Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 19 juni 2017

Week 7... juni 2017


Week 7 hebben we ook alweer achter ons gelaten.

Een week waarin de korte broeken veel aan geweest zijn en waarin het soms flink zweten was. Een voorbereiding op komende week, waarin ons temperaturen van dik boven de 30 graden belooft is.
Eerlijk gezegd hoeft dat voor mij niet, veel te warm. Maar goed, we moeten het ermee doen. Super blij dat we hier veel schaduw plekken hebben en ook superblij met ons afdakje waar het prima toeven is.
Op dat soort warme dagen gebeurt er hier niet erg veel, overdag is het ons te warm om in de tuin te werken... dat doen we soms 's morgens en laat op de dag als de zon hier wat weg is.
Boodschappen halen, samen met de honden, zit er ook niet in als de temperatuur boven de 30 graden is. De honden gaan normaal altijd met ons mee, Mila is nog niet gewent om alleen te blijven. Beetje laat, ik weet het... daar gaan we komende zomer mee bezig.


Al regelmatig eventjes de bbq aan gehad. Wel een beetje bescheiden, omdat anders de korte broeken niet meer passen ;-)


De lavendels staan momenteel in volle bloei. We hebben er verscheidene in potten, die na de bloei de tuin in gaan en ook in de tuin staan er her en der wat lavendels te bloeien.


Ook staan er al enige courgettes te bloeien. Courgettes eten we met grote regelmaat, dus het wordt tijd ;-)


Verder genieten we momenteel ook al van de vele (nou ja...) frambozen. Frambozen, te samen met aardbeien, die ook al klaar zijn, op beschuit, op ijs of in de kwark, smullen. 


De gehele dagen fladderen er massa's vlinders om ons heen in de tuin, het is een komen en gaan. De één nog mooier dan de ander... zoals bovenstaande vlinder : de grote weerschijnvlinder die soms schitterend blauw oogt. Ieder jaar afwachten of die ook komt, en jawel hoor hij is er weer.


Vele potplanten staan ook vol op te bloeien. Bovenstaand bloemetje (denk familie van de klaproos) had ik vorig jaar na de bloei in de tuin gezet om te overwinteren. Dat was ik ondertussen totaal vergeten tot ik hem plots tussen het hoge onkruid zag staan... hup in de pot en warempel hij doet het.


In de tuin staan momenteel weer vele wilgenroosjes te bloeien, mooie hoge planten. Als ze in volle bloei zijn vind ik ze super leuk, daarna komen de hele vele pluisjes ;-)


Ook staat het weer vol met duifkruid, een echte vlinder lokker.


Met dat warme weer liggen de honden veel te luieren, maar er is altijd tijd voor een spelletje ;-)


Ha... daar hebben we Bullie. Bul loopt altijd erg veel achter ons aan, daar waar wij zitten gaat hij ook zitten. We noemen Bul vaak ons derde hondje. De andere twee katten blijven overdag veelal in huis, daar waar het heerlijk koel is. 's Nachts gaan die twee op stap, op muizenjacht. Bullie niet, die zoekt zich meestal een plekje op, op onze slaapkamer... daar snurkt hij, luid, de gehele nacht.


Bovenstaande foto is een foto van onze afgeknipte oleander.  Toen we hier aankwamen, zo'n 7 weken geleden, zag de oleander er niet meer uit. Hele lange stengels (wel 2 meter hoog) met bovenin wat blad, wat er ook nog eens dood uit zag. Zodoende heb ik de oleander geknipt, in de hoop dat ie weer uit bot. Weken lang zag het er naar uit dat het niks ging worden, tot ik plots vorige week ontdekte dat hij voorzichtigjes aan het uitbotten is. Of het echt wat gaat worden is nog een verrassing, in ieder geval gaat ie dit jaar niet bloeien. Maar wie weet volgend jaar...


Dat was week 7 alweer, op naar een zeer warme week 8.2 opmerkingen:

 1. Hoi, ik zit weer enigzins jaloers naar de mooie foto's te kijken. De tuin staat er weer mooi bij en gelukkig kun je de planten nu zelf water geven als er nog water is natuurlijk. Met jullie ook alles goed? Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,
   Heerlijk de tuin, ik verpoos ook bijna de gehele dagen buiten. Momenteel weer ontzettend veel vlinders en vogels. De tuin is meestal op zijn mooist in mei en juni, daarna neemt het weer wat af... dan is er alweer veel uitgebloeid.
   Tot nu toe is er nog steeds water, ondanks de hitte en de droogte.
   Verder gaat hier alles prima, hoop bij jullie ook.
   Ik las op je blog dat jullie de dagen alweer aan het aftellen zijn, fijn vooruitzicht:-)
   Vriendelijke groetjes, ook aan Annelies en de kinderen van ons beiden,
   Henk en Cilia

   Verwijderen