Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 8 september 2014

2014... week 15...


Week 14 was een zonovergoten week, een heerlijke nazomerse week.Veel buiten, nou ja... ik dan ;-)... Henk was door de week gewoon aan het werk achter zijn bureau ;-(
Maar... één heel groot voordeel aan het thuiswerken is : Je hebt geen reistijd. Gelijk na je werk ben je vrij. Zodoende begint Henk doorgaans vroeg met het werken, zodat hij mooi op tijd vrij is.


Aangezien we de ladder nog bij huis hadden heeft Henk onze schoorsteen gelijk ook even aangepakt.Zijn bedoeling was, om hem even een beetje te voegen. Helaas ging dat niet helemaal op omdat er heel veel stenen behoorlijk los zaten.
Zodoende nam het klusje aardig wat meer tijd in beslag als dat de bedoeling was.
Maar... het klusje is geklaard en de schoorsteen ziet er weer picobello uit.
Trouwens voor de kachel is het op zich niet zo van belang omdat er een dikke pijp door de schoorsteen zit. Maar het zou jammer zijn als bij de eerste beste storm onze schoorsteen eraf waait.


Verder weer heel wat leuke wandelingen gemaakt...


O.a. naar het topje van deze berg, waar we overigens al veel vaker geweest zijn.
Vanaf het topje heb je schitterende vergezichten.Alleen hadden we nu de pech dat het er vol zat met mieren die massaal uitvlogen.


Waar je ook stond... echt allemaal vliegende mieren...Helemaal VOL met mieren...

Maar hoe dan ook, het uitzicht is er altijd schitterend...Als je inzoomt op de foto dan zie je de vliegende mieren wel.

Van dit punt heb je doorgaans ook prachtige zonsondergangen. Maar vanwege de mieren hebben we daar niet op gewacht.Nog even een leuk doorkijkje van bovenaf op de velden met al hun 'rolletjes'...

Tja... en floeps dat was week 14 alweer.

Week 15 wordt waarschijnlijk weer een hele stille 'eenzame' week. Henk vertrekt weer voor een paar dagen naar Nederland. Waarschijnlijk de laatste keer deze zomer, dat hij in zijn uppie vertrekt. Want ,helaas, zoals het er nu naar uitziet gaan we over een weekje of drie weer samen terug naar Nederland.
Eerlijk gezegd kan ik me daar nog niet echt op verheugen, dus... daar gaan we het nog absoluut niet over hebben ;-)

Zo... deze blog sluit ik af met ...

BIRDS...


Prachtig gezicht altijd, al die vogels zo op een rij...
4 opmerkingen:

 1. Niet getreurd eindelijk is het zover morgen vertrekken we .
  Zie dat het komende week prachtig weer wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. EINDELIJK ;-)

   Volgens mij gaat het prachtig weer worden de komende week. Afgelopen nacht heeft het even geregend... maar is goed voor onze watervoorziening ;-)

   Alvast een goede reis en wie weet tot zeer binnen kort,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,  Ben ik weer even;-)
  Het thuiswerken heeft toch wel veel voordelen,hups van het ene karwei binnen naar het andere buiten.
  Het uitzicht vanaf het dak zal mooi zijn,maar vanaf de berg nog veel mooier zie ik,wat een prachtig groen landschap.
  Is het wel een berg en geen HELE GROTE mierenhoop;-))

  Heb je andere posten wel gelezen al was het heel snel en van reageren kwam het helaas niet. De dakgoot aan het afdak ziet er fraai en functioneel uit.

  Het is hier ook wat rommelig en aan klussen geen gebrek,Harry is de buitenboel wat houtwerk betreft aan erkerraam en deur aan het het schuren en plamuren geweest,schoonzoon is het zaterdag in de lak komen zetten,Britt kwam gezellig met papa mee en we hebben ons wel vermaakt.
  De voordeur was al groen en nu grachtengroen,ben me op internet aan het oriënteren of er een mogelijkheid is om met soort van sierlijke plakletters alsof het geschilderde letters zijn onze familie naam op voordeur aan te brengen,ik vind dat zo mooi staan op klassieke deuren.
  En dan nog een gracht voor de deur,haha☺☺

  Wat lief van je trouwens om te lezen dat je mijn reacties misten en je zorgen maakte, het gaat in zo verre goed met mij dat ik gisteren toch weer bij de huisarts zat voor injectie in zere en versleten knie,hoop dat ik weer enkele maanden pijnvrij door het leven kan,en zal er dan toch aan moeten geloven,oude eruit nieuwe erin:-(

  Geniet jij maar lekker van een mooie nazomer in landelijke omgeving!!
  Gaan wij binnenkort ook doen.

  Lieve groet,Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja... dat thuiswerken heeft wel wat voordelen, althans hier. In Nederland werkt Henk doorgaans niet thuis. Het grappige is, dat mij dat ook niet echt leuk lijkt... terwijl ik er hier absoluut geen erg in heb.

   Kniegewrichten is soms een behoorlijke ellende. Vorige week heb ik met Vidor een behoorlijke lange wandeling gemaakt, dwars door de bossen. Klimmen en klauteren. Bebloed van de bramen en prikkeldraad, wat je hier veel als erfafscheiding in de bossen ziet, kwam ik weer thuis. Dat was op zich niet zo erg, maar last van mijn knieschijf was een stuk minder aangenaam ;-(
   Kan me erg goed voorstellen dat het heel vervelend is om er continu last van te hebben (bij mij was het een dag later alweer zo goed als over). Ik wens je er heel veel sterkte mee en hoop van harte dat de spuit zijn werk goed doet.

   Ha... dus bij jullie wordt druk geklust. Jammer dat je zo ver weg woont, ik had anders met liefde mooie sierlijke letters op je deur geschilderd. Ben dol op 'mooi schrijven' en sierlijke letters maken.
   Een echte Nederlandse kleur hè! grachtengroen met gebroken wit. Staat altijd mooi.

   Zo... ga je binnenkort weer op reis?

   Zeg... heel veel liefs en vriendelijke groetjes daar samen. En nogmaals sterkte met je knie...

   Doeg... Cilia

   Verwijderen