Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 25 december 2012

Un petit souvenir...


We zitten alweer een paar dagen in Frankrijk. Het huis is al helemaal in kerstsferen. Klaar voor de feestdagen...

Heerlijke zonnestraaltjes in huis...

Zaterdag bijna de gehele reis regen, regen en nog meer regen... totdat we bij ons huis arriveerden... droog! Fijn met het uitpakken van de auto en de temperatuur was zeer aangenaam, althans buiten. Binnen was het behoorlijk koud, zodoende lekker op tijd onder het 'wolletje'... flanellen dekbedovertrek.

Onze kerstboom in de keuken... jaja... we hebben ook een boompje in de schuur...

Zondagochtend als eerste naar ons postbusje... onze dank is groot... Kleurt erg mooi bij onze muur ;-)  Daarna ons huis optooien, kerstboom uit de tuin, her en der wat versiering aanbrengen, even kibbelen (doen we altijd tijdens het kerstboom opzetten...) om ons vervolgens op het eten voorbereidden te storten... stamppot mous (boerenkool voor de niet Groningers).
Een Franse vriend kwam bij ons eten, zodoende leek het ons wel leuk om een echt Nederlands maaltje te bereidden.

Volop in de kerstsferen...

Rond een uurtje of vier, ik bedoel exact vier uur... onze vriend is erg stipt, kwam hij aan. Hij had voor ons beiden 'un petit souvenir' bij zich. Ik had een blakertje met kaars erin en een tinnen onderplaatje gekregen. Deze kaars staken we gezellig onder het eten aan.
Later op de avond, onze vriend was reeds weg, begon het wat naar verbrand plastiek te stinken in huis. Wat bleek het geval te zijn... onze lieve vriend had de kaars, die wat gespleten was onderaan, met plakband vast geplakt. Oooo... zo lief en zo onze vriend, die waarschijnlijk dat met de allerbeste bedoelingen gedaan had, maar echt op zijn eigen manier.

Mijn... 'petit souvenir', ik vind hem niet 'petit' hoor! Ben er erg blij mee...

Vandaag was het hier super mooi weer, gisteren trouwens ook al, een graadje of 17 boven nul. Heerlijk buiten gegeten, zonder jas lange wandelingen gemaakt en wat in de tuin gerommeld. Aha... en kerstinkopen gedaan uiteraard. Nou op naar de Kerst... geen witte Kerst dit jaar, wie weet... lekker buiten eten morgen met de Kerst!

Fijne dagen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo buurtjes

jullie ook fijne feestdagen en heel veeel geluk en gezondheid in 2013 !!!

enne...bij ons is het Nu ook droog, eindelijk en...ook GEEN witte kerst....

veel plezier nog in Frankrijk.

tot gauw

Cilia zei

Hallo lieve buurtjes,

Ook voor jullie de allerbeste wensen en een goede gezondheid in 2013.

Ik zit hier nu met een behoorlijk volle kerstbuik dit te schrijven, kan maar zuinig over m'n buik heen kijken ;-)

Voor morgen daar nog een hele fijne 2de kerstdag gewenst, hier zit de Kerst er dan alweer op... hier hebben we MAAR 1 kerstdag, zodoende gelijk voor twee dagen gegeten, hahaha...

Tot in het nieuwe jaar.

Groetjes, Henk en Cilia