Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 27 februari 2011

De Schuur ?

Gisteren werd ik gevraagd wat we nou precies met de schuur van plan zijn. Dit is ons al vaker gevraagd. Aan de hand van foto's zal ik proberen uit te leggen wat nou de bedoeling is met de schuur. Trouwens wij noemen het vaak 'de schuur' maar dat is het eigenlijk al bijna niet meer. Vroeger was het wel een schuur en onder de 'oude' mezzanine zat een stal. Deze stal is nou in principe de schuur.
Op de foto hierboven kijk je naar de bestaande mezzanine. Deze mezzanine zit boven de voormalige stal. Momenteel hebben wij deze mezzanine in gebruik als slaapruimte, waar het erg prettig slapen is. 's Morgens word je gewekt door de zon die volop door de ramen, die je op de foto ziet, naar binnen schijnt. Ook heb je vanuit bed zicht op de grote deurenpartij. Van deze mezzanine willen wij een leuke zitplek maken, zeg maar woonkamer. Alleen met dat verschil dat alles open blijft. Wat luie zitmeubels, de tv erheen, boekenstelling, een hoge tafel met stoelen om een puzzeltje te maken of dergelijks. Zoiets staat ons voor de ogen. Er staat al een grote houtkachel, waarvan wij hopen dat hij de boedel, als het allemaal wat meer geïsolleerd is, verwarmen kan. Ook al zal dat waarschijnlijk in de koudste maanden van het jaar niet gelukken, dan moeten wij ons naar de keuken verplaatsen.
Eén van de dingen die we dit jaar graag willen realiseren is, de vloer van deze mezzanine doortrekken tot aan de muur. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, zit daar nog een gapend gat. Dat gapende gat is een stukje van de voormalige stal. Wij willen graag een doorgang naar de stal maken, zodat je binnendoor kunt. Dit houdt in dat de vloer van de mezzanine daar wat hoger moet komen als de rest van de mezzanine. In de doorgang naar de stal komt dan een deur, dit in verband met het tochten. Verder komt er uiteraard een balustrade om de mezzanine.
Op de bovenste 'nieuwe' mezzanine willen wij slaapgelegenheid maken, zeg maar een slaapkamer, maar dan open. In de achterwand willen wij waarschijnlijk een doorgang maken naar de bestaande slaapkamer. Op de foto hierboven ongeveer daar waar het tafeltje, met kussens erop, staat. Het idee erachter is, dat het allemaal meer een eenheid gaat worden. Ook lijkt het ons mooi dat de beide slaapvertrekken dan met elkaar in verbinding staan. Als bijv. Henk op het ene bed slaapt en ik op het andere, kunnen we toch nog even gezellig over en weer kletsen, leuk toch... Ook om deze mezzanine komt een balustrade. De trap die je op de foto ziet is nu helemaal ingebouwd. Onder de trap zit de toekomstige badkamer.
Op de foto hierboven is het wat duidelijker, wat ik bedoel met dat de trap ingebouwd is. Deze trap word helemaal dicht en er komen armleuningen aan weerszijden. Onder de trap zit dus de badkamer, naast de badkamer het toilet.
Dan rest nog de ruimte tussen de wc/badkamer en de grote deuren, daar waar we nu een luie bank staan hebben en een eethoek. Deze ruimte willen we betegelen met tomettes. We zijn al druk bezig met plannetjes te maken over een patroon die we erin willen leggen. Dit is een heel gepuzzel en erg veel rekenwerk, vinden we wel leuk werk trouwens. Als de tomettes erin liggen denken wij dat het er al heel anders uit gaat zien. In deze ruimte willen wij ook wat zitgelegenheid maken, de bank blijft er waarschijnlijk staan, want zoals je op de foto kunt zien word daar volop gebruik van gemaakt. Deze foto vond ikzelf erg leuk omdat onze Vidor hierop nog erg klein was, ondertussen is hij minstens twee keer zo groot als onze Mitsie. Hij is al wat groter als Robbie zelfs. Verder word dit een soort doorloop ruimte en een ruimte waar je de jassen op kunt hangen. Zeg maar een soort hal, maar dan open. Zo dit was een heel verhaal, hoop dat het nu wat duidelijker is allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten