Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 2 februari 2011

TV kijken

De tv staat helemaal rechts op een kastje.
De schotel voor ons raam.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Op één van de eerste dagen hebben we de keukentafel verplaatst. Deze hebben we vlak voor de houtkachel gezet, lekker warm. Een oud karpet eronder, lamp erboven en het was prima uit te houden. Dit was ook de eerste winter dat we tv konden kijken. Helaas geen 'gewone' Nederlandse zenders ondanks dat we daar wel een kaart voor hadden, ook keurig maandelijks voor betaald, maar niet dus. Maar niet getreurd, we hadden BVN, beste van Nederland en België. Dan verwacht je toch ook echt dat ze daar de beste programma's op hebben, toch! Echt niet dus. Wel konden we het nieuws volgen en wat andere 'suffe' programma's. Ondanks dat we niet van die tv-fanaten zijn, vonden we het wel even prettig om zo af en toe te kijken. Want zeg zelf, de avonden zijn lang en we zitten doorgaans de hele avond met z'n tweeën in de keuken op mekaars lip, iets wat we in Nederland niet gewend zijn, daar doen we veelal ieders ons eigen ding in onze eigen ruimte. Hoe goed je relatie ook is, is dat soms best een aanslag. Maar we zijn er weer heelhuids uitgekomen, we hebben het weer overleeft mede dankzij de televisie. Vaak word het wel eens onderschat, hoe het is om met z'n tweeën de hele avonden in een kleine ruimte te verpozen zonder prikkels van buitenaf. Tja, als je net in het begin van je relatie zit......, maar als je al zo'n 20 jaar bij elkaar bent is het echt een ander verhaal. Nou moet ik er wel bij vertellen dat wij alle twee wel veel van stilte houden, dat scheelt alweer wat.
Ik heb er nog even een foto bijgeplaatst van ons prachtig uitzicht op de schotel, zie andere blog 'er is tv en er is beeld van 13 sept'. Deze gaat daar dus echt weg in het voorjaar.
P.s. Welkom Miranda, leuk dat je volgster geworden bent.

2 opmerkingen:

 1. Bedankt,
  Ik ben een volger geworden omdat mijn ouders ook een huisje in Frankrijk hebben, in de buurt van jullie huisje. Als jullie het leuk vinden kun je op onze site kijken: http://www.webend.nl/lepaysbas/

  Groetjes,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Miranda,
  Ik heb even een snelle blik op de site geworpen, ziet er leuk uit. Ik ben van plan om hem te zijner tijd even te lezen (ik begin vanavond al), hij staat al bij mijn favorieten.
  Dus je kent de omgeving vast al een beetje, mooi hè!
  Groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen