Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 10 juli 2017

Week 10... juli 2017


Week 10 was, alweer, een zeer warme week. Een sauna zijn wij hier echt niet nodig, gewoon eventjes in de zon zitten en alle poriën gaan gelijk open staan.


Gelukkig kwamen er eergisteren, laat op de middag, wat donkere wolken aangedreven. Na veel vuurwerk en enorme knallen, het kan hier soms behoorlijk tekeer gaan in de bergen, was de ergste hitte verdwenen.
Na het spektakel hebben we eerst gecontroleerd of alles op en om het huis nog heel was, want op een zeker moment klonk het alsof het hier vlakbij ergens insloeg. Viel mee, er was niets te zien :-)

Tevens hebben wij, afgelopen week, het stuk land naast ons aan een nadere inspectie onderworpen. Wat rond gevraagd naar de gangbare prijs hier voor grond, zodat we een klein beetje meer op de hoogte waren.

Gisteren waren de eigenaresse, van het stuk grond hier naast, en haar zoon hier, om te bekijken of  we het eens konden worden over de prijs. Uren lang gekeuveld over van alles en nog wat. De eigenaresse is een mevrouw op leeftijd die hier al haar leven lang woont, ook haar ouders en groot ouders bezaten vroeger al het grond naast ons huis. Mevrouw wist vrij veel over ons huis te vertellen. In de jaren vijftig kwam zij hier regelmatig een kopje koffie drinken bij de mevrouw die hier destijds, op hoge leeftijd, alleen woonde. Zo ontzettend jammer op zo'n moment dat mijn Frans nog steeds erg beroerd is.
Uiteindelijk natuurlijk ook nog over het stuk grond gepraat, ongeveer ander half hectare grond. Het grondstuk heet ook Le Pre Bonnet. Ooit hoorde het waarschijnlijk bij het stuk grond waar nu ons huis op staat.
In principe zijn we tot een, voor beide partijen, redelijk akkoord gekomen. Nu afwachten hoe het allemaal verder verloopt, bijkomende kosten, of eventuele bezwaren van Safer e.d.
Wel een beetje spannend allemaal, al moet ik zeggen dat het er ons voornamelijk om gaat dat het naastliggende stuk grond open blijft, m.a.w. niet dicht groeit. Op het moment staan we niet echt te springen om er meer grond bij te krijgen. Maar ja... ik denk dat we die kans niet zo maar weer krijgen.
Het weiland staat trouwens wel vol met leuke bloemen en HEEL VEEL heerlijk ruikende tijm. Staan een paar grote walnoot bomen op, eiken, essen en vele andere bomen en struiken. Een stroompje en een bronnetje... en...


Vlindertjes..


Foto hierboven is in mei genomen vanaf het weiland.
We kunnen er altijd nog een paar stoeltjes neer zetten, hebben we leuk zicht op ons huis ;-)

Nu kijken wat week 11 in petto heeft...


4 opmerkingen:

 1. Zo hee mocht het doorgaan dan zijn jullie echt groot grond bezitters.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ECHT WEL ;-)
   Dat wordt dan een tractor aanschaffen, lijkt Henk wel leuk, hahaha...
   Eerst maar afwachten of het al met al door gaat voordat we achter een tractor aan gaan.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat ze jullie gevraagd hebben of je interesse had. Mochten jullie een camping gaan beginnen dan heb je bij deze al de 1e gasten haha. Erg veel succes ermee en wie weet tot gauw. Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een paar jaar geleden vroeg mevrouw ons al of wij er belang bij hadden. Daar moesten we destijds even over nadenken. Toen wij hadden besloten dat wij het stuk grond wel wilden kopen, kon het plots niet meer omdat er nog een huurder was.
   Even later stonden Sophie en kleine Sophie (paarden) daar, kun je je misschien nog wel heugen.

   Hahaha... ruimte voor een camping is er wel, maar NEE een camping willen wij er ECHT niet hebben... weg stilte ;-(
   Maar als we de grond kopen mogen jullie er wel een keer met een tentje staan ;-)

   Zou leuk zijn om jullie weer even te zien.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen