Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 21 april 2015

Beetje dubbel gevoel...


Langzaamaan begint de tuin hier een beetje meer kleur te krijgen. Vogeltjes fladderen, met gevulde snaveltjes, heen en weer en laten luidkeels weten dat ze er nog zijn.

Op zo'n heerlijke zonnige dag zijn we veel in de tuin bezig en dan bekruipt me het dubbele gevoel.


Foto vanuit de keuken. Leuk om er even bij te vermelden is : dat de foto ietwat wazig lijkt bovenin, dit komt niet van het slechte fotograferen ... maar van het zeer oude glas wat in het raam zit. Dat glas is in de loop der jaren wat gezakt en dan krijg je dat soort effecten.
~~~~~~

Maar ik wijk wat af, even weer terug bij het dubbele gevoel wat me soms bekruipt.
Komende zaterdag gaan we voor zo'n twee weken naar Frankrijk, dan nog een paar weekjes hier in Nederland om vervolgens eind mei voor lange tijd naar Frankrijk te vertrekken.
Dit houdt echter wel in dat we de bloemen, bomen, struiken, e.d. hier in Nederland niet zien als ze op hun mooist zijn, omdat we pas ergens in oktober terug komen.
Neem bijvoorbeeld mijn kruidentuintje hier, waar ik in het verleden altijd met veel plezier in bezig was, nu ligt het er al jaren een beetje verloren bij. Was ik in het verleden altijd druk met het zoveel mogelijk verwijderen van bepaalde onkruiden en van het hele vele zevenblad, nu heb ik zo'n gevoel van : laat maar lekker groeien.
Sommige plantjes zijn in de loop der jaren dood gegaan. In het verleden zetten we er dan nieuwe planten neer... nu al jaren niet meer.
Dat klinkt allemaal wel erg sneu hè! Maar dat valt op zich best mee, er staat nog erg veel groen en ook bloeiende planten... een heerlijke chaos.
Wel houden we het in zoverre allemaal bij, dat het een gezellige chaos is... een leuke leeftuin voor vele vogels.


Momenteel is het prachtig geel in de tuin van de vele ranonkel struiken. De pruim staat al in volle bloei, evenals de enorme magnolia voor het huis en vele knoppen staan op springen om een dezer dagen hun pracht te tonen.
~~~~

Ging ik voorgaande jaren toch nog wel even in de zomer naar Nederland, blijf ik n.a.w. dit jaar zo'n vier-en-halve maand tot vijf maanden in Frankrijk.
De drijfveer om voor een week of twee mee terug naar Nederland te gaan komende zomer is ietwat kleiner geworden. Momenteel hebben we geen kippen meer... en natuurlijk gaan de honden en de katten met ons mee. Komt bij dat het, zoals het er nu naar uit ziet, Henk komende zomer ook niet voor langere tijd naar Nederland hoeft voor zijn werk... zo af en toe een paar dagen.

Vaak als ik hier zit heb ik wel het gevoel om lekker even twee weekjes terug naar Nederland te plannen. Maar als we eenmaal daar zitten is de behoefte meestal aanzienlijk kleiner. Zodoende hebben we dat dit jaar niet in het rooster ingepland.
Zo is het eigenlijk ook een beetje met ons huis hier en de tuin. Op zo'n zonnige dag als vandaag bekruipt me haast een ietwat treurig gevoel om de hap hier zo lang achter me te laten... terwijl ik het bijna niet mis als we eenmaal in Frankrijk zitten.

Een ander verhaal is het met de mensen om ons heen. Hier denk ik wel eens stiekem : HEERLIJK even een tijdje niets. Behalve dan op het moment van afscheid... tranen met tuiten ;-(  Maar als we voor langere tijd in Frankrijk zitten ga ik ze soms toch best wel een beetje missen. Daar is het zo... al heb je iedere dag visite, als ze weggaan treed de stilte acuut in. Terwijl we hier soms wel eens zoiets hebben van ; Hè, hè... ~

Dat bedoel ik dus met DUBBEL GEVOEL... wat niet wegneemt dat ik, hoe dan ook, weer veel zin heb om die kant op te gaan... ik hou alleen niet zo van verandering ;-)

Even onder ons... ik ben eigenlijk niet geschikt voor het hebben van een tweede huis... SSST...14 opmerkingen:

 1. Nee dat blijft moeilijk he! Maar het is nog veel moeilijker als je geen huis in Nederland hebt want dan ga je het misschien zo missen dat je gaat twijfelen of je wel het juiste hebt gedaan. Absence makes the heart grow funder". En dus eigenlijk doe je het niet zo slecht. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,

   Al vind ik het nog zo mooi in Frankrijk, denk wel dat ik ten alle tijde (indien mogelijk natuurlijk) een onderkomen in Nederland zou willen houden.
   Een fijn land met overwegend fijne mensen, maar helaas geen bergen en/of mooie betaalbare woonplekken midden in de natuur.
   Vandaar dat we vrolijk heen en weer tuffen... met een beetje een dubbel gevoel ;-)

   Lieve groet, Cilia

   Verwijderen
 2. Gelijk heb je Cilia, dat is ook ons plan. eerst wel kleiner gaan wonen en dan het liefst in een appartement en dan in het buitenland iets landelijks. Geniet van het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra, ik ken wel mensen die het op die manier doen... hier in Nederland een appartement en in Frankrijk een heerlijk vrij huis.
   Voor ons is dat geen optie, we zien onszelf nog niet zo snel in een appartement wonen. Wie weet als we de 80 gepasseerd zijn of wat krakkemikkig worden... maar kan me het nog niet voorstellen ;-)

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Jij hinkt nog een beetje op twee gedachten.......maar wanneer ik je blogpost lees kom ik er steeds meer achter dat jij die tegenstrijdige gedachten heel goed weet te verenigen.
  Kan me wel voorstellen dat je op sommige momenten hier of in Frankrijk een beetje zit te mijmeren.
  Ach, je moet maar zo denken,hier laat je wat,daar krijg je wat.....en andersom;-)

  Alvast een goede reis gewenst en een gelukkige tijd in Frankrijk!!!

  Lieve groet,Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ik denk dat het met 'loslaten' te maken heeft. Ik kan heel moeilijk dingen loslaten, Henk heeft daar veel minder moeite mee.
   Ooit hoop ik daar wat minder last van te hebben... er wordt aan gewerkt ;-)
   Vaak als ik over de drempel heen ben weet ik de tegenstrijdige gedachten redelijk goed te verenigen... maar eerst even die drempel hè, hahaha...

   Lieve Ger, bedankt voor die vriendelijke wensen :-)

   Hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 4. Ja het is dubbel he? Kijk hoe het je bevalt zoveel maanden van huis. Het weer is in ieder geval prachtig hier, en de bloemen ruiken zo heerlijk. Goede reis, ik heb altijd het gevoel als ik Frankrijk weer binnenrijd, ha lekker thuis. Zo'n mooi land.Maar het scheelt dat mijn kinderen hier wonen en familie zomers op bezoek komt uit Nederland en ik zelf af en toe naar Nederland ga.
  groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Vaak als ik er eenmaal zit heb ik heb ik geen zin om terug naar Nederland te gaan ;-) Dus... denk ik dat het wel goed zal bevallen.
   Jij hebt daar natuurlijk ook je THUIS, met al je spulletjes om je heen en ook nog eens de kinderen... heerlijk. Voor ons, als tweede huis bezitters, ligt dat iets anders. Vele dierbare spullen blijven in Nederland. Ik zie ons nog niet zo snel met de hele inboedel heen en weer reizen ;-)
   Onze zoon en zijn vriendin komen komende zomer gelukkig ook wel even langs, evenals andere visite's.
   Tja... gaat vast weer leuk worden. al met al heb ik er alweer veel zin in.

   Vriendelijke groetjes daar in het mooie zuiden, Cilia

   Verwijderen
 5. Nou, veel plezier in ieder geval daar. Ik reis medio juni af en misschien kom ik even langs, ik moet ergens het adres of zo hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Hent, we doen ons best... en je bent van harte welkom. Vast gezellig en ik denk dat er genoeg gesprekstof is... zo niet... dan gaan we van de stilte genieten ;-)

   Verwijderen
 6. Ach ja, zie het als vakantie, dan heb je weer iets om naar toe te leven als je weer naar Nederland gaat.
  Goede reis,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zaterdag voor twee weekjes vakantie en daarna, eind mei voor 4 a 5 maanden vakantie... HEERLIJK ;-)

   Hé zeg Janny... lieve groetjes vanuit Groningen, Cilia

   Verwijderen
 7. Ach ja, zie het als vakantie, dan heb je weer iets om naar toe te leven als je weer naar Nederland gaat.
  Goede reis,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen