Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 6 augustus 2017

Week 14... augustus 2017


Week 14, de laatste week van onze vakantie zit er op. Jammer, maar tegelijkertijd gaat gevoelsmatig hier onze vakantie gewoon door : Wonen en Werken op Vakantie.
Natuurlijk stralen wij hier geen 24 uur per dag van geluk, we slapen ook zo'n 6 uurtjes ;-) Grapje, maar wel is het zo dat we hier vaker van die kleine geluksmomentjes hebben als dat we ze in Nederland hebben.
Bijvoorbeeld op momenten dat we een hert, lui liggend, op ons terrein zien. Of een eekhoorntje, op een paar meter afstand van ons terras, in de vlier zien klauteren. Een boommartertje spotten. De uilen horen 'krijsen'. De vleermuizen om ons huis zien vliegen. Maar ook van hele kleine simpele dingen, het leven voelt hier gewoon domweg wat eenvoudiger.

Maar genoeg gezever, over naar week 14.

We zijn begonnen met het hekwerk bij ons huis.


Het begin is er...


Al met al een behoorlijk karwei, overigens wel leuk werk.

De boomstammen zoeken we in het bos, waar vele omgevallen bomen liggen. Tijdens het zagen begaf helaas onze kettingzaag het, die is momenteel naar de reparateur en pas op zijn vroegst volgende week klaar, dus alles met de handzaag. Sommige stammen moeten nog ontvelt worden en verder is het veel passen en meten. Diepe gaten in de grond, ongeveer zo'n 70 centimeter, voor de staanders... wat hier niet meevalt met al die stenen in de grond.
Tussen de staanders komen horizontaal drie stammen en daar tegen aan komen verticaal wat dunnere stammetjes... 


Gaat vast wel WAT worden...


Hier een stukje verder...


Zo nog zes stukken...


Daarna nog een hekje en alles verder afwerken.

Af en toe toeren we, tussen de bedrijvigheid door, ook nog even. Leuke omgevingen en dorpjes bewonderen.


Leuk straatje met zicht op de Loire...


De Loire...


Henk en de hondjes, die uiteraard overal mee heen gaan.


Op bovenstaande foto zouden eigenlijk twee gieren in de boom moeten zitten, maar helaas er zaten twee duiven ;-)

Nu op naar week 15, weer vroeg van bed af (nou ja... Henk en ik een ietsie pietsie later). Henk aan het werk en ik weer in mijn uppie, 's morgens, met de honden op stap. Afgelopen weken was ik super verwent, deed Henk de ochtendronde met de honden en kon ik heerlijk in alle rust eten, koffiedrinken en een puzzeltje maken.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Had je vorige post over afscheiding maken tussen jullie huis en openbare zandweg wel gelezen maar het kwam er niet van om te reageren.
  Wist ook wel haast zeker dat jullie er samen uit zouden komen en dat blijkt ook wel weer.
  Dacht even aan takkenril van dubbele rij stammen in de grond en de tussenruimte opvullen met met allerlei snoeiafval,takken en boomstronken.Nadeel van een takkenril is dat deze regelmatig voorzien moet worden van nieuw snoeimateriaal omdat het oude verrot.
  Zag in gedachte ook afrastering van kastanjehout maar dat oogt weer te fijntjes in jullie omgeving.
  Jullie idee is lekker stoer en het materiaal komt van dichtbij.
  Menig mens zou er voor tekenen om zo een vakantie te hebben,niks moet alles mag in prachtige omgeving en geen urenlange files op zwarte zaterdagen voordat je op bestemming bent.

  Dat jullie nog veel geluksmomentjes mogen beleven daar.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Wij hebben hier wel her en der wat houtwallen, op sommige plekken doet het denken aan een takkenril. Snoeiafval hebben wij hier ALTIJD in overvloed ;-)
   Maar goed een takkenril vind ik wel mooi, maar niet hier pal voor het huis.
   Kastanjehout vind ik ook erg leuk, hier op ons terrein hebben we verscheidene kastanjes (tamme en wilde) staan.
   Ons idee was om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, met andere woorden dat het hier goed in het geheel past, goedkoop en toch leuk.
   Het hout komt hier allemaal uit het bos, dus een bijna gratis hekwerk. Wel erg veel zoekwerk om wat geschikt hout te vinden en erg veel werk om het in elkaar te zetten, omdat niets recht is. Verder is het geen duurzaam hekwerk, dus kunnen we over een paar jaar weer... zo blijven we een beetje bezig ;-)

   In zekere zin wonen wij hier deels. De laatste jaren zijn we meer hier dan in Nederland.
   In materiële zin hebben we meer in Nederland, wellicht dat dat er toe bijdraagt dat het leven hier zo lekker simpel is. Uiteraard is dat niet het enigste.

   Wij voelen ons ook wel bofkonten dat het allemaal zo kan, van twee walletjes eten. Al moet ik daar wel aan toe voegen, dat niets zomaar van zelf komt.

   Voor jou, lieve Ger, wens ik een betere gezondheid zodat je ook weer wat meer kunt genieten. Want gezondheid gaat boven alles.

   Heel veel liefs, Cilia

   Verwijderen