Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 8 oktober 2017

Week 23... oktober 2017


Week 23 was een klusweek. Nou ja... dat is misschien een beetje teveel gezegd, maar we zijn wel even bezig geweest met klusjes.


Eén van die klusjes is een nieuw pad aanleggen.
Aangezien we nu een hekwerk hebben, gaan we continu over het zelfde stukje grond/gras naar ons huis of naar buiten. Als het van dat droge weer is, is het absoluut geen probleem. Maar als het veel regent wordt het een behoorlijke modderpoel. Vandaar dat we besloten om er een pad van natuursteen te maken.
Eerst moesten we de bossen in om geschikte stenen te zoeken, wat vaak een heel gedoe is om redelijk vlakke stenen te vinden. Ook de stenen leggen is veel werk, aangezien geen enkele steen gelijk is.
Maar goed er is een beginnetje...

Verder zijn we weer druk met de houtvoorraad. Het houthok naast ons huis was helemaal leeg, zodoende moest er een stapel hout verplaatst worden.


Op verscheidene plekken in onze tuin hebben we houtstapels liggen. Deze liggen daar een paar jaar  te drogen en als ons houthok naast het huis leeg is verplaatsen we de oudste stapel daar naar toe. Een heel gekrui...

Ah... en ondertussen is het hekwerk in de beits gezet.


Op bovenstaande foto zie je een deel van het hekwerk, het glimt er over... zeer zeer keurig, al zeg ik het zelf ;-) We zijn er nog niet uit wat voor hekje we er tussen gaan maken, totdat we eruit zijn doen we het nog met een nood hekje die we ervoor plaatsen kunnen. Wel één klein probleempje : als ons opdondertje Mila er echt uit wil krijgt zij het nood hekje open, ze is op dat gebied nogal vindingrijk. Aan alles kunnen we merken dat ze nog een jonge hond is. Luisteren wil ze, soms, prima als er iets eetbaars tegenover staat. Maar verder een dikke (heerlijke) boef. Ze presteert het om op hoge tafels te springen, deuren krijgt ze met gemak open, ook het aanrecht vindt ze heel erg interessant. Verder gooit ons meisje vaak haar kont in de krib. Als ik haar bij me roep, zonder iets lekkers, kijkt ze regelmatig stoïcijns de andere kant uit alsof ze doof is. Ah... en nog een vervelend iets is, dat ze in haar enthousiasme regelmatig tegen mensen opspringt, ook als deze een schone witte broek dragen of slecht ter been zijn.

Genoeg geneuzel, op naar week 24... wat n.a.w. een reisweekje gaat worden.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Het is maar wat je onder klusjes verstaat.....
  ik vind het behoorlijke werkzaamheden;-)
  Jullie mogen trots zijn op al die functionele veranderingen om het huis die onder jullie handige handen vandaan komen.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Geeft uiteindelijk vaak ook wel voldoening als het af is. Het leuke is ook dat we het allemaal zelf doen en vaak met spullen uit de natuur. Bijvoorbeeld zo'n pad kost ons financieel bekeken NIETS, uiteraard wel veel energie :-)

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen