Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 20 maart 2016

Tuinbezigheden enzo...


Had ik het de laatste keer hier op de blog nog over sneeuw, de volgende ochtend verdween het als sneeuw voor de zon... 's middags was niet meer te zien dat het gesneeuwd had, alles weer mooi groen.

Het leek trouwens wel mooi... nog 1 foto vanuit huis.


Vooruit, omdat het zondag is nog 1...


Ondanks dat het best wel even mooi leek, was ik blij dat het weer voorbij was.
Afgelopen dagen een prachtige blauwe lucht, veel zon, weer buiten eten en koffie drinken, en niet te vergeten... veel in de tuin bezig.
Die tuin is eigenlijks een klus voor jaartje rond en dan nog zou het veel werk zijn om hem bij te houden. Vaak fantaseren we over wat we er allemaal wel mee zouden kunnen doen... maar beseffen ook goed dat we daar gewoon VEEL te weinig tijd voor hebben.
Zodoende laten we grote delen gewoon wat verwilderen en doen we verder verwoede pogingen om her en der wat leuke plekken te creëren.
Het grappige is dat we heel veel tijd in de tuin doorbrengen en dat ik het eigenlijks heel geen leuk werk vind... dat gewroet in die grond, jeukende handen van van die geniepige kleine stekeltjes van de bramen, de eeuwige twijfel of het uiteindelijke resultaat wel naar mijn zin wordt, last van de rug van al het gebuk (wat gelukkig vaak vrij snel weer over is).
Wel geniet ik doorgaans altijd weer van de uiteindelijke resultaten en vind ik het fijn om buiten bezig te zijn... daar doen we het dan dus maar voor ;-)

Gisteren even een huis bekeken, waar we een paar jaar geleden een man enthousiast bezig zagen met een grote verbouwing. Destijds leek het veelbelovend, een huis op een prachtige plek die compleet verbouwd moest worden.


In die paar jaar is het nog niet veel verder gekomen, het meeste doet de man zelf... dus zo verwonderlijk is dat niet. Leuk is, dat hij met natuursteen bouwt, wat een heel bewerkelijk gebeuren is.


Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat het huis klaar is.

Dadelijk even kijken of er alweer meer narcissen opgekomen zijn, het lijkt alsof er daags meer bij komen. En... weer verder ploeteren in de tuin, waarschijnlijk gaan de pootaardappelen er vandaag in.
Ook willen we bezig met een nieuwe trap maken bij ons afdakje, de oude is wat aan het rotten.


FIJNE ZONDAG
gewenst
vanuit
LE PRE BONNET2 opmerkingen:

 1. Ziet er weer gezellig uit. Hier in Nederland heb ik nooit veel zin in het tuinwerk, terwijl ik in frankrijk wel veel buiten ben om te rommelen. Fijne week met mooi weer .
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marja, het is gewoon dat gewroet in de bramen en het verwijderen van de hele vele brandnetels wat ik het vervelends vind. We hebben hier behoorlijk veel grond, waarop heel veel bramen en brandnetels... en oh ja, later de hele vele varens. Maar ik mag graag buiten bezig zijn, of heerlijk buiten zitten.
   Schiet al lekker op hè! dat jullie weer deze kant op gaan. Mocht ik niets meer van je lezen, dan alvast een hele fijne reis toegewenst.
   Zit me trouwens af te vragen of je nu wel al Internet hebt in Frankrijk. Zou fijn zijn tijdens de lange periode dat jullie in LDF zitten.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen