Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 3 juli 2017

Week 9... juli 2017


Week 9 was een vrij rustige week, alsof het anders altijd hectisch is ;-)
Henk zat van maandag tot vrijdag weer even in Nederland en de beestjes en ik hier in Le Pre Bonnet.
Extra genoten hier in mijn uppie, want de komende tijd gaat Henk niet naar Nederland... dan moet je het er even van nemen, toch?

De temperatuur was behoorlijk gezakt afgelopen week, zelfs dusdanig dat 's avonds de houtkachel er bij aan moest. Regen, behoorlijk wat nattigheid. Voor onze bron, die niet meer liep, wel zeer goed, maar hoe dan ook... regen verveelt toch vrij snel.

Gelukkig waren er tussen de buien door ook nog wel enkele zonnige momenten.

Veel noemenswaardige dingen zijn er niet gebeurt in week 9.
Ah... toch wel eentje, een nieuwe (tweede hands) hangmat. Nog geen foto, want het geval kon nog niet hangen vanwege de nattigheid.
Eerlijk gezegd zie ik mijzelf nog niet uren in de hangmat hangen, daar heb ik helemaal het geduld niet voor. Maar het is meer zo'n hebbeding, zo'n ding waarvan ik als tiener dacht : die wil ik later. Soms heb ik zo van die dingen waarvan ik eigenlijks wel weet dat ik ze naar alle waarschijnlijkheid nooit ga gebruiken, maar die er dan toch een keer komen moeten omdat ik ze altijd al graag wilde hebben. Gewoon dus voor de heb ;-)
Maar wie weet breng ik deze zomer door in de hangmat... Hij is wel leuk trouwens en ik kan er eventueel altijd nog een leuk kleed van maken ;-)

Verder hier druk met frambozen eten, al...


Moet ik er wel tegen rennen om er als eerste bij te zijn, want de honden hebben ze ook ontdekt.

Ah... nog een nieuwtje. Vandaag (zondag) kwamen er twee mensen langs, vader en zoon, om te vragen of wij nog belang hebben bij een GROOT stuk grond (weiland), grenzend aan ons terrein. Het stuk grond naast ons, waar soms wat paarden op staan en in het verleden wel eens koeien.
Ooit, een paar jaar geleden, is er al eens sprake van geweest. Destijds is het niet doorgegaan.
Of we het daadwerkelijk erbij gaan kopen weet ik nog niet. Ligt een beetje aan de prijs die ze er voor hebben willen. Komende week gaan we ons er wat meer in verdiepen, beetje rondvragen wat de gangbare prijzen zijn e.d. voor grond in deze omgeving. Eén van de komende weken horen we er meer over, ook wat zij er graag voor willen hebben... dat wisten ze nu nog niet. Zij wilden eerst polsen of wij er belang bij hadden.

In principe hebben wij hier terrein zat, nog grote stukken grond waar we tot nu toe niets mee doen. Maar ja... veel grond is niets mis mee me dunkt ;-) WORDT VERVOLGD...

Op naar week 10, kijken wat die brengt.
In de planning staat al voor woensdag : controle bij de dierenarts met Mila. Hoop dat het nu goed met haar is. Tevens gaan we bekijken of we haar laten steriliseren. Zie ik best wat tegen aan, maar zou uiteindelijk beter voor haar zijn... aangezien we toch nooit een nestje met haar willen fokken. 


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Las de blog van nieuw naar ouder bericht....
  oh één hangmat is voldoende;-)

  Weide grond kan in de toekomst wel leuk zijn voor jullie om zelf beesten te houden als jullie van plan zijn voor goed in Frankrijk te blijven.

  Wij vierden gisteren onze 49 jarige huwelijksdag en maakten een mooie autoroute tussen Maas en Waal en zag de prachtigste oude woningen aan de dijk en overal hadden de bewoners beesten in de wei lopen van ganzen tot kamelen.

  Hoop dat er vandaag goede uitslag te melden is voor Mila en jullie,altijd weer spannend.

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Het stuk grond grenst gelijk aan ons stuk grond. Reden dat we het er eventueel wel bij zouden willen hebben is voornamelijk om dat stuk grond OPEN te houden. Als er namelijk niets mee gebeurd dan groeit het uiteindelijk helemaal dicht, zou erg jammer zijn.
   Hahaha... nee Ger, ik denk niet dat wij ons ooit volledig hier gaan vestigen, maar wie weet ;-)

   VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie 49 jarige huwelijksdag. Hoop dat het een fijne dag geweest is, met een leuke autoroute en, jou een beetje inschattende, vast ook heerlijk gegeten.

   Met Mila ziet het er weer goed uit, gelukkig wel :-)

   Lieve groetjes vanuit warm Le Pre Bonnet, Cilia

   Verwijderen