Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 15 maart 2016

'Thuis' in Frankrijk...


Alweer helemaal thuis in Frankrijk...
Binnen in huis begint het ondertussen weer wat behaaglijk te worden wat betreft de temperatuur, Henk zijn eerste werkdag zit er op, de koelkast is reeds gevuld met overheerlijke Franse kazen en de houtkachel snort alsof hij nooit anders gedaan heeft...
Weer thuis in Frankrijk...


Afgelopen zaterdag verliep de reis zeer voorspoedig, geen oponthoud, de gehele dag lekker zonnig, leuke pauzes... TOTDAT we bij ons huis aankwamen, brrr... KOUD binnen. Een stuk kouder als afgelopen december. Dat was even weer wennen, met dikke wollen sokken op bed gegaan en nog was het niet echt warm. De beesten hadden er waarschijnlijk ook last van, 's morgens bij het ontwaken lagen we met zijn zessen op bed... alleen onze Bullie ontbrak ;-)


Zondag hebben we de kachels flink opgestookt en gelukkig warmde het huis wat op, zodat we het bed weer voor onszelf hadden... op Mitsie na, die ligt altijd bij ons op het voeteneind ;-)
Hoe dan ook, het is iedere keer opnieuw  weer wennen dat het hier in huis een stuk kouder is als in ons cv-verwarmde huis in Nederland. Bijvoorbeeld de badkamer... brrr, of het toilet... brrr.
Gelukkig is het woonkeukentje vrij snel warm te krijgen en aangezien onze slaapkamer boven de woonkeuken zit... hebben we daar vloerverwarming ;-)


We zijn veel in de tuin bezig geweest, vlinderstruiken, hortensia's e.d. snoeien. Een begin maken met een nieuw aardappelveld ontginnen. Genieten van de hele vele narcissen in de tuin... ZE STAAN ER WEER.  Paaskransje gemaakt. Bloemenperkjes ontdaan van hun winterdekjes.


Vele lange wandelingen gemaakt. Vandaag (maandag) zelfs buiten gegeten, het was nog wel wat frisjes... maar toch. Buiten koffie gedronken en afgelopen avond genoten van het ondergaande zonnetje...


Het is hier PRIMA vol te houden.


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Weer helemaal in het ritme zo te lezen.
  Heerlijke foto's en dat voorjaarskransje steelt echt de show,kan er mijn ogen niet vanaf houden!!!

  Wens jullie nog meer van die PRIMA DAGEN:-)
  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja, we zitten hier alweer helemaal in ons ritme.
   Als we hier zijn is bijvoorbeeld woensdags eierdag, dan maak ik een grote omelet met van alles erop klaar tussen de middag... zo ook vandaag ;-)
   Lollig kransje hè! Af en toe doe ik er wat verse bloemetjes in.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen