Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 3 september 2014

2014... week 14...


Oeps... weg week 13 en... week 14 is al in volle gang.
We zitten zelfs al halverwege...

Ik moet er haast stevig over nadenken wat we zoal in week 13 gedaan hebben... lijkt alweer ver weg.
Ha... een lange ladder opgehaald bij een vriend van ons, die lenen we meestal 1 a 2 keer per jaar. Dan kunnen we bij de dakgoten om ze schoon te maken en de wingerd terugsnoeien, mos van het dak verwijderen, enkele takken van bomen snoeien... dat soort klusjes.
Zelf hebben we hier niet zo'n lange ladder... dus is het wel handig dat we er een lenen kunnen. Dit doen we al jaren en bevalt prima ;-)
Meestal hebben wij de ladder hier dan een paar weken staan, dus in die paar weken moeten de 'hoge' klussen gebeuren.

Verder zijn we achter een dakgoot aan geweest. Eerst naar Roanne, daar aangekomen hadden ze niet wat wij zochten. Erg vervelend, want we zijn dan toch wat uurtjes onderweg.
Vandaag naar Vichy geweest en we zijn geslaagd. Mooie zinken dakgoot met alle toebehoren, deze willen we de komende dagen aan ons afdakje bevestigen.

We merken hier behoorlijk dat het wat later in het jaar wordt, de zon hangt al een behoorlijk stuk lager.
Daar waar we in juni, juli en augustus nog volop zon voor het huis hadden, is het nu tegen een uurtje of twee gebeurt met de zon. Zo tegen een uur of vijf 's middags komt de zon weer tevoorschijn tot ongeveer zeven uur.
Zodoende zitten we nu 's middags weer wat vaker op ons ander grondstuk, daar is tot een uur of zeven 's avonds volop zon.
Op dat stuk grond, van enkele duizenden vierkante meters, willen we in de toekomst misschien nog eens een hokje bouwen, waar we wat rommeltjes, zoals bijvoorbeeld wat tuinspullen,  in zetten kunnen. Een buitenkeuken e.d. Hahaha...
Maar goed, zover is het nog lang niet... en misschien komt het ook nooit zover ;-) We kunnen er al prettig zitten genieten van...Die éne appel in onze appelboom...We hebben twee oude appelbomen. Eén daarvan, hierboven op de foto, hebben we flink terug gesnoeid. Hij draagt nu zeggen en schrijven één appel. De tweede boom is, door de hevige sneeuwval vorig jaar, helemaal plat gaan hangen. Hij heeft nog wel gebloeid, of er ook appels aan groeien heb ik nog niet goed bekeken. Maar ik vrees dat de boom het niet gaat redden.Ons nazomer zitje...Op de foto hierboven zie je ook nog vele 'sprietjes' bomen, deze gaan we uiteindelijk bijna allemaal weghalen. We hebben er al ontzettend veel weggehaald, want dit grondstuk stond er helemaal vol mee. We laten wel veel bomen staan, zoals beuken, eiken, vlieren, hazelaars, kastanjebomen, walnoten e.d. Maar die sprietjesbomen vinden wij absoluut niet mooi. Hele lange stengels met bovenin wat blad, wat ook nog eens erg vroeg afvalt. Ze zijn nu al bijna kaal ;-(Uitzicht vanaf ons zitje... Met zo'n schitterende blauwe lucht is het geen straf om er naar te kijken...Tja... we zitten wat af hiero... Lekker op het bankje bij het kabbelende stroompje.
Laatst, toen het hier van dat noodweer was, kabbelde het stroompje niet. Het ging als een razende te keer en trad helemaal buiten zijn oevers.


2 opmerkingen:

 1. Je zit nog heerlijk in Frankrijk zie ik. Ja het wordt echt een beetje nazomers hè? Nog een fijne tijd,

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Jawel... wij zitten hier nog en zijn van plan om ook nog wel even te blijven ;-)
   Heerlijk zo'n zonnige nazomer, hoop dat het daar bij jullie ook zo mooi is.

   Trouwens, als je dit nog leest Janny... sorry dat ik bijna niet op je mooie rozen reageer, maar het gaat vaak erg moeilijk om op jou blog te komen... met de trage dongel ;-(

   In ieder geval hele vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen