres even buiten in de regen zitten, zich kleddernat laten regenen, om vervolgens naar binnen te komen, op de tafel springen en zich heerlijk uitschudden... met als resultaat : alles nat en vies, inclusief de laptop. Vaak wil hij dan ook nog even gezellig 'natte' kopjes (knuffeltjes) geven... brrr.


Bij huis merken we ook dat we in de vroege herfst zitten. Doordat de zon momenteel veel lager staat en het loofbos nog volop in blad zit (al moet ik zeggen dat sommige bomen al wat blad laten vallen, zoals de essen, de tamme kastanjes e.d.) hebben we zo rond deze tijd veel minder zon voor het huis. Wat inhoud dat we wat vaker op ons hoger gelegen stuk grond zitten, vlakbij de moestuin. Daar eten we zo rond een uurtje of een/twee 's middags ons broodje en daar drinken we tevens vaak tegen een uurtje of vier onze grote mok thee. 's Morgens en laat op de middag is er wel zon bij huis. Trouwens op ons dak, daar waar de zonnepanelen liggen, staat meestal wel zon... gelukkig wel ;-)

Vroeger droomde ik altijd van een huis midden in het bos, nooit bij stil gestaan dat je dan minder zon bij huis hebt. Dat is dan wel een klein nadeeltje van een huis zo midden in het bos, vooral voor mensen die dol op de zon zijn. Nou treft dat wel, ik ben niet echt een zonaanbidster, maar feit is wel dat je domweg minder zon bij huis hebt.
Gelukkig kleven er ook heel veel voordelen aan een huis zo midden in het bos, bijna iedere avond horen we hier de uilen, de herten en eekhoorntjes lopen soms door de tuin, tegen schemer vliegen de vleermuizen je om de oren en bovenal de heerlijke natuurlijke stilte.

Zo, op naar week 23... zitten we plots alweer in oktober.

3 opmerkingen:

 1. Hi Cilia, wat heb ik weer genoten van je verhaaltje van vandaag én je foto's! Heerlijk dat jullie zo'n fijn huis in zo'n super omgeving hebben en dat jullie er vet van genieten is mij wel duidelijk! De hondjes hebben ook een droomleven en zijn echte bofkonten! doei liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne, fijn dat je eventjes genoten hebt ;-)
   Voor de honden is het hier ook super, heel veel buiten en veel vrijheid.
   Vanuit huis kunnen ze heerlijk onaangelijnd mee de bossen in, lekker rennen en dollen.
   Helaas heeft dit wel tot gevolg dat ze vrij slecht aan de lijn meelopen. Momenteel zijn we dagelijks met beiden weer wat aan het oefenen, want tja... in Nederland moeten ze weer aangelijnd worden en ik heb er niet veel zin in om er dan met gestrekte armen achteraan te zwieren. Ieder voordeel heb zijn nadeel ;-)

   Lieve groetjes, Cilia

   P.s. ben nu met boeken van Jens Christian Grondahl bezig, ken je die? Leuk om te lezen (althans vind ik).

   Verwijderen
 2. Lindas imagens campestres. Tenha um feliz dia.

  BeantwoordenVerwijderen