Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 4 december 2012

De aanhouder wint...


Bul op de keukentafel in Le Pre Bonnet...


Onze Bul hebben wij zo'n 10 jaar geleden als kitten gekregen. Wij vermoedden al dat hij een dikkertje ging worden, vandaar de naam. Nou... ik kan zeggen dat hij zijn naam eer aan doet, een minstens 5 kilo dikke 'je weet wel' kater is het geworden.
Een echte grappenmaker, de clown in de familie, maar tevens een schijt in de broek die zogauw er wat aan het handje is, zorgt dat hij weg is. Ook een echte knuffelvent, die erg huiselijk is en snurken kan als de beste.

Bul was de afgelopen week wat verbolgen. Reden hiervan was, dat we de kattenbak (poepbak) weggehaald hebben.
Hier in Nederland hadden we het laatste jaar een bak staan voor Serena en Belletje, de andere twee (Bul en Femke) mochten daar niet op... gingen en gaan ook keurig netjes naar buiten. Maar... in Frankrijk, waar we ook een bak hadden staan, daar wilde onze dikke Bul  wel eens stiekem gebruik van maken. Oogluikend lieten wij dit soms toe, helemaal fout.

Gelijk de eerste avond van aankomst ging Bul naar de plek waar de bak STOND, verbolgen liep hij daarna in het rondte... geen bak te bekennen. Bul onder de arm genomen en hem naar buiten gezet, een raampje in de etable open waar ze door naar binnen en buiten kunnen, deur dicht. Komt hij gelijk door het raampje weer naar binnen om vervolgens, uit protest, zijn behoefte op onze kokosmat te doen, gatver de gatver... Weet je hoe vies dat is? Op een kokosmat... HEEL ERG VIES. Oké, vooruit... kan gebeuren.

De rest van de week ging meneertje wel zo af en toe naar buiten, maar bleef humeurig volhouden, ons te laten blijken dat hij het niet eens was met het verwijderen van de bak en deed met regelmaat zijn behoefte in de schuur. Grrr... je zou hem wat. Hier in Nederland is het totaal geen probleem, altijd keurig naar buiten.
Over een paar weken, als we weer die kant opgaan, gaan we met hem in training. Al heb ik hem wel al verteld dat één ding zeker is... DE BAK KOMT NIET TERUG. Die gebruiken we alleen in uiterste noodgevallen en meneertje is nog kern gezond (bij mijn weten) dus... GEEN BAK.

DE AANHOUDER WINT ;-)

6 opmerkingen:

 1. Katten zijn volhouders hoor, mijn Poppie tracht nog steeds de salontafel als verblijfplaats te gebruiken en dat mag niet meer!! Hihi..Onverstandig als ik ben zet ik er wel soms een schoteltje kattenmelk meer. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Walter, dan ken je mij nog niet goed. Al moet ik Bul een luier omdoen, er komt GEEN kattenbak ;-)
   Een lieve groet,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hi,hi.....een lieve,gezellige dikke,knuffelige schijtebroek.....die het niet in zijn broek wil doen maar op de bak....
  maar daar is zijn vrouwtje het duidelijk niet mee eens;-)
  Ik heb met dit soort kattengedrag,de kattenbak en (bijna altijd)consequente vrouwtje....geen ervaring.

  Fijne avond!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja, onze Bul is een echte goedzak met zo af en toe wat kuren.

   Katten zijn net als mensen, geen één is er gelijk aan een ander. Ieder heeft zo zijn eigen karakter.
   Mijn hele leven heb ik al zo'n beetje katten gehad, en echt... allemaal waren/zijn ze verschillend van aard.

   Dat je geen ervaring met een kattenbak hebt is trouwens geen gemis ;-)

   Een goede nacht gewenst,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Ook hier zijn de kokosmatten populair...getver de getver!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst even net doen of hij de nageltjes erop slijpt en dan gauw zijn behoefte doen... bah bah en nog es bah.

   Verwijderen