Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 11 september 2011

Week 10 zomer 2011

Week 10 zit er ook alweer op. Als eerste begin ik met het laatste nieuws, wat erg vervelend is, namelijk dat ik vanavond van mijn zus hoorde dat mijn vader opgenomen is in het ziekenhuis. Niet levensbedreigend, maar wel erg vervelend allemaal. Dan zit je plotsklaps wel erg ver weg en kun je niet zomaar even langswippen. Gelukkig is er telefoon en hebben we hier een laptop, zodat we mailen kunnen over het hoe en wat. Verder is Henk vandaag vertrokken met onze vier katten en Dennis, onze Franse vriend, naar Nederland, ondertussen zijn ze goed en wel gearriveerd bij ons huis, waar ze nog even kunnen genieten van het schuttersfeest naast ons huis in de jaarlijkse feesttent. Veel, heel veel, hoempapa en ikke niet, ik zit hier in de stilte, nou ja... STILTE!!! Er rennen nog verscheidene relmuizen in het rondte, het geruis van de windmolens is momenteel behoorlijk te horen, de wind, uilen en zo af en toe een hond die snurkt. Bij tijd en wijle, als de wind de verkeerde richting opstaat, horen wij hier het lawaai van de windmolens, erg vervelend kan ik zeggen, een continue slag hoor je... Werkelijk een behoorlijke aantasting van zo'n prachtig gebied. JAMMER erg JAMMER... maar ja...
Hierboven even een foto van een klein stukje van onze half-wilde tuin, overal in de tuin staan de springbalsemientjes vrolijk te bloeien, zo ook het leverkruid. De herfstasters beginnen al te bloeien en nog verscheidene andere bloemetjes. Eerlijk gezegd kunnen we volgende week dus nog helemaal niet weg, daar het nog allemaal veelste mooi is...

Foto hierboven zit een klein verhaaltje aan vast. Afgelopen week is de balustrade gereed gekomen, boven, zodoende hebben wij het bed naar boven verplaatst. Het bed stond er nog maar net goed en wel, of wij zagen onze Femke (de relmuizenvangster) al op het bed staan. Je zag haar denken: Zo kan ik er nog gemakkelijker bij. De relmuizen rennen vaak over dat randje waar zij bij opstaat. Dat het bed naar boven verhuist is, is wel weer een behoorlijke vooruitgang, nu kunnen we op de onderste mezzanine een heuse woonkamer maken, nou ja... gezellige zitkamer. Tja... zo blijft er werk. Maar we zijn er wel blij mee, omdat er zo best veel extra ruimte bijgekomen is.

Hierboven ons Belletje, lekker liggend in het slaapkamer raam. Vaak als we wakker werden lag Belletje in het raam te slapen, waarschijnlijk ga ik dat morgenvroeg missen... Dan moet ik het weer doen met de namaak poes.

Och, zeg zelf... zoiets ga je toch missen. Zo heerlijk op een houtstapeltje liggend. Ja, ik mis ze nou al... en ik kan zeggen dat ik het vanmorgen niet geheel droog hield toen ik ze stuk voor stuk in hun reismandjes deed. MAAR... het was ontzettend fijn met de katten hier om ons heen de afgelopen weken en wie weet gaan ze in de toekomst, als we weer voor langere tijd hier heen gaan, weer gezellig met ons mee.

Afgelopen week zijn we ook af en toe wat aan het toeren geweest. Zo ook door het noorden van de Montagne Bourbonnaise, een ietwat andere omgeving waar we in het verleden wel eens een huis gehuurd hebben. Leuk om al die oude bekende plekjes weer even terug te zien en wat nieuwe plekken te bewonderen. Mooie omgeving hoor! Gaat er een belletje bij iemand rinkelen? En wat weer een schitterende muurschildering hè!

Ook hebben we van de week even de nieuwe vriendin van een vriend van ons gekeurd... GOED GEKEURD. Om een beetje indruk bij haar te maken hebben we even een heerlijke zelfgebakken appeltaart van appeltjes uit eigen tuin gemaakt. Flinke dot slagroom erop en smullen geblazen. Had ik me daar nog heerlijk een enorm stuk voor mij ALLEEN over, althans dat dacht ik, zijn onze buurtjes er alweer... Tja, dan moet je delen hè? Grapje, erg gezellig dat onze buurtjes er weer zijn, dan deel ik graag ;-)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Ik lees dat je binnenkort weer teruggaat naar dit winderige natte landje. Wanneer precies? Ik kom 15 oktober weer die kant op. Zijn jullie dan alweer weg? ik wilde eerder tussendoor nog een weekje pakken, maar -je kent het vast wel- alles slipt tussendoor vol met afspraken. (O.a. naar de laatste Harry Potter met mijn dochter en haar allerhartste bestvriendin, een traditie sinds de eerste HP).
  Jullie hebben nu dus ook een eigen appelboom ontdekt, maar je bent nog steeds welkom om bij mij te plukken wat je wilt, het zijn goudreinetten, de Schone van Boskoop, of les Belles de Bosko zoals de Fransen zeggen, die je lang kan bewaren, en ik heb er tonnen van, er is zelfs een tak van een boom afgebroken onder het gewicht.
  Ik hoop jullie nog te zien als ik kom, in ieder geval de hartelijke groeten van
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Annelies,

  Helaas zit voor ons komende zondag ons verblijf hier erop. Ik weet nog niet wanneer we weer deze kant opgaan, n.a.w. eind oktober of ergens in november.

  Alvast een fijne tijd gewenst 15 oktober.

  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, jij bent ook nog op... Ik heb vanaf 15 oktober anderhalve week, dus ik mis jullie helaas net. Zijn jullie nog langs Thierry geweest voor die betonmolen? Hij had hem klaargezet. Eind oktober zijn de noten en kastanjes wel rijp, nu vis je vóór het net vrees ik, dat is weer eens wat anders dan erachter...
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde eigenlijk vrijdag weer zuidwaarts gaan, maar Harry potter, een buurtbijeenkomst waar ik toch wel mijn stem even wil laten horen en een leerling waarmee ik een gesprekje moet hebben staan me daar helaas voor in de weg. Die leerling kon ik nog wel verzetten, maar mijn dochter (inmiddels 22, de eerste HP zagen we toen ze ongeveer 11 was, kan je nagaan) en de gemeente zijn ietwat minder flexibel... Toch wel pech, ik zal er nog eens een nachtje over slapen... als ik nou de buurman goed instrueer en op mijn knietjes ga liggen voor mijn aanbeden nageslacht????
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen