Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 22 september 2014

2014... week 17...


Week 17 ?  Tja... een beetje gek staat dat wel. Sowieso is het natuurlijk geen week 17 en daarbij komt ook nog dat we van die 17 weken, twee weekjes in Nederland zijn geweest.
Mijn idee erachter was : om iedere week even een terugblik te maken en tegelijkertijd een vooruitblik. Ook hoefde ik dan geen 'kop' te bedenken... lekker gemakkelijk ;-) Dus... ik ga daar gewoon mee verder totdat we weer met zijn allen naar Nederland gaan.

Maar goed, genoeg gezeur... even een terugblik.

Het jachtseizoen is weer volop begonnen. Dat went maar niet bij ons... het idee dat mensen puur voor hun plezier jagen, beesten proberen dood te schieten. Tevens zorgen voor heel wat opschudding in het bos. Als ik dan op mijn stoel zit en de schoten hoor, denk ik aan het leuke roedeltje herten met hun jongen die ik regelmatig zie of aan die schitterende vos of aan al die andere pracht beesten.
Veel geblaf in de bossen van de jachthonden, af en toe een belachelijk toetertje, mannetjes met oranje hesjes en jachtgeweren die het af en toe nodig vinden om even een schot te lossen... Daar begrijp ik absoluut de lol niet van. LEKKER STOER... maar niet heus.

Zo werd onze zondagochtendrust (hahaha...) ruw verstoord.

Maar niet getreurd, we hadden nog een leuk uitje in de planning. Een rommelmarkt in Cusset bezoeken.
Met zijn vieren, de honden en wij, in de auto en op naar Cusset. Daar aangekomen, nergens een rommelmarkt te vinden. Rondrijden en nog eens rondrijden... nergens een rommelmarkt te zien en dat terwijl we een nogal kooplustige dag hadden... ik maakte me er al bijna van tevoren zorgen over, hoe al onze aankopen eventueel mee naar huis te moeten nemen.
Die zorgen waren dus voor niets.
Op de terugreis maar even met de honden aan de wandel, tja... je moet wel wat hè!

Vlakbij huis ben ik uit de auto gestapt, daar mij plots te binnen schoot dat ik volgens mij nog helemaal geen koeienblog gemaakt heb. Zodoende even onze 'buur'koeien gefotografeerd en gedag gezegd...

Komen ze...

KOEIENBLOG 2014...


Ik werd gelijk al gespot...


Sommigen kwamen er meteen aan rennen... terwijl anderen nog net even dat éne hapje wilden...


En dan... even poseren...


Allen even voor de camera...


Even een close-up...


Even goed in de lens kijken...


Beetje dichterbij...


Aha... perfect...


Deze kleine was nog wat verlegen...

Dat was hem weer... de koeienblog. Altijd even nieuwsgierig, vaak met de dikke neuzen tegen mijn kleine camera aan. Pracht beesten...
Helaas stonden er dit jaar op het veld naast ons huis geen koeien of paarden... wie weet volgend jaar weer.
Deze  koeien staan op enkele honderden meters bij ons huis vandaan.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Ben er weer na een heerlijke vakantieweek en geweldig mooi weer,zelfs 3 dagen tussen de 24 en 26 graden.
  Elke avond eten op het terras en geen jas of trui nodig gehad.
  Moet even denken aan al die oranje driepoten met het bordje Wildunfall die we langs alle doorgaande en binnenwegen wel om de 300 meter tegen kwamen, jagers zullen er in Duitsland ook heus wel zijn,maar het bewijs dat automobilisten te hard rijden in een jaargetijde waarin er veel wild de wegen oversteekt omdat ze noodgedwongen een andere schuilplaats moeten zoeken ivm het oogsten van het laatste gewas op de velden.Zeer roekeloos rijgedrag en hoe hoger de snelheid hoe meer kans dat het dier en de passagier(s) de aanrijding niet overleven,helaas.
  Wij rijden op ons gemakkie want willen onderweg ook genieten van alles wat we tegenkomen en dan nog ben je elk moment op je hoede voor overstekend wild.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Fijn om te lezen dat je een heerlijke vakantieweek gehad hebt en dan ook nog eens van dat prachtige najaarsweer... heerlijk :-)

   Uiteraard gebeuren er veel ongelukken met overstekend wild, vreselijk voor degene die dat overkomt.
   Tegen de schemer is het hier ook vaak flink oppassen geblazen.
   Dat er jagers zijn die zieke of manke beesten afschieten, of om het wildbestand in toom te houden (al vraag ik mij daarbij wel af wie er bepaalt hoeveel beesten er van alles mogen zijn!).
   Maar dat er jagers zijn die puur voor hun plezier beesten opjagen en afschieten... daar kan ik met mijn volle verstand niet bij. Traditie of geen traditie, het wil er bij mij niet in dat een mens daar van kan genieten. Zelf heb ik een tijd op een schietvereniging gezeten. Vond het wel leuk, de concentratie, de stille hand... op kaartjes of kleiduiven schieten (of op de kermis ;-)).
   Maar om een levend wezen te schieten... te bedenken dat het hier ook nog wel eens gepaard gaat met veel drank. Zo af en toe komt er eens een jager bij dood, geschoten door een andere jager (die alles wat wazig zag, ...).
   Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik te weinig van de jacht af weet om er echt een oordeel over te vellen, maar gevoelsmatig doet het me wel zeer (zo'n sentimentele tuttie, hahaha...).

   Zeg, fijn om even weer een reactie van je gekregen te hebben en nogmaals... leuk om te lezen dat het een leuk uitstapje was.

   Groetjes en liefs,
   Cilia

   Verwijderen