Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 7 september 2011

Week 9 zomer 2011

Tja, alweer een week voorbij. Een week waarin Henk vijf dagen naar Nederland geweest is, een week waarin ik vijf dagen hier 'alleen' zat, een week waarin weer verscheidene relmuizen gesneuveld zijn, een week waarin we ons meer en meer bewust werden dat het einde van ons verblijf hier in zicht komt, een week waarin we af en toe als kleine kinderen kibbelden, een week waarin we eters hadden, een week waarin het mooie weer af en toe afgewisseld werd met een pittige onweersbui, een week waarin de fotograaf voor de derde keer langskwam, een week waarin we wat geklust hebben, een week waarin we van plan waren om een appeltaart te bakken van eigen appels uit eigen appelbomen, een week waarin we besloten hebben om nog niet met de tomettes in de schuur te beginnen vanwege tijdgebrek, een week waarin we vol bezorgdheid naar de walnotenbomen kijken ons afvragend of ze op tijd klaar zijn om ze op te rapen evenals de tamme kastanjes... Een week die voorbij was voordat we goed en wel in de gaten hadden dat ie begonnen was. Een week waarin de somberheid vaak even om het hoekje kwam kijken. Somberheid omdat we ons er zo van bewust waren dat de tijd voorbij vliegt en dat de zomer op z'n einde loopt. MAAR... we zijn nog niet weg... nog lange niet... De tiende week zijn we weer vol goede moed ingegaan. Hieronder een verslagje hoe een doorsnee dag hier voorbij vliegt, een verslagje van vandaag... met foto's van vandaag.
Tegen 8.30 uur zijn we tot ons bed uitgerold, oké... ik een dik kwartier later. Een run naar onze badkamer, wasbeurt en de tanden een onderhoudsbeurt. Althans zo zou het moeten zijn, toch?

Ware het niet dat wij voor al dat gepoets aan, eerst bijkomen moeten in het zonnetje, met een flinke bak kwark met inhoudt (chocolade) en een grote mok koffie. Daarna sloften wij richting badkamer om onszelf een beetje op te kalefateren. Na dat hele gebeuren was het al zo rond tienen. Henk vertrok naar Mayet voor de hoognodige boodschappen en ik gaf de beesten wat te eten en ben even met ze de berg opgelopen voor hun hoognodige behoefte.

Weer terug met de honden, heb ik mijn schoenen voor de .. tigste keer ingevet. Ze drogen hier enorm uit.

De 'poepbak' van de katten, bah..., de dagelijkse schrobbeurt gegeven.

Zo tegen 11.00 uur was Henk weer terug met de hoognodige boodschappen en de ... tigste zak kattengrit. Nadat we de spullen opgeruimd hadden, hebben we ons klaar gemaakt voor vertrek. We hadden een afspraak voor een etentje bij een vriend van ons, waar we om 11.30 uur zouden zijn, wat helaas niet gelukte... om er op tijd te zijn.

Op de weg ernaar toe nog even snel een kiekje gemaakt van Laprugne, het dorpje waar Le Pre Bonnet ook onder valt.

Tegen 12.00 uur konden wij eindelijk aanschuiven. Een heerlijke Franse maaltijd buiten in het zonnetje met uiteraard teveel wijn. De uurtjes vlogen voorbij, weer wat nieuwe Franse woorden erbij geleerd. Na het dessert nog een kop thee gedronken, daarna met z'n viertjes (de honden waren ook van de partij) vertrokken.

Tegen 16.00 uur waren we weer thuis, gelijk aan de slag om het teveel aan eten weer weg te werken. Eerst even met de honden lopen daarna samen verder gegaan met de balusters. Tussentijds nog even een kop koffie genoten en...

Voordat we er erg in hadden was het 18.20 uur. Te vroeg om alweer te gaan eten, zodoende nog eventjes verder klussen.

De honden lagen geduldig te wachten op hun volgende uitlaatbeurt, terwijl wij bezig waren...

Twee weken geleden zagen we ergens op ons terrein een boom waar allemaal appels in zaten. Nou staat hier wel een appelboom, maar van het bestaan van deze wisten wij niet. Deze boom is helemaal verwilderd en de meeste appels hangen op een verschrikkelijke hoogte, zodoende willen wij hem een grote snoeibeurt geven, waar ik vanmiddag alvast een klein beginnetje mee gemaakt heb door het dode hout er wat uit te halen. Hoe we dat verder aanpakken moeten, weten we eerlijk gezegd nog niet, even googelen. Ik heb er geen flauw idee van of je zo'n boom helemaal terug kunt snoeien en of ie dan ook nog appels gaat dragen.

Henk heeft in tussentijd nog wat verder gewerkt aan de balustrade, weer een stukje gereed.

Rond 20.00 uur zijn we gestopt, hebben de boel de boel gelaten en zijn met de honden gaan lopen, een kleine wandeling. 21.00 uur... eten gemaakt en gegeten, koffie gedronken, het laatste nieuws op de tv gekeken, uitbuiken, nakletsen. 24.00 uur... Henk is richting bed vertrokken (morgenvroeg thuiswerken) en ik zit hier dus nog eventjes achter de laptop, haha ja... anders kon ik dit blogje niet maken. Tja, zo is zo'n dag zo voorbij en heb je eigenlijk nog niet zo hele veel gedaan, nou ja... wel genoten, dat dan wel, maar... niet zo heel veel geklust.

2 opmerkingen:

 1. Klussen kan je altijd nog , genieten MOET elke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Arno,

  Klussen kan ook genieten zijn, al moeten we er wel voor waken dat we het plezier niet uit de ogen verliezen tijdens het klussen, wat ons soms wel eens overkomt. Alla, er zijn NATUURLIJK heel wat belangrijkere dingen als klussen, zoals lekker eten, gezellige mensen om je heen, heerlijke boswandelingen... hahaha zo kan ik er nog wel hele vele opnoemen.

  Groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen