Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 23 september 2010

Windmolens

Als je deze foto inzoomt, zie je op de bergkam al een paar windmolens staan en er komen nog hele vele. Helaas heb ik nog geen duidelijkere foto's hiervan.
Deze foto is bij ons in Noord Nederland genomen, ze zijn echt gigantisch groot en maken ook nog eens veel lawaai als je er dicht bij staat.
Maar ja, alles beter als een kernreactor, waar continu wolken boven drijven. Deze foto is vanaf de autobaan in Duitsland genomen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De afgelopen vakantie was het even flink schrikken en slikken. De reden hiervan was, dat her en der gigantische windmolens geplaatst zijn en dat er nog vele volgen. Nou is het dubbele hiervan, dat ik aan de ene kant wel voorstander ben van windenergie en een absolute tegenstander van kernenergie (waar er helaas heel van is in Frankrijk). Maar de andere kant is, dat ik het geen kijk gelijk vind, van die enorme windmolens op een bergkam. Het aanzicht van zo'n berg word compleet anders als er van die enorme windmolens op staan. Vanaf ons plekje hebben we er gelukkig geen zicht op, maar zo gauw we naar boven lopen of rijden, zien we ze bovenop de bergkam staan. Dit moet nog behoorlijk wennen. Voor verscheidene Nederlanders die er opeens wel zicht op hebben vanuit hun huis, is dit een behoorlijke teleurstelling. Ondanks vele protesten is het gewoon doorgegaan en staan ze er nu en komen er nog meer bij. Naar mijn idee hadden deze molens hier ook nooit geplaatst moeten worden, want laten we wel zijn, het is een behoorlijke aantasting van een prachtig stuk natuur en je zou maar zo'n geval vlak naast je droomhuisje krijgen. Maar ja waar dan wel, tja daar zit je dan maar weer mee. Jammer vind ik het best wel. Maar goed alles beter dan kernreactoren en die zitten gelukkig niet bij ons in de buurt.

6 opmerkingen:

 1. Vanaf ons huis kunnen we ze wel zien.
  De vorige keer was er al een bijna klaar, en we zaden al vijf palen.
  Ik moet zeggen dat het tot nu toe meevalt.(tenminste vanaf ons..)
  En tja, wij voelen ons er ook erg tweeslachtig over. We zijn 100 % voor groene energie. En als je het dan vervolgens niet in je achtertuin wilt hebben, voelt het wel een beetje hypo.
  Mear er gaan veel verhalen over foute procedures en subsidies die in de zakken van foute mensen zijn gevloeid. Dus het schijn allemaal een beetje een zooitje te zijn geweest in deze procedure. Ze zijn ook nog steeds aan het proberen ze weer weg te krijgen.
  Wij hebben ons er wel mee verzoend en vinden ons uitzicht nog steeds super, ook met die molens er bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms wil je geloven in een stukje ongerepte natuur, tegen beter weten in. Maar als er plotsklaps van die enorme windmolens staan word het wel een stuk moeizamer om met oogkleppen verder te leven. Ik denk wel dat het snel gaat wennen, maar jammer blijf ik het vinden.
  Overal door Frankrijk schieten ze als paddestoeltjes tot de grond uit.
  Het schijnt trouwens dat windmolens maar 20 tot 30 jaar mee gaan, daarna worden ze afgebroken. Dus is er nog hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maarja, over 30 jaar ben ik 78.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Jij bent dan AL 78... Maar ik ben dan nog MAAR 78...(grapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. altijd baas boven baas, dan ben ik pas 88!!!
  Maar jullie hebben gelijk, windenergie is prima, maar een molen in je achtertuin is dan toch wat minder.
  Cilia, het wordt alemaal prachtig.
  Wij hopen eind december de nieuwe toilet aan te sluiten op de septictank,dus dat wordt nog lekker graven als het niet vriest.groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè, daar kan ik niet tegen op.
  Zo te lezen zijn jullie dus ook nog druk met jullie huis bezig. Wij hopen de toiletpot over twee weken te plaatsen. Dan zitten we er voor een week.
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen