Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 27 maart 2016

Leuke bultjes...


Rarara... wat voor gekke foto is dit?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Gisteren was het hier SCHITTEREND weer.
De gehele dag in t-shirt met korte mouw buiten verpoost en dan nog zweten in de zon.


Nog even in de tuin bezig, er is altijd van alles te doen.

Afgelopen winter hadden we wat bomen omgezaagd, deze hebben we in meters gezaagd en gestapeld... weer een nieuwe houtvoorraad voor volgend jaar, of het jaar daarna.
Het was gisteren alles behalve stil in de tuin, overal in de verte hoorden we de kettingzagen brullen. Heel veel mensen stoken hier voornamelijk op hout, wat inhoud dat er continu veel hout gezaagd en gekloofd moet worden en er liggen hier rondom nog heel wat omgevallen bomen in de bossen... even wat anders dan het gaskraantje open draaien ;-)
Een houtkachel en of een open haard vind ik persoonlijk erg leuk, maar het moet gezegd worden dat stoken op gas toch wel een stuk minder bewerkelijk is.


De groentetuintjes liggen er ondertussen ook alweer klaar bij, de eerste dingen zitten er al in... o.a. sjalotten, sla, ruccola.

Veel groenten gaan we eerst voor zaaien in potjes, om ergens eind april/begin mei de grond in te gaan.


Vidor vindt het altijd geweldig om de gehele dagen met zijn allen buiten te zijn. Hij zoekt zich vaak iets leuks op om mee te spelen.

Mitsie daarentegen zit doorgaans het liefst binnen bij de houtkachel, vandaar dat zij wat minder op de foto's staat. Als we buiten zitten te eten is ze er trouwens wel altijd bij... maar ja, dan heb ik geen tijd om foto's te nemen ;-)
We merken wel aan haar dat ze wat meer slaapt (al was ze altijd al wat lui aangelegd), ook wordt haar gezwel steeds groter. Tja, dat hangt ons als een zwaard van Damocles boven het hoofd... we genieten nog volop van haar, maar tegelijkertijd maken we ons continu zorgen om haar.
Ook de katten zitten momenteel nog vrij veel binnen, lekker op de luie stoelen voor de houtkachel of... op bed.


Het is ook alweer druk met vlinders in de tuin, ze fladderen vrolijk om ons heen door de tuin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~
Onze aangeaarde bultjes met...


AARDAPPELEN
De aardappelen staan dit jaar op een andere plek, omdat ze al een paar jaar op dezelfde plek stonden en dit blijkbaar niet zo goed is... dus denk ik dat het dit jaar een SUPER oogst gaat worden ;-)

Vandaag alweer de laatste dag hier, klein beetje in mineur stemming. Rommeltjes aan de kant maken, de auto inpakken, laatste blik in de tuin, laatste boswandeling en dan morgenvroeg weer op reis... HELEMAAL GEEN ZIN IN :-(

Ah... de zomertijd is begonnen, vanmorgen pas laat van mijn bed afgerold... normaal ben ik ook al niet de vroegste, vanmorgen nog later als normaal ;-)


Fijne dag en wie weet tot de volgende blog vanuit Nederland...


6 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Wat zijn de weken snel voorbij gegaan, maar jullie hebben wel veel kunnen doen en gedaan zo te lezen en te zien.Geen dag hetzelfde.
  Leuk en handig trapje waar je het nodige plezier van gaat krijgen.

  Ben de laatste weken niet in mijn hum,tob met ontsteking op het hoornvlies van linkeroog,ga wekelijks naar oogkliniek, gebruik al maand antibiotica druppels,heb al week een lens op mijn oog gehad die moest werken als soort van pleister omdat wondje door knipperen van oog steeds opnieuw open gaat en wat me nog het meest angstig en ongerust maakt is dat mijn visus nog maar 50% is.
  Woensdag weer terug naar oogarts.

  Hadden vandaag de kinderen en kleinkinderen hier voor Paasbrunch en het was gezellig.

  Lieve groet en wel thuis,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   We zitten ondertussen alweer in ons huis in Nederland, alsof we in het geheel niet weggeweest zijn.
   Waren weer twee fijne weken, ook al is me helaas wel een kies ERG vervelend los gaan zitten. Wat mijn gebit betreft ben ik een echte hypochonder, dus vrees ik vaak het ergste. Heb al een afspraak gemaakt... brrr.

   Tjemig zeg Ger, wat ontzettend vervelend die ontsteking op het hoornvlies van je oog. Kan me erg goed indenken dat je dan vreselijk uit je hum bent. Wens je er ontzettend veel sterkte mee en hoop van harte dat die rottige ontsteking snel verdwijnt.

   Heb je blog nog niet gelezen of bekeken, ga ik morgen gezellig tussen de middag na de wandeling met de honden doen. Ben er van overtuigd dat het, jou kennende, weer een feestelijk gebeuren was.

   Kop op Ger, sterkte komende woensdag en heel veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hi Cilia, jeetje ja, het is alweer voorbij maar kun je je wel weer verheugen op de volgende, waarschijnlijk wel lange periode! Grappig je aardappelheuveltjes, wij zijn hier omgeven door die machinaal gemaakte heuvels! Ook daar zal ik eens een foto van maken, is leuk!
  En dan even over Ger, die ik niet ken maar regelmatig iets van lees in een reactie. Ik wens Ger heel veel beterschap met zijn/haar oog!
  liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Yvonne,

   Tja... we zitten alweer in Nederland... ook leuk ;-( Grapje...
   We gaan eerst nog een keer voor kortere tijd die kant op, waarschijnlijk over een week of 5. Eind mei, of begin juni zijn we van plan om weer voor langere tijd daarheen te gaan.
   Leuk hè! die aardappelbultjes... nou hopen dat we een enorme oogst gaan krijgen... aan de mooiheid van de heuveltjes zou het niet liggen denk ik ;-)
   Ger is een hele lieve vrouw en ik vermoed dat Ger het vast erg prettig vindt om te lezen dat jij haar ook veel beterschap toewenst.

   Morgen ga ik jou verhaaltjes ook eventjes lezen en bovenal de laatste foto's bekijken... met de dongel ging dat bijna niet (de foto's bekijken).

   Ha... ik heb een tegoed bon van 5 euro gewonnen, te besteden bij de HEMA ;-)

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi, hopelijk een voorspoedige reis en goede vooruitzichten op een volgend bezoek (als het stabiel blijft met Mitsie natuurlijk) Ik vroeg me af of er niet heel veel onkruid in jullie tuintje staat als jullie weer terug zijn? In ieder geval is er weer heel veel gedaan zo te zien en dat moet toch een goed gevoel geven. Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   De reis is vrij vlot verlopen, geen nodeloos oponthoud, leuk reisweer met ontzettend mooie luchten onderweg... alleen tijdens de pauzes wat winderig en killetjes.
   Uiteraard staat onze Mitsie op plek 1 en helaas staat haar gezondheid onze voorpret soms ook wel wat in de weg, omdat we niet weten hoe, wat en wanneer... Gelukkig kunnen wij zelf bepalen wanneer we die kant op gaan, zijn niet afhankelijk van vakantie's o.d.
   In de moestuintjes valt het over het algemeen behoorlijk mee met onkruid, Henk heeft het behoorlijk omgespit... daar zijn alle braamwortels e.d. verwijderd.
   Maar ja... in zo'n tuin blijft ALTIJD veel werk te doen.
   Zit je ook te overwegen om aardappelen o.d. te poten? Het is wel leuk, maar altijd afwachten of het wat wordt.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen